Petra Bies – Den Helder weert ‘foute’ motorrijders + ‘Fout beeld van goede intentie’ + Delano Weltevreden – Molukse motortocht gaat definitief niet door + Bezwarenregen fans

Den Helder weert ‘foute motorrijders

Helderse Courant, 28 maart 2018

Helderse Courant, 28 maart 2018

https://www.noordhollandsdagblad.nl/den-helder-eo

‘Fout beeld van goede intentie’

Helderse Courant, 28 maart 2018

Helderse Courant, 28 maart 2018

https://www.noordhollandsdagblad.nl/den-helder-eo

Molukse motortocht gaat definitief niet door

De motortoertocht van de Molukse gemeenschap gaat definitief niet door. Een gesprek met burgemeester Koen Schuiling heeft gistermiddag niet geleid tot een positief resultaat, zegt Dany Matulessy van de organisatie.

“Hij vindt het niet verantwoord dat een toegangsweg naar Den Helder in geval van een calamiteit voor lange tijd lastig doorgankelijk is. Wij zien dat probleem niet zo. Waar een wil is, is een weg. En blijkbaar is die wil er hier niet.”

Gemeentelijk woordvoerster Joyce in ’t Veld bevestigt dat de bereikbaarheid van de stad een reden is om het evenement te weigeren. De Peringatan Ride Out, begeleid door de landelijke politie, wordt dit jaar voor de elfde keer gehouden.

Noordhollands Dagblad, 29 maart 2018

Reacties:

Henk Klok
ehhh bang voor leden van motorclubs,
Lijkt mij juist een mooi moment zoveel motorliefhebbers bij elkaar die een rit willen maken met mekaar! Hoezo niet bereikbaar? kunnen toch in overleg via de paralelweg rijden dan blijft de prov. weg vrij dus ook ik zie t probleem niet. Erg jammerallemaal

Pualani Maksoer-ella · Haarlem
Hello maar daarom kan het toch door gaan we zijn niet afhankelijk van een plek or plaats?

Thijs Loeffen
Merdeka starten die motor en gaan

Joop Vd Werf
Straks helemaal geen evenementen van buiten meer.wat een lul

Kirsten Tokaya · Receptioniste bij Weatherford
De gemeente wil graag meer culturele evenementen in Den Helder en dat bewoners meer zeggenschap krijgen. Nou dit is dus weer een lul verhaal. De gemeente van Den Helder is echt kansloos. Ik snap zeker dat er steeds meer mensen gaan vertekken op deze manier. Leuk al die verbouwingen in de stad maar als de helft van de winkelpanden leeg staan heeft het weinig nut.
De gemeente van Den Helder zijn gewoon cultuurbarbaren tenzij het in het eigen straatje past dan kan alles. Echt schandalig.

Jim Tokaya · RK MAVO Den Helder
Gemeente en politie NHN zien spoken of het is gewoon willekeur. Meten met 2 maten. Hoe doen ze dat dan met 4 dagen Sail en 2 marinedagen ??? We hebben het maar over 40 minuten verkeersdrukte heen en 40 minuten verkeersdrukte terug en dat allemaal gepland tussen de afvaart van de Teso (die in kennis was gesteld en het geen probleem vond) Hoe dan ? Alles was geregeld alleen de vergunning niet die wij in december hebben ingediend. Ze kregen het op een prsenteerblaadje en Willemsoord zou op de kaart gezet worden. Kans gemist hoor Schuiling , Hofstra enz..

Taco De Bruin
echt he? lijkt mij duidelijk een vorm van discriminatie

Ronald Bravenboer
Toegangswegen haha! nee zomers sta je voor den helder al vast, en dan de oltimer dagen geen doorkomen meer aan, ik vind het een gemiste kans!

Sjef Jgl van Engelen
Is toch al 10x goed gegaan toch ?? En dit keer zou het ook goedgaan,daar steek ik mijn hand voor in het vuur..Belachelijke lagere school uitspraak..!!!

