Petra Bies – Wijkplatform al maanden mank door gemeente: ‘Geen zin om nu om de tafel te gaan’ + Redactie DHA – Vakantie voor de wijkconciërges

Wijkplatform al maanden mank door gemis gemeentelijke vertegenwoordiging: ’Geen zin om nu om de tafel te gaan’

Den Helder – Het wijkplatform voor de stad binnen de Linie (SBDL) komt al maanden niet meer bijeen. Er is geen gemeentelijke vertegenwoordiging meer en daardoor is de boel mank geraakt, aldus interim voorzitter Sylvia Hamerslag.

In het wijkplatform zijn negen buurten en diverse andere organisaties vertegenwoordigd. Op de bijeenkomsten werden de nodige problemen van uiteenlopende aard aangekaart, zoals gevaarlijke verkeerssituaties, buurtoverlast en mankementen aan wallenkanten.

Voorheen zaten zowel de wijkconciërge als wijkmanager van de stad binnen de Linie bij de bijeenkomsten. Maar beide vacatures zijn al geruime tijd vacant. “Dan heb je het al over een jaar. Via hen verliep het contact met de gemeente, kregen we een terugkoppeling. Nu kun je nog wel met z’n allen rond de tafel gaan zitten praten, maar als er geen schakel is naar de gemeente heeft dat niet zoveel zin.

De laatste bijeenkomst was in december. Volgens Hamerslag is het ontbreken van wijkleiding ondertussen meermalen aangekaart op het stadhuis. “Ze zijn ermee bezig, horen we.

Eindstreep

Gemeentevoorlichter Florentine de Maar laat desgevraagd weten, dat de eindstreep in zicht is. “Per 1 juli wordt er zowel een nieuwe wijkmanager als wijkconciërge voor de stad binnen de Linie aangesteld.

Het wijkplatform SBDL is overigens nog wel achter de schermen actief gebleven, zegt Hamerslag. “Via mail, website en Facebook kunnen bewoners dingen onder onze aandacht brengen en dan pakken we het op. Maar op het moment zijn er geen lopende zaken.

Alle vier wijken in de gemeente hebben al jaren een wijkplatform, dat geleid wordt door vrijwilligers. De platforms moeten de kloof tussen burgers en de gemeentelijke en andere instanties verkleinen. In Nieuw Den Helder ging het platform ter ziele. Dat wordt, ook per begin volgende maand, nieuw leven ingeblazen, aldus De Maar. Dat gebeurt door een projectleider, die zich gaat bezighouden met de Zuiderzeebuurt.

Helderse Courant, 13 juni 2019, 09:05

https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20190612_41607747/wijkplatform-al-maanden-mank-door-gemis-gemeentelijke-vertegenwoordiging-geen-zin-om-nu-om-de-tafel-te-gaan

Vakantie voor de wijkconciërges

Den Helder – De wijkconciërges van de gemeente houden geen spreekuur in augustus. Na deze periode starten in alle vier de wijken de spreekuren weer. Elke wijk heeft sinds kort weer een ‘eigen’ wijkconciërge. De spreekuurtijden en locaties blijven ongewijzigd.

Heeft u een melding over de openbare ruimte, geef die dan door aan de gemeente via de app Makkelijk Melden of via het Klantcontactcentrum (tel.140223). Een melding via de website http://www.denhelder.nl kan ook.

Vanaf september houden de wijkconciërges weer spreekuur op de volgende tijden en plaatsen:

– Nieuw Den Helder, elke woensdag 15.00 -1 6.00 uur in ’t Wijkhuis, Texelstroomlaan 5
– Julianadorp, elke woensdag van 10.30 – 11.30 uur in het Multifunctioneel Centrum ’t Dorpshuis, Middelzand 3504
– Stad Binnen de Linie, elke donderdag 13.00 – 14.00 uur in Bureau Parkeerbeheer, Beatrixstraat 17
– De Schooten, elke donderdag van 10.30 – 11.30 uur in Wijkservicepunt Buurthuis De Boerderij, Gravin Magdalena van Waardenburglaan 22

Den Helder Actueel, 24 juli 2019 – 14:43

Reacties:

Anton Hagen.
25 juli 2019 at 16:58
Ik zal ze NIET missen!! In mijn ogen zijn het gewoon werkverschaffingsbaantjes met in dit geval een te zwaar gesubsidieerd salaris.Maar blijkbaar zijn ze tegenwoordig nodig deze knuffelsociaalwerkers.

`e
25 juli 2019 at 20:03
Even een vraag meneer Anton, Heeft u weleens met een wijk congierge te maken gehad dat u zo negatief reageert ?

RB
25 juli 2019 at 20:18
RB in ieder geval wel en die deelt de mening van Anton Hagen

https://denhelderactueel.nl/2019/07/vakantie-voor-de-wijkconcierges/

Meer informatie:
https://robscholtemuseum.nl/?s=Sylvia+Hamerslag
https://robscholtemuseum.nl/?s=Wijkplatform
https://robscholtemuseum.nl/?s=wijkconci%C3%ABrge