Oog op Den Helder – Rob Scholte Museum heeft kopzorgen

“Rob Scholte kan spullen inpakken en vertrekken” (http://denhelderactueel.nl/2016/06/rob-scholte-spullen-inpakken-en-vertrekken/)lezen we bij Den Helder Actueel. “Rob Scholte krijgt postkantoor Den Helder definitief niet” (http://www.noordhollandsdagblad.nl/stadstreek/denhelder/article28170738.ece/Rob-Scholte-krijgt-postkantoor-Den-Helder-definitief-niet) kopt Het NHD. Zou dit echt het vertrek van het museum uit Den Helder betekenen?

Al jarenlang onderhandelen de gemeente en het museum over het oude postkantoor. Soms leek een oplossing dichtbij, soms leek hij verder weg dan ooit. Nu lijkt het doek definitief gevallen voor het museum (https://robscholtemuseum.nl/) gelegen naast het station. De meningen over het pand lopen uiteen en was indertijd veelvuldig in het nieuws toen er nog plannen waren om het gemeentehuis naar de stationslocatie te verplaatsen.

Scholte heeft nog geen reactie gegeven op het voornemen om het oude postkantoor aan een andere partij te verkopen.

Oog op Den Helder, woensdag 8 juni 2016

Reacties

Bianca Geus
2 days ago
Harde werker en ik vind dat den helder toeristen moet aantrekken! Laat die man zitten. Ik heb hem jaren terug ontmoet bij restaurant andy.s kitchen. Top man.

Petra Visser
2 days ago
Laat hem zitten waar hij zit.

Els Oudekerk Vd Laan
2 days ago
Mee eens

Gerl Lebbe van der Stoop
2 days ago
Helemaal niet erg ,kan daar als nog het stadhuis komen

Gerl Lebbe van der Stoop
2 days ago
Het is nu een afschuwelijk gebouw

Natalie van Buuren
2 days ago
Museum daar laten!

Frida Luijrink
2 days ago
Gewoon laten zitten en voor het stadhuis hebben ze al een nieuwe plek bedacht: Willemsoord. Lekker voor de ouderen als het openbaar vervoer stopt op het station, moet mijn moedertje van 83 de rest lopen?

Nellie Grollé
2 days ago
Gemeentehuis komt op het Bernhard plein

Elly Kramer
2 days ago
Waarom laten wij een nieuw museum uit onze handen schieten? Gemeente steek eens wat geld in het buiten aanzicht en zet onze stad hiermee op de kaart.
Nieuw stadhuis op het Bernhardplein, alles binnen handbereik. Succes.

Nellie Grollé
2 days ago
Gemeentehuis komt op het Bernhardplein

Marijn Monden
2 days ago
Gelukkig er zijn hier al genoeg locaties voor KUNSTENAARS in onze stad, misschien kan ie op een van de andere locaties er bij in trekken.

Shanna Walter
2 days ago
Het is in en in triest hoe de gemeente met deze man is omgegaan ,een absolute gemiste kans

Alie Van Soeren
2 days ago
Afbreken dat lelijke gebouw en parkeerplaatsen realiseren

Catharina Buijs Van Meurs
2 days ago
Rob moet blijven! Den Helder zou eens over haar eigen schaduw heen moeten stappen!!

Hanna Hallewas-achthoven
2 days ago
blijven natuurlijk

Arjin Prins
2 days ago
Sloopen dat gebouw en nieuw stadhuis plaatsen!!! 😂

Nellie Grollé
2 days ago
Komt op het Bernhardplein

Mattijs de Winter
2 days ago
Het is niet mijn stijl maar laat die beste man daar lekker zitten… het kost toch veel meer als we al die rare plannen moeten gaan doorvoeren.. nee het is geen mooi gebouw maar het maakt wel onderdeel van de stad. Of gaan we t slopen en zetten we ook daar scheve bomen… laat de gemeente trouwens die oud ijzerboer de windt eens aanpakken die is ook al jaren aan t bouwen bij station zuid en dat lijkt ook net een bunker

José Piët
a day ago
Oud ijzerboer… 😂
Oerlelijk gebouw!

Arjen de Jong
2 days ago
Verkopen aan de hoogste bieder “simpel” Dat doet Scholte ook met zijn (kunst)

Sander Jasper
2 days ago
Hij kan toch mee bieden dan 😜 kost hem alleen een paar centjes 🙈

Wilco Wouda
2 days ago
Gemiste kans. Dit gebouw is met enige aanpassing om te toveren in top locatie voor bijv een top museum. Betere begeleiding vanuit gemeente is daarbij wel een voorwaarde. Helaas krijgt elke gemeente de bestuurders die het verdient. Helaas voor den helder is dat een groep die zich met enige regelmaat verslikt.

