Paul van Riessen – Ja echt, de verkoper noemt dit ‘een designers hoogtepunt’ (à € 2,9 miljoen)

Plant, Property, Real estate, Shrub, Garden, Roof, House, Ground cover, Shade, Landscaping (foto Funda | Ramon Mossel Makelaardij)

Ja echt, de verkoper noemt dit ‘een designers hoogtepunt’ (à € 2,9 miljoen)

Hoe zou u dit pand omschrijven? Als een architectonische nachtmerrie? Een gedrocht van steen? Een visuele mishandeling? Dan ziet u misschien iets verkeerd, want volgens de makelaar is dit dus ‘een absoluut designers hoogtepunt’.

We zouden ons hoofd breken als we de verkooptekst van deze Amstelveense villa moesten schrijven. Respect dus voor makelaar Ramón Mossel, die het wél voor elkaar kreeg om lyrische beschrijvingen op papier te krijgen. ‘De terechte trots van de eigenaar zijn het levensgrote hoekraam in de keuken zonder hoekstijl en de haard. Beide prachtig.’ Maar serieus lieve lezers, kijk nou eens naar die haard. Dat is toch alsof er een handgranaat is ontploft?

Deze is ook bijzonder. ‘De verdiepte parterre is de work hard | play hard verdieping.’ U gelooft het niet? Wij eerst ook niet. Maar het staat er echt, kijk maar.

Nou goed, ieder z’n smaak, zullen we maar zeggen. Want, zo lezen we ‘De huidige eigenaar (advocaat Benno Friedberg, redactie) heeft de villa laten bouwen [sic] en heeft geen enkele concessie gedaan.’ In dat licht is die € 2,9 miljoen dus eigenlijk een koopje!

Quote, 2 juni 2017 12:00

https://www.quotenet.nl/vastgoed/qasteel/a197861/ja-echt-de-verkoper-noemt-dit-een-designer-s-hoogtepunt-a-2-9-miljoen-197861/

Meer informatie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Benno+Friedberg
https://robscholtemuseum.nl/?s=Judith+Mahn
https://robscholtemuseum.nl/?s=Friedberg+&+Mahn+Advocaten

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image