Ralph Posset – Deze column is een persbericht

Kunstenaar Ralph Posset gaat tijdens kunstmanifestatie gezonde bomen kappen (tenzij natuurliefhebbers genoeg geld overmaken om dit te voorkomen)

Een kunstenaar moet cultuur altijd boven natuur stellen. Een kunstenaar, die de natuur boven cultuur stelt, moet zich laten omscholen tot bioloog.
Voor het Colosseum zijn destijds bomen gerooid en voor de panelen van El Bosco en El Greco zijn ook de meest schitterende eiken met flinke bijlen gekapt. Alles voor het hogere doel.

Ook ik zal mijn bijdrage leveren aan de hogere cultuur. En daarom zal ik tijdens de kunstmanifestatie Vaaggrond in Veldhoven gezonde bomen kappen om te laten zien, dat cultuur altijd boven natuur gaat.
Het kunstwerk is de omgekapte boom. Deze zal ik signeren en vervolgens aan de natuur teruggeven door de boom in zijn natuurlijke omgeving te laten vergaan.
Als kunstenaar heb je de taak om iets toe te voegen aan de wereld. En aangezien de schilderkunst en ook alle andere kunstvormen versleten en dood zijn, moeten er nieuwe wegen gecreëerd worden.
Kunst is het enige maatschappelijke veld, dat grenzeloos is. En dat grenzeloze is tevens het enige, waar kunst zich mee moet bezighouden.
Nieuwe verhalen toevoegen en dwingen stelling te nemen.
En daarom zal ik met liefde en plezier gaan hakken in kerngezonde bomen.
De natuur moet haar plaats kennen en de cultuur heeft nieuwe verhalen nodig.

Overigens ben ik niet de meest onredelijke persoon op deze aarde.
En dus is er een eventuele uitweg mogelijk voor natuurliefhebbers. Als de maatschappelijke onrust door mijn voorgenomen kap erg groot is, wil ik daar naar luisteren.
Ik zet een prijs op elke boom, die ik wil kappen..
Want ook al gaat de cultuur mij zeer aan het hart, ik ben ook zeer gevoelig voor ‘the all mighty dollar’.
En dus heeft elke afzonderlijke boom een prijs. Als de verbolgenheid over mijn kunstproject zo groot is, dat men er geld voor over heeft om het te stoppen, zal ik, met pijn in mijn hart, de bomen in kwestie sparen.
Dit zou overigens een ongekend verlies zijn voor alle oprechte kunstliefhebbers.
Maar ik wil nu eenmaal laten zien, dat ik, hoewel ik kunstenaar ben, niet al het contact met de maatschappij ben verloren.

Deze kunstactie zal plaatsvinden tijdens de expositie Vaaggrond. Een open lucht expositie in het buitengebied van Veldhoven
De eerste boom zal worden geveld bij de opening op zondag 18 december om 14.00 uur.

Daarna zal tijdens de reguliere openingsdagen, van 25 december t/m 5 januari, elke dag een boom omgehakt worden. Iedereen is van harte welkom om mijn kunstperformance te aanschouwen.
Als u de kap wilt voorkomen door geld over te maken kunt u contact met mij opnemen via mijn Twitteraccount: https://mobile.twitter.com/ralphposset?lang=nl.
Of via de organisatoren van Vaaggrond.

Vaaggrond
Kleine Vliet 1d
5507 PX Oerle
Gemeente Veldhoven
Provincie Noord-Brabant
040-2053747
06-10255465
info@vaaggrond.nl
http://www.vaaggrond.nl/

Parkeergelegenheid
Parkeren doe je het gemakkelijkst bij het Zoo Veldhoven (gratis): http://www.zooveldhoven.nl/
Adres: Wintelresedijk 51, Veldhoven (Oerle).
Je bevindt je op steenworp afstand van Vaaggrond.

Openbaar vervoer
Vanaf NS Station Eindhoven, buslijn 18 (vanaf 11 december 403). Klik hier voor dienstregeling: https://www.hermes.nl/dienstregeling/lijn?ID=L018&Richting=1&Datum=17122014&Tijd=1114
Buslijn 18 rijdt door naar de nieuwe wijk Oerle-Zuid met de eindhalte Zittardsestraat. Rotonde Heerenbaan / Oerse baan.
Loop vanaf de bushalte richting Rotonde en loop rechtdoor Oerse baan af. Houd rekening met 15 minuten lopen. Vaaggrond bevindt zich links van de molen bij Zoo Veldhoven.

Fietsen
Vaaggrond bevindt zich bij knooppunt 40. Op steenworp afstand van Zoo Veldhoven.