Parkplanet – 270 km/uur

Tijdens de virtuele rit suizen gasten van Huis ten Bosch met een snelheid van 270 kilometer per uur over een achtbaan, die liefst drie kilometer lang is. Het tochtje in VR King duurt twee minuten en dertig seconden. Een eenmalig ritje is inbegrepen in het all in ticket van het bijzondere Japanse themapark. Wie extra ritjes wil maken, betaalt per keer vier euro bij.

Gouda en Sneek

Huis ten Bosch is beroemd geworden door levensechte kopieën van Nederlandse gebouwen. In het park staat onder meer een replica op ware grootte van de Domtoren in Utrecht. Naast heel veel huizen en grachtenpanden uit Nederland heeft het park ook één op één gebouwde kopieën van het gotische stadhuis van Gouda, de waterpoort van Sneek, kasteel Nijenrode en de Passage in Den Haag.

Door het bijzondere pretpark loopt zes kilometer aan grachten en kanalen. Aan de rand van park Huis ten Bosch is het Centraal Station van Amsterdam nagebouwd. In het gigantische gebouw is hotel Okura gevestigd. Hoogtepunt is een getrouwe nabootsing van Huis ten Bosch, het voormalige woonpaleis van koningin Beatrix in Den Haag. In het paleis bij Nagasaki is een permanente expositie van werk van Japanse en internationale kunstenaars ondergebracht. De complete Oranjezaal is door de Nederlandse kunstenaar Rob Scholte voorzien van een 1200 vierkante meter grote wandschildering.

Parkplanet, 21 augustus 2017

http://www.parkplanet.nl/archief/115-nieuws/2472-huis-ten-bosch-japan-virtual-reality-vr