Redactie De Telegraaf – Henk Schiffmacher failliet

Hij is dé tattookoning van Nederland, maar financieel gaat het bergafwaarts met Henk Schiffmacher. Hij heeft al zijn BV’s vorige week failliet laten verklaren, zo meldt Quote.

Volgens het zakenblad had Schiffmacher onder zijn Mother Holding BV ook Schiffmacher BV gehangen, waarin hij verschillende activiteiten onderbracht. Tegenover RTL bevestigt hij de faillisementen.
De laatste jaren werden ‘Hanky Panky’ en zijn vrouw Louise Schiffmacher getroffen door problemen met hun gezondheid. Henk belandde in het ziekenhuis en kwam erachter dat hij een lichte hartafwijking heeft. Louise kreeg te kampen met leverkanker.
Henk zei in oktober tegen de Telegraaf dat hij tijdens de ziekte van Louise zakelijk minder scherp was. “Ik ging de boel verwaarlozen, kreeg gedoe met de Belastingdienst en m’n administratie was zo’n puinhoop, dat m’n hart er gek van ging doen. Maar nu zit er een vakman op en gaat ’t beter. Ik heb tot mijn vreugde mogen constateren dat ook de Belastingdienst een hart heeft.”
De tattookoning was toen nog hoopvol en dacht niet aan opgeven: “Met dit beroep stop je pas als je te ziek wordt om te werken. En dat moment is wel eens redelijk dicht in de buurt geweest.” Hij sloot het interview af met de woorden: “Het komt in orde.”
Henk en Louise hebben er later toch voor gekozen om faillissement aan te vragen. Er zijn volgens het stel geen schuldeisers behalve de Belastingdienst. De tattooshop waar Schiffmacher werkt, valt buiten het faillissement. De zaak is eigendom van iemand anders, Schiffmacher werkt er alleen.

De Telegraaf, ma 30 nov 2015, 18:26

http://www.telegraaf.nl/prive/24809358/__Henk_Schiffmacher_failliet__.html?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image