Petra Bies – Woningstichting Den Helder in race voor beeldengroep plein

DEN HELDER – Woningstichting Den Helder is een van de drie partijen die zich wil ontfermen over de beeldengroep ’Zoveel hoofden, zoveel zinnen’. Waarschijnlijk komen ze dan in Nieuw Den Helder te staan.

De vijf grote koppen staan sinds begin deze eeuw op het Bernhardplein, maar moeten nu wijken vanwege de sloop van de oude schouwburg.

Aanvankelijk leek er geen toekomst meer voor ze in Den Helder gezien de kosten van verplaatsing, maar na protesten vanuit de burgerij, nodigde wethouder Lolke Kuipers de gemeenschap uit om met een plan te komen. Er kwamen twaalf suggesties binnen, drie ervan zijn geselecteerd.

Vorige week zijn door de gemeente en kunstenaar Jerome Symons met alle partijen gesprekken gevoerd. De uitkomst wordt snel verwacht. Kuipers wil geen mededelingen doen over de kandidaten, maar Henk van der Veen liet tijdens de bijeenkomst van het wijkplatform voor de stad binnen de Linie weten dat Woningstichting in de race is.

De woningbouwcorporatie krijgt in het plan steun van andere partijen. Als locatie zijn de Falgatuinen in beeld, maar dat staat niet vast.

NHD, 13-12-2015, 10:00 (Update 13-12-2015, 10:00)

http://www.noordhollandsdagblad.nl/stadstreek/denhelder/article27618618.ece/Woningstichting-Den-Helder-in-race-voor-beeldengroep-plein?lref=SR_1

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image