Ray Heijder – Dagen burgemeester Schuiling geteld?

Ruim zeven jaar geleden op 1 januari 2010 werd Koen Schuiling benoemd tot burgemeester van Den Helder. Inmiddels beleeft hij zijn tweede ambtstermijn van zes jaar. Daarvan is anderhalf jaar voorbij, maar of de resterende vierenhalf jaar volgemaakt zullen worden, is nu de vraag. Schuiling wordt verdacht van het vervalsen van handtekeningen. Dat mogen burgers niet en hun burgervader evenmin.

Bij wat nader onderzoek kunnen we stellen dat de marinestad niet uitblinkt in stabiel gemeentebestuur om het maar zacht uit te drukken. De om integriteitsschandalen bekende en inmiddels bespotte VVD leverde in Den Helder niet de meest betrouwbare burgemeesters en wethouders af.

De vorige burgervader van Den Helder die eerst wethouder in Rotterdam was, bleek al niet zo’n succes. Stefan Hulman (VVD) kwam in 2008 opspraak en februari 2009 moest hij vertrekken nadat de wethouders het vertrouwen in hem opzegden na gesjoemel met vergoeding van dubbele woonlasten.
Het was vervolgens opmerkelijk genoeg geen probleem dat deze zondaar vervolgens waarnemend burgemeester werd van Ridderkerk! Zo werkt dat!

Stefan Hulman waarnemend burgemeester
http://www.rijnmond.nl/nieuws/20857/Stefan-Hulman-waarnemend-burgemeester-Ridderkerk

Dat heeft niet zo lang geduurd, maar uiteindelijk is Hulman niet onbemiddeld aan de kant komen te zitten en is hij sinds juli 2011 algemeen directeur van REIS informatiegroep (je weet wel, van 9292.nl).

Geile Geurt

In 2015 was het raak rond wethouder Geurt Visser. Een seksschandaal waarmee ‘Geile Geurt’ discutabele bekendheid verwierf in de media. Hij moest vertrekken. Maar Den Helder is nog niet van Geurt af want hij gaat een slag naar het pluche doen bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 als lijsttrekker van Gemeentebelangen.
Koen Schuiling een vervalser?

Huidig burgemeester Koen Schuiling, het zal de lezer niet verbazen dat hij ook van de VVD is, wordt er momenteel van beschuldigd dat hij handtekeningen van wethouders heeft vervalst. Het gaat om twee krabbels onder een dwingende brief aan kunstenaar Dirk Gorter. De betreffende allebei voormalig wethouders beweren dat zij de brief nooit hebben ondertekend. Het gaat om ex-wethouders Geurt Visser (ja, ja ‘Geile Geurt’) en Dirk Pastoor. Kunstenaar Gorter heeft aangifte bij de politie gedaan. De zaak is nu in onderzoek.

Dagblad van het Noorden, 18 juni 2017
Oud-wethouder Koen Schuiling onderzocht op vervalsen handtekeningen
http://www.dvhn.nl/groningen/Oud-wethouder-Koen-Schuiling-onderzocht-op-vervalsen-handtekeningen-22296091.html

Den Helder Actueel, 20 juni 2017
Burgemeester Schuiling onderwerp van onderzoek OM
http://www.denhelderactueel.nl/2017/06/burgemeester-schuiling-onderwerp-onderzoek-om/

Beter voor Den Helder ongeduldig

De Helderse partij Beter voor Den Helder is inmiddels ongeduldig naar de minister van Binnenlandse Zaken en de commissaris van de Koning gestapt met de vraag waarom burgemeester Koen Schuiling gewoon kan aanblijven.

Den Helder Actueel, 26 juni 2017
Beter voor Den Helder stapt naar minister inzake Schuiling
http://www.denhelderactueel.nl/2017/06/beter-helder-stapt-naar-minister-inzake-schuiling/

Burgemeester Koen Schuiling zelf houdt overigens voet bij stuk dat er geen handtekeningen door hem zijn vervalst en lijkt er vertrouwen in te hebben dat het Openbaar Ministerie ook tot die conclusie zal komen. Zo lazen we op 20 juni in de Telegraaf:
’Burgemeester zet vervalste krabbels’
http://www.telegraaf.nl/binnenland/28436224/__Beschuldiging_fraude_burgemeester__.html

Het is nog niet zeker dat Schuiling daadwerkelijk fout heeft gezeten, maar niet komen opdagen als ex-wethouder Geurt Visser komt kijken naar ‘zijn’ handtekening op het document, draagt niet bij aan positieve beeldvorming. We lezen hier een verhaal over bij de Lokale Omroep Stichting Den Helder op 26 juni 2017:
Schuiling geeft geen duidelijkheid
http://losdenhelder.nl/schuiling-geeft-geen-duidelijkheid/

Het gedoe rond burgemeester Koen Schuiling heeft ook de aandacht van de landelijke politiek getrokken. De PVV overweegt bij monde van Kamerlid Martin Bosma om vragen te stellen in de Tweede Kamer.
Noordhollands Dagblad 23 juni 2017:
Mogelijk Kamervragen over burgemeester Schuiling Den Helder
https://www.noordhollandsdagblad.nl/den-helder-eo/mogelijk-kamervragen-over-burgemeester-schuiling-den-helder

Op 3 juli 2017 is het Sociale Signalen niet bekend of de Kamervragen daadwerkelijk zijn gesteld. Het lijkt er vooralsnog niet op.
We blijven de ontwikkelingen volgen…

Ray Heijder is Sociaal onderzoeksjournalist

BURGERKRACHTCENTRAAL, 3 juli 2017

https://www.burgerkrachtcentraal.nl/dagen-burgemeester-schuiling-geteld/