Ralph Posset – As van Ralph Posset te koop, schrijf u nu vast in

Als ik bij mijn dood nog geen vermaard kunstenaar ben zal deze actie daar postuum alsnog voor zorgen

Afgelopen weekend is de as van de Amerikaanse schrijver Truman Capote verkocht. Het veilinghuis Juliens Auctions in Los Angeles verkocht de de urn met zijn as voor 45.000 dollar. Een schijntje.

Gemiddeld blijft er ongeveer 3 kilo as over van een gecremeerd mens. Doodzonde om dit in een keer te verkopen. Daar zit een heerlijk verdienmodelletje in als je het wat intelligenter aanpakt.
Want waarom koopt men überhaupt de as van een beroemd schrijver? Uiteraard niet om er een Frankenstein-achtige figuur uit te boetseren.
Nee, het is de behoefte aan uniek relikwie. Een bizar soort verlangen om iets tastbaars te hebben van een genie.

Om die behoefte te bevredigen heeft een mens geen drie kilo aan stoffelijke resten nodig. Een gram as van een genie voelt ook als een ongekend rijk bezit.
Ik zou de rest van mijn leven in armoede willen slijten als ik daarmee een grammetje Elvis in een ampul om mijn nek mocht dragen.

Om aan een behoefte te voorzien zal de as van mijn lichaam na mijn crematie per gram worden verkocht. Via voorinschrijving kunt u zich vast verzekeren van dit relikwie. De prijs hebben we bepaald op 1000 euro. De helft aan te betalen bij inschrijving.
De aankoop zal een prima investering blijken te zijn.
Want als ik tegen die tijd nog geen vermaard en gevierd kunstenaar ben zal ik het door deze actie ongetwijfeld postuum worden.