Willem de Geele
2 days ago
Ik weet absoluut niet wat er achter schermen speelt en ik denk de meeste van ons ook niet. De waarheid ligt ergens in het midden zoals altijd. Wat ik wel weet is dat ik het jammer zou vinden als we dit als stad kwijtraken. Maar wat ik ook vind is niet tegen elke prijs. Het kan ook te gek. Waar die grens ligt daar hebben we de gemeente voor. Wat ik ook vind dat mocht Rob dan toch moeten vertrekken dan het pand ook maar tegen de vlakte. Ik vond het museum een mooie bijzondere invulling maar kan me verder ook geen andere meer bedenken die geld oplevert en publiek is.

Hemmie
2 days ago
Nu heb ik geen benul van het museum, maar wat betaalt meneer Scholte aan huur. Staat het hele gebouw tot zijn beschikking? Ik betaal € 509,– aan huur voor een twee kamer appartement. Wat moet hij wel niet omzetten om zo’n gebouw te huren. Willen we het niet plat gooien, want dan hebben we weer een gat in de stad, doe er dan iets positiefs mee. Hoeveel kantoortjes zitten er niet in, waarvan je appartementjes kunt maken voor studenten. Leuk de buitenkant op en het zal er een stuk vrolijker uit zien. Aan de beneden vloer heeft meneer Scholte met enige aanpassing wel genoeg voor zijn museum.

Nelleke Koopmans van Bommel
a day ago
Geef die man een kans om Den helder ook met kunst op de kaart te zetten ! ! Maar wel goede afspraken maken die nagekomen moeten worden ! !

Natalie van Buuren
a day ago
Ben ik nu de enige die het oude postkantoor niet echt lelijk vindt? Of komt het omdat ik niet beter weet?

Arjen de Jong
a day ago
Denk het laatste😉😉
Maar nu even zonder gekheid Natalie.
Het is idd geen lelijk gebouw en het vertegenwoordigt een bepaald tijdsbeeld in de geschiedenis van Den Helder maar het past niet meer op deze locatie en zeker niet in deze staat.
Dus of veel geld in pompen en er weer iets moois van maken met een goede invulling voor in de binnenstad en anders plat gooien om een nieuwe eyecatcher ervoor terug te plaatsen.

Natalie van Buuren
a day ago
Arjen de Jong een nieuwe eyecatcher? Een stadhuis? Of bedoel je iets anders op die plek als eyecatcher. Nee hoor geef mij maar een museum. Leuk voor het toerisme en dus ook voor Den Helder zelf! En anders een Stadhuis ervan maken en Rob Scholte met zijn kunst er gewoon bij! Win Win zou ik zeggen.

Natalie van Buuren
a day ago
psss Arjen ik heb begrepen dat dhr. Scholte het gebouw niet wil delen…da’s ook niet aardig zeg

Arjen de Jong
about 19 hours ago
Belachelijk zelfs!!!
Lkkr voor weinig zitten en dan ook nog alles voor jezelf willen houden.
Dat heer parasiteren!!!

Ineke Aldendorff
a day ago
Rob Scholte moet blijven!!!
En het is een mooi retro gebouw!

Mark de Koning
a day ago
Inderdaad.
Stekker eruit en plat gooien die troep. Wat moet je met die klerezooi.

Jeffrey Bakker
a day ago
Wel een hele gave foto van Rob Scholte, Raymond! 😉

Issie Vandekerk
a day ago
Rob Scholte burgemeester, alles opgelost…..

Natalie van Buuren
a day ago
Gieren!

Gerrit Dekker
a day ago
Weg ermee en het postkantoor slopen!!!

Suzanne Hoole
a day ago
Laten! Dit museum hoort bij de ontwikkelingen die ervoor zorgen dat Den Helder een stad is waar je naar toe wilt en waar je je thuis voelt. Kunst kan je alledaagse beeld van wat je al kent, bewerken tot iets anders en doordachters. Of je het nu mooi vindt of niet.

Jose Stegeman
a day ago
Gemiste kans. Zijn werk hangt in De grootste musea over de hele wereld en wij schoppen hem weg. Het wordt nooit iets met Den Helder.

Jan Noorman
a day ago
Laat hem lekker gaan huren bij van de Wint BV die hebben ook nog een paar loodsen die ze niet meer kunnen betalen, blijven “Kunstenaars”

Tom
a day ago
Rob heeft zelf aangegeven dat wanneer hij er definitief in mag, alles wil opknappen op eigen kosten. Ik zeg laat hem zitten en geef Rob, maar vooral Den Helder een kans. Wie wil er geen bekende internationale kunstenaar in zijn stad hebben.
Kunst is smaak, maar meer bezoekers naar Den Helder is beter voor iedereen.

