Piratenpartij Nederland – Tweede Kamer Kandidaat Mark van Treuren vervangt Straat Naam Bord bij Russische Ambassade en wordt door de Politie Aangehouden

Alexei Navalnyweg (foto Twitter)

Piratenpartij Tweede Kamer kandidaat Mark van Treuren vervangt straatnaambord bij de Russische ambassade in Den Haag (foto Twitter)

Tweede Kamer Kandidaat Mark van Treuren vervangt Straat Naam Bord bij Russische Ambassade en wordt door de Politie Aangehouden

Den Haag – Met als doel de internationale strijd tegen corruptie te steunen vervangt Mark van Treuren (Piratenpartij Nederland), samen met Samir Allioui (Pirate Parties International), een straatnaambord bij de Russische ambassade in Den Haag, waarop de tekst “Alexei Navalnyweg” te lezen is.
Alexei Navalny is dé Russische autoriteit op het gebied van corruptiebestrijding. Onlangs werd Navalny door de autoriteiten in Rusland vergiftigd met Novichok. Na zijn ontslag uit het ziekenhuis  is Navalny onder buitengewone omstandigheden onmiddellijk gearresteerd.
Van Treuren en Allioui wensen zich niet te mengen in de interne aangelegenheden van de Russische staat.
Wij zijn geen oorlogszuchtige Joe Biden, die eisen stelt aan een soevereine staat, maar verzoeken Rusland vriendelijk om Alexei Navalny per direct vrij te laten.”
Allioui voegt hier nog aan toe, dat Van Treuren en hij zich terdege bewust te zijn van de noodzaak tot het onderhouden van goede contacten met alle partijen, zowel met Navalny als de oppositie, en de autoriteiten van  Rusland in de strijd tegen corruptie.
Volgend op een soortgelijke actie april 2020 heeft Rusland geprobeerd om de Piratenpartij burgemeester van Praag Zdenek Hrib te vermoorden, omdat deze door de plaatsing van een “Boris Nemtsovplein” straatnaam bord steun zou hebben betuigd aan Alexei Navalny.
Mark van Treuren is kandidaat voor de Piratenpartij bij de mogelijk uitgestelde Tweede Kamer verkiezingen in maart.
Samir Allioui is de oprichter van de Nederlandse Piratenpartij, niet langer lid, en tevens oprichter en oud president van het samenwerkingsverband van alle internationale Piratenpartijen, namelijk Pirate Parties International.
Beiden zijn bij hun actie door de politie aangehouden.

Twitter, 28 Januari 2021

Meer informatie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Mark+van+Treuren
https://robscholtemuseum.nl/?s=Samir+Allioui
https://robscholtemuseum.nl/?s=Piratenpartij
https://robscholtemuseum.nl/?s=Piratenpartij+Nederland
https://robscholtemuseum.nl/?s=Pirate+Parties+International
https://robscholtemuseum.nl/?s=Alexei+Navalny
https://robscholtemuseum.nl/?s=Boris+Navalny
https://robscholtemuseum.nl/?s=Russische+Ambassade+Den+Haag
https://robscholtemuseum.nl/?s=Zdenek+Hrib
https://robscholtemuseum.nl/?s=Praag
https://robscholtemuseum.nl/?s=Prague
https://robscholtemuseum.nl/?s=Rusland
https://robscholtemuseum.nl/?s=Russia
https://robscholtemuseum.nl/?s=straatnaambord