Raad en daad – Deze maand de hobby van Marcel Karhof

burgerlijke staat: Samenwonend
kinderen: Geen tot mijn verdriet. Maar wel de trotse Opa van kleinzoon Bram
geboorteplaats: Den Helder
sterrenbeeld: Ram
beroep: Taxichauffeur
partij: Stadspartij
boek: Het grote boek van de Sint Nicolaas
muziekstijl: Oude stijl jazz, Dixieland
sportclub: Duikvereniging Ostrea
eigen sport: Duiken
gerecht: Bamisoep, Entrecote met champignons

Droomt over/van: Reizen met mijn vrouw Monique en samen veel duiken in tropisch water.

boodschap: Het leven is te kort, Dus leef het leven nu. Niet pas morgen.

Hobby: Al 40 jaar heb ik erg nauwe banden met Sint Nicolaas en zijn Zwarte Pieten. Hoe kwam dat zo? Als leerlingen van de muziekschool werden we gevraagd om als Zwartepietenband te komen spelen op Noorderhaven. Het Sinterlijke virus besmette mij en ik sloot me aan bij de organiserende stichting. In de jaren die volgde was ik o.a. bij vele intochten, tv optredens, huis-, school- en bedrijfsbezoeken. 20 jaar geleden heb ik met een kleine groep het Sint Nicolaas Genootschap opgericht. Deze groep bestaat inmiddels uit ongeveer 150 medewerkers waarmee we samen het Sint Nicolaas feest levend houden. Als SNG hebben we medewerking verleend aan 3 speelfilms waarvan er 1 voor het grootste deel in Den Helder is opgenomen (de meezing-movie). Alles doen we in eigen beheer en met eigen mensen. Van het maken van de kleding tot het geven van schminklessen. De baten van onze optredens zijn gegaan naar o.a. naar de Doe Een Wens Stichting, KWF, Kids2Care, Kinderboerderij Beestenboel, Noorderhaven, Polder Residentie en Polder Hoeve. Samen met een klein een daadkrachtig bestuur mag ik aan het roer staan van deze stichting. Met natuurlijk de wetenschap dat het schip zonder mijn vrouw Monique stuurloos zou zijn. En verder ben ik er trots op dat ik al vele jaren als Sint zowel in Den Helder als in Julianadorp wordt ontvangen. Wat is daar zo leuk aan? Het mooiste om te zien is het geloof in de ogen van de kinderen groot en klein. Zelfs ik geloof in de Sint vanaf het moment dat ik de eerste streek schmink op mijn gezicht zet. Vraag dan niet meer aan me waar bv mijn autosleutels zijn. Hoe kan de Sint nu weten, waar Marcel zijn autosleutels legt….

Raad & Daad, juli 2015

https://gemeenteraad.denhelder.nl/Actueel/Raadsbreed-voorheen-Raad-Daad

http://www.sintnicolaasgenootschap.nl/