PARK – Tafelgesprek Carlijn Mens, Cees de Boer en Arno Kramer: 21 april 2016, 20 uur

Tussen Identiteit en Anonimiteit
Tafelgesprek

21.4.2016 om 20:00 uur

Met:
Cees de Boer, publicist en curator van o.a. het project met herman de vries op de Biënnale van Venetië, Arno Kramer, kunstenaar en organisator van landelijke manifestatie Drawing Front, Carlijn Mens, kunstenaar

Op donderdagavond 21 april om 20 uur vindt in PARK een publieksgesprek plaats over ‘het tekenen’ in het kader van de grote landelijke tekenmanifestatie Drawing Front, waar Park aan deelneemt met de tentoonstelling MENSCH van Carlijn Mens.
Cees de Boer, Arno Kramer en Carlijn Mens zullen in gesprek gaan over het tekenen in het algemeen en over de tentoonstelling MENSCH, naar aanleiding van Carlijn Mens’ intiem beladen monumentale tekeningen die tot 23 april in de tentoonstellingsruimte van Park te zien zijn.

“Ze vraagt, of ze mijn portret mag tekenen. Niet alleen van mij, maar van al die kunstenaars, waar ze misschien tegenop kijkt, maar vooral respect voor heeft. Ik krijg een unieke kans te zien hoe ze werkt. Snel, geconcentreerd, wetend wat ze wil. Het resultaat is fabuleus. Ik ben het ten voeten uit. In rolstoel met sigaret. Alsof ik net uit beeld ben gereden, sneller dan mijn eigen schaduw.” (Rob Scholte over Carlijn Mens)

“Er is lang op een rare, minderwaardige manier tegen tekenen aangekeken. Het werd niet als autonome kunst gezien. Michelangelo gooide zijn tekeningen meestal weg, omdat het schetsen waren. Maar langzaam is er een kentering gekomen.” (Arno Kramer)

“De kunstenaar keert het perspectief van de wetenschappelijke kennis (model voor objectiviteit) om: normaal leidt ervaring tot kennis, maar wat de kunstenaar wil is vooral kennis ombuigen in (visuele, existentiële) ervaring.”(Cees de Boer over herman de vries)

Voor € 5,00 (inclusief 1 consumptie) kunt u deze bijeenkomst bijwonen, de zaal is die avond vanaf 19 uur open. U dient zich hiervoor wel aan te melden vóór 16 april via een mailtje met vermelding ‘reserveren 21 april’ aan info@park013.nl

In Museum de Pont vindt voorafgaand aan dit tafelgesprek op donderdag 21 april om 17.00 uur een lezing plaats door Jurriaan Benschop die in gesprek gaat met Marc Mulders.
Meer info: http://www.depont.nl

Adres Wilhelminapark 53
City Tilburg
Provincie Noord-Brabant (NB)
Datum 21/04/2016
Uur 20:00
Categorie Events

https://www.facebook.com/events/230355273990074/?active_tab=posts

http://www.eventsbook.net/nl/evenement-tafelgesprek-park-21-4-2016-20-uur-carlijn-mens-cees-de-boer-en-arno-kramer-tilburg-786129

Over Park

Park is een kunstinitiatief opgericht in 2013 door Rob Moonen in samenwerking met een zestal andere Tilburgse kunstenaars. Op dit moment bestaat de Park werkgroep uit Linda Arts, René Korten, Rob Moonen en Reinoud van Vught.

Park ziet de noodzaak van een middenpodium dat zich positioneert tussen Kunstpodium T en Museum De Pont en zet zich daarvoor in door een tentoonstellingsprogramma in de voormalige Goretti-kapel aan het Wilhelminapark te Tilburg te realiseren.

