Omroep Brabant – Kunstenaar Ralph Posset: Ik ben geen profiteur ik maak gebruik van het systeem

DEN BOSCH – Een handjevol kunstliefhebbers kwam zondagmiddag af op de actie van de Bossche kunstenaar Ralph Posset. De kunstenaar gaf in het centrum van Den Bosch gratis kunst weg als dank voor de subsidie die hij maandelijks ontvangt. Posset krijgt maandelijks rond de drieduizend euro aan subsidies uit diverse kunstpotjes en kunstregelingen. “Mijn streven is om daar maandelijks vijfduizend euro van te maken.”

Onbegrip was er op de diverse internetfora over het bedrag dat Posset maandelijks zegt te krijgen. “Ik heb daar geen cent van gelogen. Het ligt rond de vijfendertighonderd euro, soms wat meer en soms wat minder.”

Subsidiestroom verhogen
“Ik maak gebruik van de mogelijkheden die er zijn, zo simpel is het.” Posset voegt daar aan toe dat het zijn ambitie is om de maandelijkse subsidiestroom te verhogen tot vijfduizend euro.

De kunst die Posset weggeeft zit in een tas gestopt en vertegenwoordigt een waarde van rond de drieduizend euro. Het gaat om handtekeningen op pagina’s uit de Bijbel, lege wc-rollen in een bakje en het veelbesproken Mariabeeldje met een buisje bloed van de kunstenaar zelf.

Weinig belangstelling
Groot is de belangstelling niet, maar die er op af komen weten precies wat ze willen hebben. Zo zit kunstliefhebber Owen al te wachten op Posset. “Ik had over de actie gelezen op internet en vandaar dat ik hier ben.” Owen gaat voor het Mariabeeldje met in haar handen een buisje bloed van de kunstenaar zelf.

Tijdens de weggeefactie verwisselden slechts een paar kunstwerken van eigenaar.

Omroep Brabant, zondag 27 september 2015 – 19:46