Per slot van rekening – Het begin van de autobom als afrekening… NATO-GLADIO?

https://robscholtemuseum.nl/bbc-autobom-in-de-jordaan-de-aanslag-op-rob-scholte-1994-de-gecensureerde-zembla-uitzending/
De eerste Nederlandse bomaanslag was in 1994 en vele zouden volgen.
Deze aanslag is nooit opgelost, maar het is soms verhelderend om terug te kijken naar het begin en ons af te vragen, of alles niet anders geweest zou zijn als deze aanslag wel meteen was opgelost.

Uiteraard is het gebruik van aanslagen niet nieuw en we kennen allemaal de ellende van de burgeroorlog in Ierland en de Italiaanse toestanden lang voordat het naar Nederland kwam. Het is merkwaardig genoeg niet bekend bij het grote publiek, dat het juist NATO was, die het instrument van bomaanslagen op civiele doelen met veel succes heeft toegepast in de jaren voor deze aanslag.
NATO gebruikte het plegen van aanslagen als politiek instrument in Europa, waarvan de bekendste aanslagen die op vreedzame demonstranten en politici zijn.
NATO maakt(e) hierbij zeer veel burgerslachtoffers. Doorgaans was het doel om de schuld vervolgens bij oppositiepartijen (het rode gevaar) te leggen, wat ook lukte. De vraag, die haast automatisch opkomt is of het nu niet opportuun is tegenstanders op te ruimen om vervolgens de schuld bij criminelen te leggen en nog een stapje verder, gebeurt dit misschien vaker?
We kunnen ons eveneens afvragen, of NATO de laatste jaren misschien weer wat actiever geworden is en of er “sleeper cells” geactiveerd zijn, omdat we zien, dat terreur weer toegenomen is, terwijl NATO een (verloren) geopolitieke strijdt voert voor het behoud van haar hegemonie.
Er is veel informatie over de introductie van terreur als politiek instrument door NATO te vinden en het onderwerp op zich is al een studie. In deze link is alvast wat basismateriaal te lezen:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Operatie_Gladio

Politieke motieven?

In 1995 richtte Rob een anti fascistische partij op en dat is opvallend! Had Rob een jaar geleden, toen hij een bomaanslag overleefde, ook al bemoeienis met het anti fascisme? Dat lijkt geen onredelijke aanname, je staat niet op een goede morgen op en besluit een fel anti fascist te zijn, en waarom is hier niet dieper op ingegaan door de media? We weten namelijk, dat NATO eerder, nota bene anti fascisten heeft opgeblazen in Europa en het zou, in dat licht, helemaal niet onredelijk zijn om aan te nemen, dat NATO al helemaal geen bekende kunstenaar in het anti fascistenkamp wilde hebben.
Het feit, dat er geen enkele verdachte overbleef van een wel zeer vreemde aanslag, welke in Nederland, zelfs in de zwaarste criminele milieus niet voorkwam, is opvallend.
Een voorbeeld van (verdachte) NATO acties tegen anti fascisten:

Gladio (foto Wikipedia)

Andere bronnen?

Indien u twijfelt dan is het zeker de moeite waard om gerenommeerde bronnen te raadplegen, zoals de website van Emeritus Professor aan de Universiteit van Ottawa (Canada), M. Chossudovsky. Zoals gezegd, zeker geen samenzweringstheorieën of aluhoedje….
http://www.globalresearch.ca/natos-secret-armies-operation-gladio-and-the-strategy-of-tension/5500132

Waarom een bom?

Over het nut van terreur en chaos hebben we eerder geschreven in de delen over Autoriteit en Criminaliteit (deel I t/m III) in mei van dit jaar en met name deel III licht de Hegeliaanse Dialectiek toe. Dit is de strategie van crisis als instrument.
http://per.slotvan.nl/autoriteit-en-criminaliteit-iii/

Nu opvallend

De documentaire, die Zembla destijds maakt, is opvallend, omdat de mensen, die geïnterviewd zijn, wel buitengewoon naïef zijn en hun verhaal zeer verdacht is.

De hoofdverdachte, John Studulski, stelt zich als een ware psychopaat op, geeft zeer veel aanwijzingen, dat hij in het geheel niet geraakt is door de aanslag, maar mag na vier dagen weer naar huis! Dat zou nu ondenkbaar zijn, zeker als er zo duidelijk een motief en een aankondiging van het misdrijf zou zijn.
De verdachte beklaagt zich over zijn relatie, het eten gedurende de vier dagen, dat hij vast zat en hoe zwaar dat voor hem was. Met recht een psychopaat zonder empathie en fatsoen. Als ik iemand aan de tand zou voelen dan zou het deze man zijn. Helaas heeft justitie dat nooit gedaan, of was het bij voorbaat al bekend, dat het niets zou opleveren?

Vreemd

Uiteraard is het vreemd, dat justitie er zo mee om is gegaan en het roept vragen op, die niet beantwoord zijn. Vandaag de dag zouden de sociale media dit meteen ter sprake brengen, in 1994 was dat niet zo, er was weinig controle en nauwelijks alternatieve media.
Of er politieke of criminele motieven waren, blijft de vraag, dat het een zeer merkwaardige gang van zaken was, lijdt echter geen twijfel.

We zijn benieuwd hoe de lezer de interviews ervaart en of ze hetzelfde gevoel hebben bij de verdachte partijen en mogelijk BLIJVEND ANDERS NAAR “ONOPGELOSTE AANSLAGEN” ZULLEN KIJKEN.

Per Slot Van Rekening, 12 juli 2016

http://per.slotvan.nl/het-begin-van-de-autobom-als-afrekening/

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image