OVES INOBSEQUENTES – Stichting Zuivering Beeldende Kunst (SZBK)

De Stichting Zuivering Beeldende Kunst (SZBK) is in 1858 opgericht onder auspiciën van OVES INOBSEQUENTES. Al sinds de 19e eeuw stelt het SZBK zich ten doel de beeldende kunst te zuiveren van ongewenste elementen. Met gulle donaties en giften koopt het SZBK commerciële, inhoudsloze troep dat als kunst verkocht wordt op. Eens per jaar organiseert de stichting een Landdag, waar het opgekochte werk vernietigd wordt. Onder het genot van een hapje en een drankje kunnen bezoekers van de Landdag de vuilverbranding bijwonen.

“Heb genoten. Niet vaak zie je zoveel waardering voor waar het om draait in de beeldende kunst: kwaliteit en inhoud. Ik heb vele waardeloze landschapjes, mislukte pogingen tot sterk abstract werk en belabberde portretjes in vlammen op zien gaan. Het werk dat het SZBK doet is van het grootste belang, vooral in deze tijden van oprukkende commercialisering van de beeldende kunst en de troep dat dit genereert.”

Henk, 58, over de Landdag 2012

Mocht u zich geroepen voelen het SZBK te steunen, of wilt u graag eens een Landdag bijwonen, neem dan contact op met het secretariaat van OVES INOBSEQUENTES: ovesinobsequentes@outlook.com. Donaties zijn zeer welkom.

Hier ons promotiefilmpje!

http://ovesinobsequentes.nl/stichting-zuivering-beeldende-kunst-szbk/

Stichting Zuivering Beeldende Kunst (SZBK)

Gepubliceerd op 26 jun. 2014

Het SZBK is een stichting opgericht onder auspiciën van kunstbeweging OVES INOBSEQUENTES.

Reacties:
https://www.youtube.com/watch?v=nnZ-JOqGxxQ

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image