PowNed – Spijt + Mediwiet – Langs bij Hans! + CNNBS – Wanhoopsdaad + Waarheid Openbaring – INTERVIEW TRIBUNESPRINGER (1) + Kleintje Muurkrant – Onze milde kant (10)

’Pablo Escobar van Groenlo’ heeft spijt van sprong

Hans ‘de Pablo Escobar van Groenlo’ Kamperman, die gisteren in de Tweede Kamer een poging deed zichzelf van het leven te beroven, stelt ondanks dat hij zijn daad met zijn volle verstand ten uitvoer bracht toch wel spijt te hebben.

De wiet-activist noemt de zelfmoordpoging een “daad van liefde voor de aarde en de mensen” en heeft medelijden met Kamerleden die het schokmoment hebben moeten aanschouwen: “Het is natuurlijk nog al wat, ik heb geprobeerd om ze wakker te schudden.”

Of Kamperman depressief is? Zelf zegt hij van niet. Over het naar beneden springen verklaart hij: “Het kwam ineens in me op om dit te doen.”

Dat hij momenteel in het ziekenhuis ligt beschouwt hij gezien de volgende uitspraak als redelijk overdreven: “Ze zijn bang dat ik nog zwelling in mijn hoofd en nek oploop, maar ik heb echt niks. Ik had zelf ook gewoon de Tweede Kamer kunnen uitlopen.”

PowNed, 23 maart 2018 – 11:22

https://www.powned.tv/artikel/pablo-escobar-van-groenlo-heeft-spijt-van-spr

Ga eens langs bij Hans!

Delen zal schelen want FB doet dat nauwelijks meer. Hans Kamperman staat voor de tweede kamer met een stalletje om te protesteren tegen het oneerlijke anti-cannabis beleid. Zoek hem op als je in Haagse bent en deel deze video in ieder geval!

Steun de man door zijn petitie te tekenen, het kan de wereld veranderen!

https://cannabisuitstrafrecht.petities.nl/

http://www.medi-w.tv

Facebook, februari 2018

https://www.facebook.com/stichtingmediwiet/videos/1607617412656112/

Wanhoopsdaad mediwiet-activist Hans Kamperman in Tweede Kamer

Bizar nieuws uit Den Haag, waar Hans Kamperman zichzelf van het leven heeft proberen te beroven door van de publieke tribune van de Tweede Kamer te springen! Kamperman is geen onbekende in ons wereldje, want hij protesteert al twee maanden in Den Haag tegen de criminalisering van (medicinale) cannabis. Omdat er buiten de wietwereld niemand wilde luisteren kwam hij tot zijn wanhoopsdaad die hij even van tevoren aankondigde op zijn Facebook-pagina…

Protest voor legale medicinale cannabis bij parlement

Volgens de laatste berichten leeft Hans Kamperman nog en verkeert hij ook buiten levensgevaar. Hij werd direct na zijn sprong bijgestaan door Kamer-voorzitter Khadija Arib. Tegen NU.nl zegt zij: Het is gebeurd en er is naar gehandeld. Verder kan ik er niet veel over zeggen.’

CNNBS heeft verder nog vernomen dat zijn dochter inmiddels bij hem in het ziekenhuis is, dat Hans niets gebroken heeft en er in ieder geval tot morgen – ter observatie – moet blijven.

De afgelopen maanden hebben CNNBS en ons aan medicinale cannabis gewijde zusje Mediwietsite vaak over de protestactie van Hans Kamperman (65) geschreven, die ermee begon nadat hij werd veroordeeld voor het kweken van 5 wietplanten in de tuin. Daarvan wilde hij wietolie laten maken om die aan hulpbehoevende patiënten te geven – zelf heeft Kamperman in zijn hele leven nog nooit één joint gerookt…

Aankondiging op Facebook

Zoals gezegd kondigde de blijkbaar wanhopige Kamperman – die buiten het cannabiswereldje inderdaad totaal geen gehoor vond met zijn protestkraampje bij de ingang van het parlement – zijn daad niet lang ervoor aan op Facebook:

