R + L – Lieve Karin, Rust Zacht! + Generator V – Interview met Karin Meijer, Organisator Wandel Halve Den Helder

Karin Meijer (foto Generator V)

Karin Meijer (foto Generator V)

Overlijdens Bericht van Karin Meijer Weel (1)

Overlijdens Bericht van Karin Meijer Weel (2)

Lieve Karin, Rust Zacht

Karin’s Enthousiasme opende Vele Deuren.
Vanwege Karin’s Uit Nodiging om het Rob Scholte Museum in Fort West Oever te vestigen kwamen we in Den Helder te Recht.

We streken neer in het Oude Post Kantoor. Niet in Fort  West Oever, maar dat lag Natuurlijk Niet aan Karin.
Later regelde  Karin, dat de Hele Halve Wandel Marathon van Den Helder Dwars door ons  Museum Heen liep
Het werd een Daverend  Succes.

We zijn Karin Dankbaar voor haar Onvoorwaardelijke Steun en haar Stralende Licht.
Haar Liefde voor het Leven is een Voorbeeld voor Ons Allemaal

Lieve Karin, Rust Zucht,

Alle Kracht en Liefs voor Daan, de Kinderen en Klein Kinderen.

R & L

Interview met Karin Meijer, Organisator Wandel Halve Den Helder

De Wandel Halve van Den Helder is Uit Gegroeid van een Puur Sport Evenement, een Halve Marathon en Wandeling, tot een Combinatie van Sport en Kunst & Cultuur. Op zaterdag 12 april wordt er 22 Kilometer Gewandeld, langs Kunst & Cultuur, waar bij 1.500 Deel Nemers van Start zullen gaan. Geen voor de Hand Liggende Combinatie zou je denken, een Halve Marathon en een Wandel Route langs Kunst & Cultuur. Toch is dit Evenement Al Jaren een Succes en is het Ook dit Jaar Weer Volledig Vol Geboekt.

Generator V
Waar haal je de Energie Vandaan, om dit Grote Evenement te Organiseren?

Karin
Ik haal Veel Energie uit het Feit, dat ik Echt Geloof in Wat ik Doe. Want de Tocht is een Prachtig Visite Kaartje voor Den Helder. Wat ik Zeker Terug wil Zien bij de Wandelaars is Positieve Verbazing. Dat je dit Allemaal kunt vinden in Den Helder, Wat voor de Meeste Wandelaars hun Eigen Stad is. Tijdens de Route zou ik Graag Iedereen willen Herinneren aan een Uitspraak van Godfried Bomans, die ik Bijzonder Toe Passelijk vindt.  Loop door je Stad., Als of je Op Reis bent.
Soms is de Organisatie Wel Eens Lastig, want het is op de Eerste Plaats een Sport Evenement, dus Totaal Andere Emoties in de Organisatie. Maar Daar en Tegen haal ik Veel Energie uit het Werken met Kunstenaars. Als ik hen West Oever toon, voel je het Enthousiasme. Dan hoef je Niets Meer uit te leggen. Daar haal ik Veel Energie uit.
Het Thema van dit Jaar is Bloemen. Een Mooi Gegeven om op Voort te Borduren. De Tocht voert door Diverse Stads Wijken en de Oproep aan Om Wonenden is Om Iets Grappigs of Moois te Bedenken rond het Thema. Het hoeft Niet In Gewikkeld te zijn. Laat de Kinderen met Stoep Krijt het Trottoir Vol Bloemen Tekenen, Hijs een Bloemetjes Jurk aan een Vlaggen Stok, of Deel Koekjes in Bloemetjes Vormen uit, bij Voorbeeld. Voor Wie Echt wil Uit Pakken, kan Natuurlijk een Bloem Lezing uit het Werk van JC Bloem op een Bollen Kist houden. Inspiratie voor de Route haal ik Uit van Alles. Ik vind het Heerlijk om Fietsen, om Zo de Omgeving Extra Goed in me Op te Nemen. Heerlijk Tijdens een Zonnige Dag, Zacht Briesje er bij. Even Stoppen voor een Lekker Bekje op het Strand. Dat is voor mij Enorm Inspirerend! Dan komt Alles Binnen. Dan komt er als van Zelf een Thema Boven. Vervolgens stap ik Weer op mijn Fiets om op Zoek te Gaan naar een Route, die Aan Sluit bij het Thema. Daar bij is het Ook Belangrijk om een Goede Verdeling te maken, Qua Rust Plekken, Hot Spots en Dergelijke.

Generator V
Wat vind je van de Expositie van Generator V?

Karin
Ik vind het Op de Eerste Plaats Geweldig, dat jullie dat Theater van mijn Gedachte noemen. Alleen de Zin Zelf, vind ik Al Inspirerend. Ik vind het Zelf Heerlijk om te Mijmeren en te Dromen. Ook past het Thema Goed bij het Werk van Monique de Leeuw, haar Tekeningen hebben ook iets Theatraals, Gelaten, Triest en Toch Krachtig, maar Voor Al Niet Iets Vluchtigs. Toevallig ben ik Bezig Geweest , aan de Zij Lijn, met een Project in Amsterdam. Mijmeren aan het IJ.Het Idee van van Tijdloze Wijsheid spreekt me ook Bijzonder aan. Ik herken me Ook Zeker in de Kracht van Tijdloze Wijsheid. Zelf spaar ik in een Boekje Spreuken, die mij Aan Spreken, ik heb Ervaren, dat ze Altijd van Pas komen in je Leven. Ik voel Zeker Ook betrokkenheid bij Vrouwen als Etty Hillesum en Gisele d’Ailly. Mijn Moeder was Oorlog Slacht Offer, waar door je Automatisch Meer Betrokken bent bij de Ooorlog. Om die Reden ben ik Ook Geïnteresseerd in het Werk van Truus Menger, Met Wie ik Contact onder houd. Zij is Niet Alleen Beeld Houwster, maar is Ook een Verzet Held, tijdens de Tweede Wereld Oorlog was zij de Compagnon van Hannie Schaft. Het Leven en Werk van deze Vrouwen is Fascinerend en Inspirerend. Ik ben Benieuwd naar de Expositie.

Wij, van Generator V, willen Karin Meijer en Uiteraard ook Alle Deel Nemers en Anderen Heel Veel Succes Wensen! Dat de Droom van Karin voor de Wandel Halve mag Uit Komen en dat het Twee Fantastische Dagen mogen worden!

https://generatorv.wordpress.com/2014/04/10/interview-met-karin-meijer/

Meer informatie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Generator+V
https://robscholtemuseum.nl/?s=Karin+Meijer
https://robscholtemuseum.nl/?s=Daan+Meijer
https://robscholtemuseum.nl/?s=Godfried+Bomans
https://robscholtemuseum.nl/?s=JC+Bloem
https://robscholtemuseum.nl/?s=Truus+Menger
https://robscholtemuseum.nl/?s=Hannie+Schaft
https://robscholtemuseum.nl/?s=Etty+Hillesum
https://robscholtemuseum.nl/?s=Gisèle+d’Ailly
https://robscholtemuseum.nl/?s=Monique+de+Leeuw
https://robscholtemuseum.nl/?s=Halve+van+Den+Helder
https://robscholtemuseum.nl/?s=Westoever
https://robscholtemuseum.nl/?s=Post+Kantoor
https://robscholtemuseum.nl/?s=Stoep+Krijt