Park richt zich op actuele ontwikkelingen binnen de hedendaagse kunst én op kunstenaars met gedegen ervaring en bewezen kwaliteit. Er wordt plek geboden aan regionale collega’s maar ook aan landelijk of internationaal opererende kunstenaars, juist om een positieve bijdrage aan de discussie over actuele kunst tot stand te brengen. De werkgroep ambieert het podium van belang te laten zijn op landelijk niveau, maar bij elk project wordt met nadruk gezocht naar een inhoudelijke koppeling met de stad. De werkgroep is er van overtuigd dat samenwerking met andere partijen de zichtbaarheid en functionaliteit van de plek zal versterken, maar ook dat de plek een waardevolle stimulans voor de beeldende kunst in de stad en de regio zal kunnen zijn.

Park wil steeds nieuwe verbindingen leggen, bijvoorbeeld door (internationaal opererende) curatoren uit te nodigen om kennis te nemen van de keur aan regionale beeldende kunstenaars en daarvan mogelijk enkele op te nemen in een tentoonstellingsproject. Park wil een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van een gunstig productie- en vestigingsklimaat voor beeldend kunstenaars uit de regio door deze in contact te brengen met een nationaal en internationaal netwerk.

Per jaar worden er vijf projecten gerealiseerd met waar mogelijk een bijpassend raamprogramma in de vorm van lezingen, kunstenaarsgesprekken, muziek en film.

ParkinG

In maart 2015 is Park gestart met een nieuwe activiteit. In samenwerking met Cultureel Centrum Jan van Besouw in Goirle realiseert Park een tentoonstellingsprogramma in de foyer van het cultureel centrum aldaar. Onder de naam ParkinG (Park in Goirle) worden presentaties van hedendaagse professionele beeldende kunst gerealiseerd. Per jaar vinden er vier presentaties plaats die elk drie maanden duren. Dit zijn solo- of duotentoonstellingen van kunstenaars die ook in het expositieprogramma van Park zijn opgenomen. Bij elke expositie vindt een publieksevenement plaats, bijvoorbeeld een lezing of een interview, waarbij de inhoud van het getoonde werk centraal staat.

Zo werken Park en CC Jan van Besouw met ParkinG samen aan het versterken en het verlevendigen van het kunstklimaat in Goirle op het gebied van beeldende kunst. Kijk voor alle informatie onder ‘activiteiten’.

Organisatie
WERKGROEP
Linda Arts
René Korten
Rob Moonen (initiatiefnemer)
Reinoud van Vught

BESTUUR
Hanneke Doevendans (voorzitter)
Sjef Leijs (penningmeester)
Chris Manders
Ruud Vreeman

RAAD VAN ADVIES
Hans van Driel
Jos van Hest
Angelique Spaninks
Rick Vercauteren
Paul Vermee

Suggesties
Een van de uitgangspunten van Park is openheid, niet alleen naar kunstenaars maar ook naar organisaties toe. Park is voortdurend op zoek naar zinvolle allianties binnen en buiten het culturele veld. Wij staan open voor suggesties en plannen van derden. Heb je een voorstel voor een samenwerking of project, stuur ons dan digitaal een projectbeschrijving, per pdf of per link naar een relevante site via park@park013.nl. Fysieke documentatie wordt door ons niet geretourneerd.

Ieder voorstel wordt door de werkgroep zorgvuldig bestudeerd, mochten we geïnteresseerd zijn, dan reageren we binnen zes weken. Hoor je binnen die termijn niets van ons, dan is er geen directe interesse. Houd er rekening mee dat we een jaar vooruit plannen.

Park
Wilhelminapark 53
5041 ED Tilburg
info@park013.nl
+31 (0)6 1941 2596
https://twitter.com/parktilburg
https://www.facebook.com/park013/

Tijdens tentoonstellingen geopend:
vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur
zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur
zondag van 13.00 tot 17.00 uur

Park ligt op 10 minuten loopafstand van het Centraal Station Tilburg in de nabijheid van Museum De Pont.
Er is beperkte gratis parkeergelegenheid voor de deur.

http://park013.nl/over-park