Radio.NL – Medianieuws: Rob Scholte eerste directeur DigiArt Gallery

Kunstenaar en levensgenieter Rob Scholte zal de eerste directeur van de DigiArt Gallery, het virtuele museum van IMONE worden. IMONE (Inter@ctieve Multimedia Omroep Nederland) heeft in haar programmering dit unieke kunstprogramma, DigiArt, opgenomen.

In dit programma, waarvoor Scholte de presentatie voor zijn rekening gaat nemen, worden alle facetten van de computerkunst belicht. Met name de integratie van het internet en de kunst was voor kunstenaar Scholte een belangrijke reden om in te gaan op het verzoek van IMONE. “Het internet is van en voor iedereen. Doordat nu de Nederlandse bevolking mee gaat doen met het digitaal bewerken van bestaande of het maken van nieuwe kunstwerken, breng je de kunst dichter bij de mensen”, aldus Scholte.

DigiArt zal een virtueel museum worden met wisselende exposities. De samenstelling van de exposities komt in handen van het Nederlandse publiek in samenwerking met Scholte.

Op de van het televisieprogramma afgeleide internetsite kunnen kunstenaars hun creaties inbrengen en met het publiek in contact treden. Op de internetsite wordt al het werk bewaard. Hierdoor ontstaat een unieke bibliotheek, die voor iedereen toegankelijk is. Deze site zal tevens gebuikt worden om in contact te treden met Scholte, die in zijn atelier diverse webcams zal krijgen. Hierdoor kan iedereen de vorderingen van diverse kunstwerking online volgen.

Als IMONE er daadwerkelijk in slaagt om voor 31 maart a.s. 50.000 leden bij elkaar te krijgen, en daar heeft het alle schijn van, dan starten de televisie, radio en internet uitzendingen op 1 september. Op de internetsite http://www.imone.nl kan al gekeken worden naar diverse kunstwerken gemaakt door enthousiaste “kunstenaars”. Voor meer informatie surf naar: http://www.imone.nl

Radio.NL, Laatste wijziging: 3-3-2000, 0:13:18

http://radio.nl/1919/rob-scholte-eerste-directeur-digiart-gallery