Robert Hageman · Dutchbiker bij Dutchbikers
Elf jaar lang geen probleem. Nu ineens een gebakken lucht smoes om opnieuw leden van een motorclub dwars te zitten.

Oscar Hartman · Telecom Engineer bij TSV Groep BV
Vandaar dat er 10-tallen huizen te koop staan daar. Niemand wel er nog wonen.

Jacob Aberkrombie · Belastingbetaler bij Schatkist spekker
pff..waarom geen schijt hebben aan?…Gewoon gaan,die burgemeester is VVD er,google zijn naam maar eens,staat er vol mee.Hij handelt door pressie van hogerhand,want stel nou voor,niet gehoorzamen is je baantje kwijt raken.Diezelfde man durft te beweren dat hij molukse vrienden heeft,als ie die had,had ie niet moeilijk gedaan,want dan zou ie ook weten hoe belangrijk dit voor molukse samenleving was,wat een dergelijk bezoek zou betekenen voor deze mensen!

Dick Londenvan · Athene
Bij de vlootdagen komen ze vanaf nu zeker allemaal met de boot😂

Ronald Bravenboer
Texel boot ook schrappen heel den helder s
taat vast! Ommiddelijk de vergunning intrekken !!!!

Alie Bakker
Wat een onzin. Vandaag liggen alle toegangswegen naar de tesso plat en dat mag wel. Hoezo is Den Helder nu wel bereikbaar. En dan hebben we het niet over de marinedagen en historisch weekend die echt een heel weekend duren.

Sam Kiers · Barneveld
Vorig jaar in Barneveld geen problemen gehad. Iedereen in het dorp vonden het prachtig en stonden te applauseren langs de route het dorp in.

Rudi Maidman · Den Helder
Daarom ook….als mijn vrienden en ook mijn grote familie van buiten de stad mij vragen van….Hoe is het daar in Den Helder? we willen graag jullie stad bezoeken dan zeg ik altijd….niet! doen, niet aan te bevelen, wordt een domper als je deze dooie klote stad bezoekt. Ik vroeg weleens aan mn pa..pap waarom heeft u niet in Alkmaar gesoliciteerd toen we in Bergen werden ondergebracht tijdens de overtocht vanuit Indonesie?

Johan Jong
Wat een opgeklopte waanzin is dit, het wordt tijd dat ze die Schuiling eruit gooien die maan heeft de gemeenschap van Den Helder een vermogen gekost aan verloren rechtzaken en ik zie er zomaar weer eentje aankomen.Molukkers ga naar de rechtbank en haal je gelijk want deze man verliest echt alle zaken.

Mien Limaheluw
Dit is echt een lachertje. Waar zijn deze mensen bang voor? Ik kom uit het Oosten des lands en hier ging t paar jaar geleden heel mooi en emotioneel aan toe. Prachtig om zo’n eenheid bij elkaar te zien…en het doel he? Daar gaat t om! Jammer dat een burgervader dat niet (wilt) zien, enkel druk maken over een straat. En hij laat zich zwaar beinvloeden door alle berichten over motorclubs….wat kortzichtig. Ride Out is geen motorclub meneer de burgemeester. “Uw” stadje mist een mooie kans puur door gebrek aan culturele info uwerzijds…

Laurens Laturiuw · Lts metaal
ik snap het niet ze kunnen toch gewoon gaan rijden,wat willen ze nu doen,ze hebben niet de kapasiteite om de toer te begleiden,dan hebben ze toch ook niet de kapasiteiten om er wat tegen te doen.

Laurens Laturiuw · Lts metaal
kom op malaku schijt aan die nederlandse burokraten.

Rob Karssen · Eigenaar, zzp-er bij Rob`s Facilitair
waarom wel met oldtimers

https://www.noordhollandsdagblad.nl/den-helder-eo/molukse-motortocht-gaat-definitief-niet-door

Bezwarenregen fans Molukse motortocht

Helderse Courant, 31 maart 2018

Helderse Courant, 31 maart 2018

https://www.noordhollandsdagblad.nl/den-helder-eo

Meer informatie:
https://www.facebook.com/PeringatanRideOut2018/