Ralph Posset – Ik, Ralph Posset, kondig een nieuwe partij aan: De Eeuwige Recalcitrant

Eindelijk een nieuwe partij, die daadwerkelijk het verschil gaat maken.

De afgelopen weken hebben we veel nieuwe partijen langs zien komen. Maar of de Partij voor de Niet Stemmers nu echt tot Nieuwe Wegen leidt, valt te betwijfelen. En Baudet, Roos en Dijkgraaf hadden met zijn drieën wellicht nog een potje kunnen brekenm maar afzonderlijk lijkt het verspilde moeite. U kent ongetwijfeld de uitdrukking: drie ego’s op een vierkante meter, dat wringt als een te dikke bilveter.
Hoewel ik de partij GeenPeil van Jan Dijkgraaf en Bart Nijman hiermee enigszins te kort doe. Hun initiatief om bij alle beslissingen de leden via een mini-referendum te raadplegen is verfrissend nieuw. Ik ben wel benieuwd, wat er gaat gebeuren als de goed georganiseerde jongerenbeweging Dwars van Groen-Links hun leden gaat oproepen om allemaal een dubbel lidmaatschap aan te gaan. GeenPeil, en daarmee GeenStijl, dat consequent een links standpunt moet verdedigen. Het lijkt mij hilarisch, maar ik weet niet hoe lang de partij dan nog stand houdt.
Een groot GeenPeil zou lobbyen en wheelen en dealen sowieso erg aantrekkelijk maken. Een massaal lidmaatschap van alle Rabobank werknemers is een relatief kleine investering als je bedenkt hoeveel invloed zo’n bank hiermee kan kopen. En dat geldt natuurlijk voor alle grote bedrijven en organisaties.
Maar het idee an sich spreekt me wel aan.

Maar genoeg gesproken over andere ego’s. Het wordt tijd, dat ik mezelf op het voetstuk hijs.
Ik zal namelijk de lijsttrekker worden van de nieuwe partij: De Eeuwige Recalcitrant.
Onze belofte naar de kiezer zal keihard zijn: we zullen tegen elk wetsvoorstel stemmen. Niets of niemand zal ons overtuigen van het nut van hun ideeën en plannen.
De Eeuwige Recalcitrant zal zich ten alle tijden opwerpen als de spreekbuis van het tegengeluid.
Onze beweging zal er voor zorgen, dat het bijna onmogelijk wordt om met kleine meerderheden wetten door de Kamer te jassen.
Ze zullen eerst een alternatief moeten zoeken voor de tegenstem van onze (mijn) partij. Onze tegenstemmen (ik schat in, dat we met zo’n 13 tot 21 zetels in de Tweede Kamer zullen komen) zullen ze eerst moeten verrekenen.
Dat betekent, dat vanaf maart 2017 alleen nog wetsvoorstellen met grote meerderheid door de kamer zullen komen.
Hiermee zorgen wij als De Eeuwige Recalcitrant ervoor, dat een aanzienlijk groter deel van de burgers van dit land zich in het kabinetsbeleid kunnen vinden.
Kleine meerderheden zijn onmogelijk geworden.
Bovendien zorgt een tegengeluid altijd voor betere uitvoering.
En voor een tegengeluid zullen wij zeker gaan zorgen.

Ik ben nog op zoek naar personen, die op de lijst willen komen te staan. Opleiding of overtuiging doet niet ter zake.
U moet alleen bereid zijn om, geheel volgens de regels der tegendraadsheid, de helft van uw salaris maandelijks naar mij over te maken.