De Telegraaf – 53 jarige schrijver: ik ben zoon Prins Bernhard + Eva Jinek voelt ‘zoon’ aan de tand + Libelle – Nederlandse schrijver beweert: “Ik ben zoon van prins Bernhard” + Reactie RVD

53 jarige schrijver: ik ben zoon Prins Bernhard

Schrijver Oscar van den Boogaard zegt een buitenechtelijke zoon te zijn van Prins Bernhard. “Ik heb nooit een DNA test willen doen, maar er is geen enkele twijfel.

Van den Boogaard (53) vertelt in een interview met NRC, dat hij dit uitsluitend baseert op wat zijn moeder hem heeft verteld. “Waarom zou ze iets verzonnen hebben, wat ik aan niemand mocht vertellen? Zo’n verschrikkelijk geheim, dat voor een kind niet alleen te dragen is.”

Het boek ’Kindsoldaat’, geschreven door Van den Boogaard, omvat bijna een eeuw familiegeschiedenis geuit in losse herinneringen en flarden van verhalen. De roman is deels fictie, maar bevat volgens de schrijver ook veel elementen, die waar zijn. Hij, Oscar van den Boogaard, is de zoon van Prins Bernhard.

In zijn boek schrijft hij, dat zijn moeder halverwege de jaren 50 in contact kwam met de koninklijke familie. Juliana nodigde haar zo zegt de schrijver zelfs uit om mee te gaan op skivakantie. De vader van Van den Boogaard was een bekende van de prins. Volgens Oscar hadden zijn ouders een slecht huwelijk en was hij ongeveer 13 jaar oud, toen zijn ouders uit elkaar gingen en zijn vader naar Suriname vertrok.

Bekentenis

Kort na de scheiding werd de moeder van Oscar uitgenodigd op het paleis. Oscar ging mee. De schrijver vertelt zich te herinneren, dat ze die dag werd onthaald als een ’verloren dochter’. Toen Oscar Prins Bernhard ontmoette op het feest, bleek bovendien, dat de Prins zijn leven op afstand had gevolgd. Aldus de schrijver.

Op de terugweg van het feest, was zijn moeder erg overstuur. Ze zette de auto langs de kant van de weg en zei huilend: Oscar, Bernhard is jouw vader. Volgens Van den Boogaard kregen zijn moeder en de prins halverwege de jaren 50 een verhouding en uiteindelijk werd zijn moeder door de entourage van de prins aan de man gekoppeld, waarvan ze uiteindelijk scheidde.

Verwerking

De schrijver heeft het grote geheim weten te verwerken door het boek te schrijven. “Eindelijk heb ik het geheim, dat mijn leven heeft bepaald, geopenbaard“, aldus de schrijver in het interview met het NRC. Hij wilde het niet eerder naar buiten brengen om zijn ’vader’ te beschermen. Hij zegt blij te zijn, dat zijn moeder hem heeft betrokken in haar geheim. Zijn beide ouders zijn nu overleden. Ik zou niemand anders willen zijn, dan wie ik ben“.

RVD

De Rijks Voorlichtings Dienst (RVD) laat in een reactie aan het NRC weten, dat er op basis van de informatie, waarover zij beschikken, er geen enkele aanwijzing is om te zeggen, dat Oscar van den Boogaard de zoon is van Prins Bernhard. Bernhard heeft in de Volkskrant gesproken over buitenechtelijke kinderen, maar nog nooit eerder ging het over een buitenechtelijke zoon.

Ook over het contact met de moeder van Van den Boogaard en de Koninklijke familie is niets bekend en van de ontmoeting tussen Bernhard en de toen jonge schrijver, zijn geen aanwijzingen gevonden. Aldus de RVD in het NRC.

De Telegraaf, 11 februari 2018, 16:23

https://www.telegraaf.nl/nieuws/1656444/53-jarige-schrijver-ik-ben-zoon-PrinsBernhard

Eva Jinek voelt zoon Prins Bernhard’ aan de tand

Gepubliceerd op 13 feb. 2018

Kritische vragen voor schrijver Oscar van den Boogaard, die zegt een buitenechtelijke zoon te zijn van Prins Bernhard. De RVD liet eerder in een reactie aan de NRC weten, dat er op basis van de informatie, waarover zij beschikken, geen enkele aanwijzing is om te zeggen, dat hij de zoon is van Prins Bernhard.

