Petra Bies – Vomar museum trekt landelijke aandacht radio en tv + Medemblik Actueel – Vomar heeft museum in Den Helder + NH – Fan opent museum + Welke Vomar fan moet hier naartoe?

Diana’s Vomar museum trekt landelijke aandacht op radio en tv

Diana van de Poll, beter bekend als ’de zingende caissière’, heeft met haar Vomar museum landelijk de aandacht getrokken. ,,Ik ben al op de radio geweest en nu belde ook RTL4. Die willen komen filmen voor Editie NL.’’

Nadat deze krant vrijdag over het museum in haar woning aan de Clematisstraat berichtte, kwam er al een cameraploeg van het Noord-Hollandse NH Nieuws langs. ,,In ieder geval op Radio 2 en Radio 10 Gold zijn geluidsfragmenten uit dat filmpje uitgezonden. Daar werd ik door anderen over gebeld. Ik krijg enorm veel reacties’’, aldus de 51-jarige Helderse. die vooral in de Vomar supermarkt aan de Koningdwarsstraat werkt.

Museumbezoek gaat op afspraak: tel. 0223-754604.

Noordhollands Dagblad. 4 september 2018, 20:11

https://www.noordhollandsdagblad.nl/den-helder-eo/dianas-vomar-museum-trekt-landelijke-aandacht-op-radio-en-tv

Jarige Vomar supermarkt heeft nu een museum in Den Helder

Gepubliceerd op 3 sep. 2018

Reacties:
https://youtu.be/kCTA57FN-bI

Vomar fan opent eigen museum in Den Helder

Den Helder – Diana van de Poll is zo’n grote fan van de supermarktketen Vomar, dat ze thuis in Den Helder een speciaal museum heeft geopend. In het kamertje staan knuffels, win acties, tasjes en zegels uit de lange historie van het Noord-Hollandse bedrijf.

Diana werkt zelf al 28 jaar achter de kassa bij een filiaal in Den Helder. “Een paar jaar geleden wilde ik een cadeau teruggeven aan het bedrijf, dus begon ik te knutselen met zegels, stickers en actiefolders. Ik kwam zoveel spullen tegen, dat ik dacht: ‘Hier kan ik wel een museum van beginnen’.”

Herkenning

En dat deed ze ook. Dit weekend opende het museum haar deuren. “Er zijn al mensen van het hoofdkantoor geweest. Die vonden het allemaal erg leuk. Er zit veel herkenning in aan acties, waar iedereen aan meegewerkt heeft.”

Diana legt uit, dat ze veel tijd gestoken heeft in het verzamelen van alle spullen. “Heel veel dingen komen ook van een ruilbeurs, die ik georganiseerd heb als caissière. Kinderen konden spulletjes brengen en ruilen tegen een uitgave, die ze nog niet hadden. Alles wat ik over had ging naar het ziekenhuis.”

Het museum van Diana is gevestigd aan de Clematisstraat. “Maar ik ben niet altijd open. Morgen moet ik gewoon weer achter de kassa zitten.”

Video:
http://nhnieu.ws/JzYQ

NH, maandag 3 september 2018, 11:54

https://www.nhnieuws.nl/nieuws/230619/Vomar-fan-opent-eigen-museum-in-Den-Helder

Diana heeft een eigen Vomar-museum! Welke Vomar-fan moet hier naartoe?

Facebook, NH Nieuws, 3 september 2018, 15:48

https://www.facebook.com/NHnieuws/videos/249599769077969/