Oscar van Gelderen & Manuela Klerkx – Ontroerend goed: Van kunst kijken naar kunst kopen

Een inspirerende en praktische gids over kunst kopen: hoe werkt het en hoe doe je het

Alles wat je moet weten over galeries, beurzen, veilingen en online kopen

Er is onroerend goed – vastgoed, buitenkant, status – en er is ontroerend goed – kunst, binnenkant, passie. Bij velen heerst het idee, dat kunst een (linkse) hobby van de elite is en niet toegankelijk voor ‘gewone mensen’. Galeries worden als hoogdrempelig ervaren, de prijzen zijn niet transparant en de teksten over de kunstwerken zorgen eerder voor verwarring dan opheldering.

Maar er is ook goed nieuws: het bezitten van kunst is niet voorbehouden aan de rijken der aarde: er is al prachtige kunst te koop voor een paar honderd euro (als je maar goed zoekt en ‘vroeg’ durft te kopen). De stap van kijken naar kopen is voor velen echter een obstakel: de kunstwereld kenmerkt zich door geheel eigen codes, die Manuela Klerkx en Oscar van Gelderen, zelf kunst kenners en verzamelaars, in Ontroerend goed proberen te kraken. Hoe worden prijzen bepaald? Kun je onderhandelen met galeries? Hoe werkt een kunstbeurs? Er is zo veel keus: hoe weet ik welke kunst bij mij past en hoe en waar koop ik die?

Ontroerend goed: Van kunst kijken naar kunst kopen
Oscar van Gelderen & Manuela Klerkx
Meulenhoff Boekerij B.V.
7 feb. 2018
407 pagina’s
32 ongenummerde pagina’s
ISBN 9789029091503 9029091509 9789402307511 9402307516

https://books.google.nl/books?id=Huc9DwAAQBAJ&lpg=PT17&ots=NP8MozHnUB&dq=rob%20scholte%20aandacht&hl=nl&pg=PT17#v=onepage&q=rob%20scholte%20aandacht&f=false

Meer informatie:
https://robscholtemuseum.nl/?s=Oscar+van+Gelderen
https://robscholtemuseum.nl/lucie-th-vermij-meulenhoff-komt-met-boek-van-oscar-van-gelderen-en-manuela-klerkx/