Persbericht – Volkskunstenaar Ralph Posset neemt bezit van buitenmuur museum + Kunstenaar gaat kunstwerken aan buitenkant Noordbrabants Museum hangen

Volkskunstenaar Ralph Posset neemt bezit van buitenmuur museum

Alle kunstliefhebbers, maar ook mensen zonder poeha, zijn welkom

Ralph Posset, de enige echte Volkskunstenaar die Nederland rijk is, zal op woensdag 29 maart de buitenmuren van het Noordbrabants museum tot expositieruimte ombouwen.
Terwijl de bedeesde kunstliefhebbers met tweed jasjes en pumps, een dagje uit hebben in het huis der bedaardheid, beter bekend als museum, zal het Volk aan de buitenkant van het museum gratis en voor niets kennis kunnen maken met de kunst van Ralph Posset.
Omstreeks 10.00 zal de kunstenaar zijn werken plaatsen op een glazen wand die zich aan de zijkant van het museum bevindt.
Mits er niet zal worden ingegrepen door polisie of suppoost, zullen er tientallen werken van Posset te zien zijn.
De kunstwerken die te bewonderen zijn behoren tot de waarlijk grootse serie: Mythe.
De kunstenaar legt zich letterlijk in de schoot van de heilige Maria door zijn bloed aan haar te offeren.
Elk Mariabeeld dat te zien is, heeft een buisje bloed van de kunstenaar bij zich.
Omdat men nu eenmaal alleen via Haar tot Hem kan komen.
Alle kunstliefhebbers, maar ook mensen zonder poeha, zijn bij deze uitgenodigd om de buiten(staander)expositie te komen bekijken.
Woensdag 29 maart vanaf 10.00uur op de hoek van de Beurdsestraat en Oud Bogardenstraatje te Den Bosch.

Kunstenaar gaat kunstwerken aan buitenkant Noordbrabants Museum hangen

Beeldend kunstenaar Ralph Posset gaat woensdagochtend 29 maart rond 10.00uur kunstwerken van zijn hand aan de glazen buitenwand van het Noordbrabants Museum in Den Bosch hangen.
Hiermee ageert hij tegen het feit dat zijn Mariabeelden niet te zien zijn op de expositie ‘verspijkerd en verzaagd’ in zijn eigen woonplaats.
De beelden van Ralph Posset zijn niet zozeer een afrekening met religie als wel een teken des tijds. Religie wordt steeds vaker een particuliere beleving. Possets Mariabeelden dragen een buisje bloed van de kunstenaar bij zich en beschermen de kunstenaar rechtstreeks, zonder tussenkomst van kerk of voorganger.
Beelden die perfect passen binnen de tentoonstelling ‘verspijkerd en verzaagd – hergebruik van Heiligenbeelden’.
Maar vanwege de uiterst kritische houding van de kunstenaar ten opzichte van (geïnstitutionaliseerde) kunst is zijn werk ook bij deze expositie in zijn eigen woonplaats niet te zien.
Aangezien de kunstenaar dit een gotspe vindt en omdat hij de bezoekers van de tentoonstelling zijn werk toch niet wil onthouden gaat hij woensdag 29 maart zijn Mariabeelden aan de buitenkant van het Noordbrabants Museum plaatsen.
De beelden komen te hangen aan een grote glazen muur aan de kruising Beurdsestraat/ Oud Bogardenstraatje. Deze bevindt zich aan de achterkant van het museum.
Hierdoor zullen zowel de bezoekers in het museum, als de voorbijgangers buiten, de kunstwerken kunnen zien.

Ralph Posset
06 525 9 3553
Woensdag 29 maart 10.00 uur
Locatie: Noordbrabants museum Beurdsestraat/Oud Bogardenstraatje

Link naar verspijkerd en verzaagd: http://www.hetnoordbrabantsmuseum.nl/bezoek/tentoonstellingen-activiteiten/tentoonstellingen/verspijkerd-en-verzaagd/