OwJaJohTk – Rondvaart en huldiging Nederlands elftal (1988) + Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid – Huldiging succesvol Nederlands team (1974) + Rinus Michels – ‘Voetbal is oorlog’

Rondvaart en huldiging Nederlands elftal (1988)

Gepubliceerd op 8 jul. 2010

Stukje uitzending van de televisie uitzending van de rondvaart en huldiging van het Nederlandse elftal die de zojuist Europees kampioenschap voetbal is geworden.
Kijk ook eens op http://owjajoh.tk

Reacties:
https://youtu.be/Rly0ZAQFCAc

Huldiging succesvol Nederlands team (1974)

Gepubliceerd op 3 jun. 2010

Het Nederlands elftal, dat tijdens het WK voetbal in West-Duitsland als tweede eindigde achter het gastland, is bij thuiskomst op grootse wijze onthaald. In Amsterdam en Rotterdam werd de ploeg door talrijke Oranje supporters toegejuicht. Daarnaast ging het team in Den Haag op bezoek bij koningin Juliana op Paleis Huis ten Bosch en bij het kabinet in het Catshuis. Bondscoach Rinus Michels en aanvoerder Johan Cruijff kregen van premier Joop den Uyl het lintje opgespeld van de Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Beelden van grote mensenmassa op het Leidseplein in Amsterdam, het Nederlands elftal op het bordes, lege straten in Amsterdam tijdens de finale West-Duitsland – Nederland (2-1), bezoekers kantine van een camping leven mee tijdens bekijken van de finale op televisie. Wedstrijdfragmenten van de finale, koningin Juliana in gesprek met Cruijff, Michels en doelman Jan Jongbloed. Polonaise van het Nederlands elftal en Den Uyl in tuin van het Catshuis. Michels en Cruijff krijgen ridderorde opgespeld en het Nederlandse elftal wordt toegejuicht op een overvolle Coolsingel in Rotterdam.

Deze video of jouw TV-favoriet op DVD bestellen?
Ga naar: http://www.beeldengeluid.nl/tvfavoriet

Reacties:
https://youtu.be/S0y7pkznNoU

Rinus Michels – ‘Voetbal is oorlog’

Rinus Michels "Voetbal is oorlog"
“Footbal is something like war. Whoever behaves too properly, is lost” – Rinus Michels – (foto AZ Quotes)

https://www.azquotes.com/author/43704-Rinus_Michels

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image