Reacties:
https://youtu.be/hqeAmJbwm9Q

Nederlandse schrijver beweert: Ik ben zoon van prins Bernhard

Dat prins Bernhard twee buitenechtelijke dochters heeft, was al bekend. Maar nu beweert ook schrijver Oscar van den Boogaard een telg van de prins te zijn.

Ik heb nooit een DNA test willen doen, maar er is geen enkele twijfel”, vertelt Van den Boogaard in een interview met NRC.

Vreselijk geheim

De moeder van de schrijver vertelde hem, toen hij nog een puber was, dat de Nederlandse prins zijn biologische vader is. Dat is de enige info, die Van den Boogaard heeft, maar voor hem is dat voldoende: Waarom zou ze iets verzonnen hebben, wat ik aan niemand mocht vertellen? Zo’n verschrikkelijk geheim, dat voor een kind niet alleen te dragen is.

Skivakantie

Het nieuwste boek van Van den Boogaard, Kindsoldaat, beschrijft een kleine honderd jaar aan familiegeschiedenis en is deels fictie, maar bevat voor een groot deel ook stukken, die op waarheid gebaseerd zijn.

Zo kwam, volgens het boek, Van den Boogaard’s moeder halverwege de jaren vijftig in contact met de koninklijke familie en werd zij, samen met haar man, uitgenodigd op skivakantie met de Oranjes.

Slecht huwelijk

De vader van de schrijver was een bekende van prins Bernhard. Van den Boogaard’s ouders hadden een slecht huwelijk en scheidden toen hij ongeveer 13 was, waarna vader de biezen pakte en naar Suriname verhuisde.

Vlak daarna werden Van den Boogaard en zijn moeder uitgenodigd op het paleis, waar de nu 53 jarige schrijver prins Bernhard voor het eerst ontmoette. Deze bleek het leven van de nog jonge Van den Boogaard op afstand gevolgd te hebben.

Op de terugweg biechtte de moeder van de schrijver haar grote geheim op.

Ouders overleden

Nu naast prins Bernhard ook allebei de ouders van Van den Boogaard overleden zijn, durft de schrijver met het verhaal naar buiten te treden.

Volgens de Rijks Voorlichtings Dienst (RVD) is er geen enkele aanwijzing, dat Oscar van den Boogaard inderdaad de zoon van prins Bernhard is. Daarnaast is er ook niks bekend van de ontmoeting tussen de prins en de toen nog jonge knul op het paleis.

Libelle, 11 februari 2018

https://www.libelle.nl/mensen/schrijver-zoon-PrinsBernhard/

Reactie RVD

Op de vraag, of het waar is, dat Oscar van den Boogaard de zoon is van prins Bernhard, antwoordt de Rijks Voorlichtings Dienst (RVD): “Wij hebben daar op basis van de ons nu bekende informatie geen enkele aanwijzing voor. De prins heeft in het postuum gepubliceerde interview met de Volkskrant openhartig gesproken over dergelijke zaken, maar daarbij niet gerept van een zoon.

Over contact tussen de moeder van Van den Boogaard en het Koninklijk Huis in de jaren vijftig, waaronder een gezamenlijke skivakantie, is “niets bekend“, zegt de woordvoerder. “Navraag bij de Dienst Koninklijk Huis (DKH), onder wie de directeur van het Koninklijk Huis Archief, geeft daaromtrent evenmin aanknopingspunten. Er bestaan ook geen levende herinneringen aan dergelijk contact.

Van ontmoetingen tussen Oscar van den Boogaard en Bernhard “zijn in het Huisarchief geen aanwijzingen gevonden, maar wij kunnen het ook niet uitsluiten”.

https://www.nrc.nl/nieuws/2018/02/09/dit-is-een-trauma-snap-je-dat-ik-verwerk-een-trauma-a1591727

Meer informatie:
https://robscholtemuseum.nl/?s=Oscar+van+den+Boogaard
https://robscholtemuseum.nl/?s=Prins+Bernhard

1 Comment

  1. Tja, die fantast lijkt helemaal niet op Bernhard…. Oh, wacht.

    Ieder nadeel heeft zijn voordeel… Misschien een mooie nieuw baan voor Zijlstra bij de RVD?

Reacties zijn afgesloten bij dit onderwerp.