PERSBERICHT Ralph Posset – Subsidies en toelages van kunstenaar Ralph Posset ingetrokken

De eerlijkheid van kunstenaar Ralph Posset is hem duur komen te staan.

Vorige week nog verkondigde hij dat hij gratis kunstwerken ging uitdelen om zijn subsidie en toelages samen met het publiek te vieren. Dit initiatief is echter in compleet verkeerde aarde gevallen bij meerdere culturele organisatie en overheden. Posset’s loslippigheid kost hem, naar nu blijkt, veel geld.

Binnen enkele dagen had ik reeds bericht van de Provincie Noord-Brabant en het Mondriaan fonds waarin werd gemeld dat mijn toelages per direct werden ingetrokken. Enkele kleinere organisaties volgden snel. Binnen een week zie ik mijn inkomsten met meer dan 50% dalen.

Posset: De officiële reden van het intrekken van mijn toelages is dat ze worden heroverwogen en tot dat moment bevroren. Maar in de wandelgangen heb ik gehoord dat de voornaamste reden voor het intrekken is dat ik de integriteit van het subsidiebeleid heb aangetast. Op deze manier wordt mijn bestaan als kunstenaar zwaar onder druk gezet.

Als de situatie zo blijft zal ik mijn kunstenaarschap opgeven en het publieke leven vaarwel zeggen. Op deze manier wordt een uniek geluid binnen de kunstwereld op volkomen onoorbare redenen kaltgestellt. Ik zal me dan ook op vervolgstappen beraden.

Info:
http://www.rtlnieuws.nl/nieuws/binnenland/gratis-kunst-als-dank-voor-subsidie-zonder-nederland-zou-ik-geen-kunstenaar-zijn

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image