Pauw & Witteman – Gevolgen bezuinigingen Defensie Den Helder

Vandaag maakt minister Hans Hillen van Defensie bekend waar en wat er bezuinigd gaat worden op Defensie. Duidelijk is dat er gesneden gaat worden in tanks, mijnenvegers en Cougar-helikopters en dat er meer dan tienduizend banen worden geschrapt. Er moet in totaal een miljard euro bezuinigd worden op de Nederlandse krijgsmacht. De ministerraad is vandaag akkoord gegaan met een ingrijpende bezuinigingsoperatie bij Defensie.
Volgens de militaire vakbonden AFMP en ACOM zal er vooral gesneden worden in de hogere schalen van het personeel. Door de bezuinigingen zouden in de toekomst grote missies, zoals die in Uruzgan, niet meer mogelijk zijn.
In Den Helder, waar Defensie de grootste werkgever is, is geschokt gereageerd. Naar schatting zal een kwart van de 7.000 banen hier verdwijnen. Burgemeester van Den Helder Koen Schuiling reageert vanavond op de plannen van minister Hillen.

8 april 2011, 15:13

1 Comment

  1. Het is triest dat de burgermeester van Den Helder de offshore zo voor uitschruift als werkgelegenheid in Den helder, terwijl de Rijksoverheid —–>>>>>>> “totaal geen belangstelling heeft voor Den Helder”<<<<<<<——- de gelegenheid geeft om een supperhaven aan het bouwen in Rotterdam (wereld have nummer 1.) de Haagse politiek slaat de plank helaas voor Den Helder dan mis

Reacties zijn afgesloten bij dit onderwerp.