Daniël Groot
a day ago
De gemeenschap moet dit niet betalen, iemands vak , als kunstenaar , Hij is goed in zijn kunst. Dan moet je dat ook kunnen bekostigen ,

Sultana De Haan
a day ago
Blijven natuurlijk!!!!!!

Ronald Zoon
a day ago
Laten zitten.!! Rob scholte is meer in staat de publiciteit te trekken dan gemeente den Helder.

Johan
a day ago
Maak van het oude postkantoor een museumlokatie (ideaal vlak naast het station) met ruimte voor een Rob Scholte museum / atelier. Er is al heel veel gesloopt in Den Helder en neem van mij aan dat over 75 jaar het postkantoor ineens een prachtig gebouw kenmerkend voor zijn tijd blijkt te zijn. Ik begrijp die kortzichtigheid nooit. Kortom probeer eens om te denken ipv altijd maar weer voor de gemakkelijkste oplossing te kiezen. En laat die fantastische schilder Rob Scholte gewoon zitten !

Ferry Böeseken
a day ago
Lekker opzouten uit denhelder. Platgooien en verder gaan met het project stadshart👋🏻

Theo Lida Oud
a day ago
Geheel eens met Daniël Groot

Ronald Bruijnooge
a day ago
Wat een teleurstellende uitkomst, dit was nu een uitgelezen kans voor de gemeente Den Helder om iets moois neer te zetten in het centrum, en naar mijn mening ook iets met allure. En wat is het alternatief, het centrum als winkelgebied zal alleen maar krimp gaan vertonen, lege meters zat in Den Helder, Primark hoeven wij niet te verwachten en telefoonwinkels zat. Het pand is lelijk of mooi gevonden in ieder geval beeldbepalend, en dat maakt het als museum meer dan geschikt.

Daniël Groot
a day ago
Ja jammer , Ronald, maar wij of ik als burger van Den Helder kan die , Hobby niet betalen , moet gewoon commercieel zijn, Gr Daan

Tom
a day ago
Ik snap het probleem niet. Wat ik heb begrepen is dat meneer Scholte heeft aangegeven het pand te willen kopen naar waarde minus de achterstallig onderhoud. Dat lijkt mij meer dan reëel want dat zou jij ook doen wanneer je een gebouw/huis/pand koopt.
Maar jij wil ook niet de extreem dure mediator betalen (welke door de gemeente is toegewezen ipv een onafhankelijke).
Nu willen ze alsnog het opknappen, welke op de kosten komt “van de burgers van Den Helder”. Om alsnog daarna te “proberen” te verkopen. Maar wie heeft er op dit moment nog interesse in? De Block, V&D en zo zijn er nog een aantal panden welke leeg blijven staan.
Plat gooien en parkeerplaatsen maken heeft geen zin als er de bezoekers/toeristen aantal alsmaar dalen.
Daarnaast zou jij ook boos en/of geen vertrouwen in de gemeente hebben wanneer ze hun afspraken niet nakomen welke ze samen zijn overeen gekomen.
ER is gewoon een hoop bombarie omdat bepaalde mensen op het gemeentehuis, meneer Scholte niet mogen en alles eraan doen om dat tegen te gaan “ten kosten van de burgers van Den Helder en wethouders”.

Ellen Drogt
a day ago
gemiste kans

Finy Siersma Slot
about 23 hours ago
Moet blijven!

Femke Peereboom
about 20 hours ago
Ik vind het top dat we een goede kunstenaar in Den Helder hebben, maar het gebouw is zoooo lelijk. Misschien ergens anders Rob?

Ank van der Wal
about 2 hours ago
Jammer dat deze discussie steeds weer oplaait.
Het gebouw is ok,kijk maar eens goed.
En een museum zo lekker dicht bij het station?
Perfect!
En het is ook nog eens heel bijzonder,verrassend en bijzonder interesant.
Een kunstenaar wegjagen,die zelfs in Japan zeer wordt gewaardeerd,is heel dom en zelfs misdadig.
Wip het museum eens binnen, je ziet er bijzondere dingen!

Mariska Arents van Heerwaarden
a day ago
Wie heeft de beste man naar dh gehaald? Hoe is hij hier eigenlijk terecht gekomen?

http://oogopdenhelder.nl/2016/06/08/kopzorgen-rob-scholte-museum/