Publicize – Robbert Waltmann (47 jaar): Bestuurslid HOV

De club waar hij voor werkt noemt hij ondernemend, “maar we zijn geen ondernemers”. Robbert Waltmann omarmde, na een wethouderschap in Den Helder (“waar ik met hart en ziel voor de stad had gewerkt”) het pluche opnieuw en wel in de Utrechtse Heuvelrug. “Het hele gezin zag op tegen de verandering, maar vanaf de eerste dag was het daar fijn. Niemand wilde meer weg.

Ik zat in mijn tweede termijn als wethouder toen de functie van ­directeur Woningstichting vrijkwam. Ik kon het niet voorbij laten gaan. Den ­Helder stroomt door mijn aderen.” Het is goed gekomen met Robbert en zijn vrouw Sandra, zijn twee zonen en dochterlief. Ze streken neer in Julianadorp waar iedereen inmiddels weer met veel plezier woont. In zijn vrije tijd besteedt Robbert veel tijd aan zijn gezin. En doet een voorzichtige poging tot hardlopen. “Ik deed een loopcursus en raakte geblesseerd. Ik ben nu met cursus twee begonnen”. De voormalige student bestuurskunde was al jong actief in de politiek en begon na zijn studie als beleidsmedewerker bij de GGD. “Een dynamische wereld, waar ik veel heb geleerd. Er waren reorganisaties, ISO-­certificeringen en ik had te maken met Jeugdgezondheidszorg, de ARBO- en de ­Ambulancedienst. In die tijd kwam ik ook in Den Helder in de gemeenteraad. Als directeur van Woningstichting sta ik letterlijk met de hand aan de ploeg waardoor je het verschil kunt maken. Ik ben gevraagd om een jaar bestuurslid te zijn voor de HOV. Met mijn vele werkrelaties en een breed netwerk hoop ik wat voor de HOV te kunnen betekenen. Na dit jaar maken we de balans op. Ik geloof in samen optrekken. Er valt nog veel te doen in de stad, maar het gaat de goede kant op. Ik vind het geweldig dat ik mijn eigen geboortestad een stapje verder mag brengen.”

Samen!, 2016 #1

http://we.publicize.nl/samen-2016-1#!/robbert-waltmann