Petra Bies – Kunstgreep

NHD, 18 april 2015 10:00 , Laatste update : 18 april 2015 10:00

DEN HELDER – Honderd zogeheten bekende Nederlanders hebben hun handtekening gezet onder een brief aan het Helderse gemeentebestuur. Een initiatief van schrijver Joost Zwagerman, die net als die 99 anderen vindt dat de gemeente het Rob Scholte Museum moet koesteren.

De kunstenaar en de gemeente verschillen nogal van mening over de voorwaarden waaronder het voormalige postkantoor mag worden gebruikt en dat bedreigt het voortbestaan.

Tja, wat zullen ze in het gemeentehuis van die kunstgreep vinden? Vallen ze van hun stoel van schrik? Of is er vooral ergernis? Ik denk het laatste. Zo’n brief heeft iets van een ’cultuuradel’ die de boeren in die uithoek van het land even komt vertellen hoe het zit. ,,Ik zou er ook maar heel erg trots op zijn als ik jullie was dat hij in Den Helder een museum wil vestigen’’, zegt Sjarel Ex, directeur van Museum Boijmans Van Beuningen. Dat doet er ook geen goed aan. Hoe God verscheen in Den Helder – en of we dat wel door hebben.

Weg met die brief. Maar koester als gemeente het museum. Want het is prachtig. En laat die honderd BN’ers dan nog eens wat krabbelen op promotiemateriaal. Een aansporing om het museum te bezoeken. En dat dan te combineren met andere bezienswaardigheden in Den Helder. Zoals De Nollen. Twee kunstparels aan hetzelfde spoor. Dat mag je goddelijk noemen.

http://www.noordhollandsdagblad.nl/stadstreek/denhelder/article27368554.ece/Kunstgreep_?lref=SL_1

1 Comment

  1. Zo is dat, partijen moeten tot elkaar komen en geen hoge toon aanslaan.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image