Paul Houkes – Geurt Visser wil weer in raad + Telstar Online – Omstreden politicus Visser aast op zetel Gemeentebelangen + Telstarvideoteam – Burgemeester leest brief slachtoffer Geurt Visser

Geurt Visser wil weer in de raad

Geurt Visser eist de zetel op van raadslid John Thuring (Gemeentebelangen).

De omstreden politicus Geurt Visser eist volgens De Telegraaf zijn zetel in de gemeenteraad van Pijnacker-Nootdorp op. Visser, die twee jaar geleden in Den Helder af moest treden als wethouder na beschuldigingen van seksuele intimidatie, wil volgens de krant zijn plek terug binnen de fractie van Gemeentebelangen. Toen hij in Den Helder wethouder werd, werd zijn raadszetel in Pijnacker-Nootdorp overgenomen door het huidige raadslid John Thuring.

Onlangs kwam het nieuws naar buiten, dat Thuring en zijn vrouw een huis gekocht hebben in Voorburg. Hierdoor rezen er twijfels, of het raadslid dan nog wel in Pijnacker-Nootdorp woont, zoals wettelijk is voorgeschreven. Volgens Gemeentebelangen is hij wel degelijk nog steeds ingezetene. Thuring woont tot aan het eind van de raadsperiode bij zijn broer in Pijnacker, liet de fractie begin september weten. In het weekend verblijft hij bij zijn gezin in Voorburg. Nadat het nieuws naar buiten kwam, is dit besproken binnen de fractie en met de burgemeester.

Visser twijfelt er aan, of Thuring daadwerkelijk ingezetene van Pijnacker-Nootdorp is. “Ik kom hoe dan ook terug als uit onderzoek blijkt, dat deze constructie niet houdbaar is. Ik had immers de meeste stemmen van iedereen”, zegt hij woensdag in De Telegraaf.

Zelfde constructie

Begin deze maand liet Visser nog via het Noordhollands Dagblad weten, dat hij er klaar voor is om na de raadsverkiezingen van maart 2018 opnieuw wethouder namens Gemeentebelangen in Den Helder te worden. Hij zou dan op dat moment naar Den Helder verhuizen, en zijn gezin zou dan in Pijnacker-Nootdorp blijven wonen. Dezelfde constructie dus als hij nu John Turing verwijt. Gemeentebelangen Den Helder heeft hem inmiddels tot lijsttrekker gekozen.

Pijnacker-Nootdorp Actueel, geplaatst op 18/10/2017

http://pijnacker-nootdorp-actueel.nl/geurt-visser-wil-weer-in-de-raad/

Omstreden politicus Geurt Visser aast op zetel Gemeentebelangen

Pijnacker-Nootdorp – In de zomer kwam plots het verhaal naar buiten, dat raadslid John Thuring van Gemeentebelangen niet meer in Pijnacker-Nootdorp zou wonen, maar verhuisd zou zijn naar Voorburg.

Hij zou volgens ‘verhalen’ alleen formeel staan ingeschreven bij zijn broer in Klapwijk. De burgemeester zei gisteren, dat ze nog bezig is met deze kwestie. Thuring zegt, dat het grootste deel van de week bij zijn broer vertoeft.

Volgens de Telegraaf wordt Thuring uit alle macht in het zadel/zetel gehouden, omdat de omstreden politicus Geurt Visser aast op zijn plek. “Ik kom hoe dan ook terug als als uit onderzoek blijkt, dat deze constructie niet houdbaar is”, zegt hij vandaag tegenover de landelijke krant. Hij voert aan, dat hij destijds met een grote meerderheid van stemmen is gekozen.

Visser stond zijn zetel af aan Thuring, toen hij wethouder werd in Den Helder. Hij werd daar ontslagen, omdat meerdere vrouwelijke collega’s hadden geklaagd over seksueel getint gedrag en telefoonverkeer.

Telstar Online, wo 18 okt 2017, 12:44

https://www.telstar-online.nl/nieuws/actueel/86904/omstreden-politicus-geurt-visser-aast-op-zetel-gemeentebelangen

Burgemeester leest voor uit brief slachtoffer Geurt Visser

Gepubliceerd op 1 jun. 2015

Den Helder/Nootdorp – De Nootdorpse politicus Geurt Visser is maandagavond de laan uitgestuurd door de gemeenteraad van Den Helder. De gevallen wethouder van de Stadspartij liep na het oordeel geëmotioneerd het stadhuis uit.

Visser raakte vorige week in opspraak toen bleek dat hij al langer seksueel getinte whatsappjes stuurde naar vrouwen met wie hij een werkrelatie onderhield. Tijdens de extra raadsvergadering werd bekend dat het mogelijk om tien gevallen gaat. Visser vindt dat er sprake is van een complot en heeft aangifte gedaan bij de Rijksrecherche.

Burgemeester Schuiling van Den Helder schaamt zich diep voor de hele affaire: “Ik heb hem in oktober vorig jaar al professionele hulp aangeboden en indringend met hem gesproken. Een paar maanden geleden kwamen er steeds meer berichten over ongepast gedrag tegen vrouwen. Op het stadhuis, in de stad en uit de hele regio. Het waren geen kinderachtige mededelingen kan ik u zeggen. Het imago van onze stad is hiermee ernstig in gevaar gekomen, maar onze eerste zorg zijn de gezinnen geweest die betrokken zijn geraakt bij de affaire.”

De burgemeester citeerde uit een brief van een slachtoffer van Visser die aangeeft bereid is een officiële klacht in te dienen. Bekijk hieronder een deel van zijn betoog waarin hij voorleest uit de brief.

Reacties:
https://www.youtube.com/watch?v=jLJ30l_X3GM

1 Comment

  1. Ik ben toch echt benieuwd hoe mevr. Vermeer-Lagerveld, naar aanleiding van de publicatie op deze ‘Scholte Museum site’ gaat reageren.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image