Omroep  Zeeland – Zorg Profeet’ Jos de Blok van Buurt Zorg denkt in Op Lossingen en dat komt door zijn Zeeuwse Op Voeding

Zorg Profeet‘ Jos de Blok van Buurt Zorg denkt in Op Lossingen en dat komt door zijn Zeeuwse Op Voeding

Hij is de Directeur van Thuis Zorg Organisatie Buurt Zorg. Geboren en Op Gegroeid in Zeeland. Vijftien Jaar Geleden vond Jos de Blok het Helemaal de Verkeerde Kant Op Gaan met de Wijk Verpleging en de Thuis Zorg. Hij besloot Toen een eigen Thuis Zorg Organisatie Op te Richten.

Jos de Blok

Directeur Jos de Blok van Buurt Zorg (foto Buurtzorg)

De Blok groeide op in een Katholiek Gezin in Vogelwaarde, met Drie Broers en een Zus. Zijn vader werkte bij Dow en zijn Moeder was Huis Vrouw. “Ik ben Al Tijd Op Gegroeid met het Beeld, dat er Veel Dingen gebeuren in de Wereld waar je Iets aan kan Bij Dragen.”

Zo hielp zijn Vader Mensen met Problemen of het In Vullen van Belasting Papieren, vertelt De Blok. “Mijn Moeder ving Mensen op, die Niet Zo Goed pasten in het Gemiddelde van de Maatschappij, Drugs Verslaafden en Mensen met een Handicap. Van mijn Ouders heb ik Geleerd, dat je Andere Mensen moet Onder Steunen.”

De Herinneringen aan Zeeland zijn die van een Vrolijke Jeugd. Tijdens zijn Middelbare School Periode was hij Geen Voor Beeldige Student. “Ik werd Wel Eens van School Gestuurd. Ik wilde Al Tijd Discussiëren.” Zijn Leraar Economie zei hem, dat hij Talent had en dus besloot hij Economie te gaan Studeren, HEAO.

Vakantie Baantje in het Zieken Huis in Terneuzen

Het Zaadje voor de Zorg werd dan Ook Niet op School Geplant, maar Toen hij als Vakantie Baan ging Werken in het Zieken Huis in Terneuzen. “Ik zag Verpleeg Kundigen als Mensen in een Belang Rijk Beroep. Uit Eindelijk had ik Genoeg van mijn Studie, het draaide Toch Allemaal Te Veel om Geld en dat stond Te Ver van mij van Daan.” Hij Switchte van Op Leiding naar HBO Verpleeg Kunde.

Jaren Lang werkte hij Vervolgens als Wijk Verpleeg Kundige. Daar Na volgden een aan Tal Management Functies. Uit Eindelijk vond hij het Helemaal de Verkeerde Kant Op Gaan. “Als we het Niet Anders gaan Doen, dan gaat het Hele Vak naar de Knoppen. Alles werd Op Geknipt in Producten en Activiteiten. Mensen hadden Soms Wel Dertig of Veertig Verschillende Verzorgers over de Vloer“, blikt hij terug.

Buurtzorg

Buurt Zorg aan het Werk foto Buurzorg)

Dus besloot hij Samen met zijn Vrouw Thuis Zorg Organisatie Buurt Zorg Op te Richten. “Thuis heb ik Al Tijd Geleerd in Op Lossingen te Denken en Niet in Problemen. Alles Kan, maar je moet er Wel Voor Gaan.”

Van 13 naar 120 Teams in Één Jaar

Financieel had ik het Goed Uit Gedacht en ik had een Vriend in de ICT, met een Plan voor Software en Hoe we Snel konden Groeien.” Hij richtte Zelf Standige Teams door het Hele Land op, waar ze Gericht op hun Buurt alle Zorg kunnen Verlenen, die Nodig is. “Ik ben Niet van een Controlerende Functie. Die Teams kunnen dat Prima Zelf Regelen“, zegt hij.

Zelf besloot hij bij de Start in 2007 Ook Enkele Weken Mee te Draaien in Één van de Eerste Teams. “We begonnen met Dertien Teams door Heel Nederland, een Jaar er na kwamen er Al 120 Nieuwe Teams bij. Het groeide Heel Snel, Iedereen was Heel Positief. Zo wel de Verpleeg Kundigen als de Patiënten.”

Zorg Profeet‘ hoopt, dat Goed Voor Beeld doet Volgen

De Blok heeft de Bij Naam ‘Zorg Profeet‘ gekregen. Onlangs maakte hij Nog Bekend, dat hij Al zijn Personeel Meer Loon gaat Geven van af maart. “In deze Tijd is het Nog Maar Eens Duidelijk hoe Belangrijk Verpleeg Kundigen zijn. Ik had Meer van de Politiek Verwacht, dat Ze met een Structurele Op Lossing zouden Komen. Ik ben gaan Zoeken naar Ruimte om Loons Verhoging Mogelijk te maken. Als de Politiek het Niet doet, dan Doe ik het Zelf. In de Hoop, dat Goed Voor Beeld doet Volgen.”

Omroep  Zeeland 19 januari 2022, 16:52

https://www.omroepzeeland.nl/nieuws/14339000/zorgprofeet-jos-de-blok-van-buurtzorg-denkt-in-oplossingen-en-dat-komt-door-zijn-zeeuwse-opvoeding

Meer informatie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Omroep+Zeeland
https://robscholtemuseum.nl/?s=Jos+de+Blok
https://robscholtemuseum.nl/?s=Buurt+Zorg
https://robscholtemuseum.nl/?s=Zorg+Profeet
https://robscholtemuseum.nl/?s=HEAO
https://robscholtemuseum.nl/?s=HBO+Verpleeg+Kunde
https://robscholtemuseum.nl/?s=Zorg
https://robscholtemuseum.nl/?s=Verzorging
https://robscholtemuseum.nl/?s=Zorg+Sector
https://robscholtemuseum.nl/?s=Verpleging
https://robscholtemuseum.nl/?s=Wijk+Verpleging
https://robscholtemuseum.nl/?s=Verpleeg+Kunde
https://robscholtemuseum.nl/?s=Verpleeg+Kundige
https://robscholtemuseum.nl/?s=Thuis+Zorg
https://robscholtemuseum.nl/?s=Goed+Voor+Beeld+doet+Volgen
https://robscholtemuseum.nl/?s=Vogelwaarde
https://robscholtemuseum.nl/?s=Zieken+Huis+Terneuzen
https://robscholtemuseum.nl/?s=Terneuzen
https://robscholtemuseum.nl/?s=Zeeland