De zaak Hans Kamperman

In en intriest dat het zover moet komen natuurlijk. Laten we hopen dat Hans het overleeft en dat zijn heftige daad in ieder geval ervoor zorgt dat zijn wens dichterbij komt: legalisering van (medicinale) cannabis! Wij wensen ook al zijn vrienden en familieleden heel veel sterkte toe…

Mocht je meer willen lezen over de achtergronden van deze zaak, dan verwijzen we je graag naar eerdere artikelen op CNNBS en op Mediwietsite:

Mr. Veldman – Kleine thuisteler (Hans Kamperman) veroordeeld
https://www.cnnbs.nl/mr-veldman-kleine-thuisteler-hans-kamperman-veroordeeld/
Hans Kamperman: “Mijn actie stopt pas als het beleid is gewijzigd”
https://www.cnnbs.nl/hans-kamperman-mijn-actie-stopt-pas-als-het-beleid-is-gewijzigd/
Mediwietsite/CNNBS steunt Kamperman bij ‘Haags verzet’
https://www.cnnbs.nl/mediwietsite-cnnbs-steunt-kamperman-bij-haags-verzet/
Teken de petitie ‘Haal cannabis uit het strafrecht’
https://www.cnnbs.nl/teken-de-petitie-haal-cannabis-uit-het-strafrecht/
Hans Kamperman gesteund door o.a. Rick Simpson in Den Haag
https://www.mediwietsite.nl/hans-kamperman-gesteund-o-a-rick-simpson-haag/
Idealist Kamperman veroordeeld zonder straf: ‘ik moet en zal kapot!’
https://www.mediwietsite.nl/idealist-kamperman-veroordeeld-zonder-straf-moet-en-zal-kapot/

CNNBS, 22 maart 2018

https://www.cnnbs.nl/wanhoopsdaad-mediwiet-activist-hans-kamperman-in-tweede-kamer/

INTERVIEW MET TRIBUNESPRINGER TWEEDE KAMER HANS KAMPERMAN (1)

Gepubliceerd op 25 mrt. 2018

Teken de petitie van Hans Kamperman hier: https://goo.gl/v8Vaxg

Reacties:
https://youtu.be/TKG2qXzJ4Ww

Onze milde kant (10)

Ook Facebook. Aan de aanplakzijde, een week of zo terug. Die gek die dacht dat ie een statement maakte door van de publieke tribune in de Tweede Kamer te springen. Neemt de moeite om zich te verontschuldigen bij vrienden en familie en legt het voor alle anderen even uit. Ja, hij dacht door van een hoogte van vijftien meter naar beneden te duikelen zelfmoord te plegen en nee, hij had het niet willen overleven. Het ging volgens meneer allemaal om dat steetment: voor medicinaal gebruik van cannabis of zo en tegen de criminalisering ervan. Iets in die richting.
Je vraagt je af waar de echte zelfmoordenaars zijn gebleven. De jongens en meisjes die, ook in hun hoogste nood, kies genoeg blijven om in hun daad geen anderen mee te slepen. Degenen uit het suicidegilde die de trein de trein laten en ook niet op de verkeerde weghelft gaan rijden. In drukbetreind Nederland schijnt minstens eens per etmaal iemand zich te pletter te klappen tegen het raam van een machinist. En in ons ondergeasfalteerde landje heeft tien procent van de verkeersongelukken te maken met pillen of drank of zelfmoord of allemaal.
En nog iets anders met betrekking tot zelfmoord als steetment. In bepaalde gevallen ja, maar toch niet tijdens een debat over de kwestie waarover je zo verdrietig wordt? Want wat doen we dan wanneer dat debat niet mogelijk is? Waarom de daden van Jan Palach en Salvador Allende en al die anderen bezoedeld door hun uitzichtloze situatie op jezelf te projekteren? We hadden ooit Bingel, de gesjeesde onderwijzer en sanyassin, die op de ministerstafel in de Kamer sprong om ze van de aanschaf van kruisraketten te weerhouden. Er viel toen alleen wat papier op de grond…. (gvd)

Kleintje Muurkrant, 30 maart 2018

https://www.stelling.nl/kleintje/actueel/overzicht-actueel/onze-milde-kant-010