Olof van Joolen – Militairen gaan ministerie belegeren + De Telegraaf – Blokkade eigen ministerie door militairen

Militairen gaan ministerie belegeren

Den Haag – De vakbonden bij defensie voeren de acties voor een nieuwe cao op. Komende vrijdag zullen demonstrerende militairen het ministerie anderhalf uur lang belegeren.

Ze zullen volgens de bonden alle vier de in- en uitgangen van het complex met voorkant aan het Plein en achterzijde aan de Kalvermarkt met dranghekken blokkeren. Elk kwartier wordt er lawaai gemaakt.

Met de demonstratie willen de vakorganisaties duidelijk maken dat het de hoogste tijd is voor een nieuwe cao. De huidige liep 1 maart 2013 af. Een nieuwe kwam er niet omdat werkgever en werknemers het niet eens werden over de voorwaarden.

Hete hangijzers tijdens de onderhandelingen zijn onder andere de pensioenregeling en het loon. Militair personeel zat jaren op de nullijn en ging er dit jaar op achteruit. Vorige maand waren er al acties op regionale vliegvelden van demonstrerende marechaussees. Die zorgden voor relatief weinig overlast.

De Telegraaf, 12 september 2017

http://www.telegraaf.nl/binnenland/29220347/__Militairen__belegering_ministerie__.html

Blokkade eigen ministerie door militairen

Den Haag – Actievoerende militairen hebben hebben vrijdag alle in- en uitgangen van het ministerie van Defensie in Den Haag geblokkeerd. Ze eisen betere arbeidsvoorwaarden.

Onder de actievoerders is ook te horen dat Defensie niet goed zou weten wat er op de werkvloer speelt en dat er klachten zijn over personeelstekorten

Het militair en burgerpersoneel zit al sinds 2013 zonder een cao. De gesprekken hierover liepen dit voorjaar vast. De bonden verwierpen toen het eindbod van het ministerie. Dat had onder meer een loonsverhoging van 2 procent en geld voor scholing aangeboden.

Vorige maand voerde de marechaussee al actie op de luchthavens van Rotterdam en Eindhoven. De actie duurt van 11.15 uur tot 12.45 uur.

De Telegraaf, 15 september 2017, 12:34

http://www.telegraaf.nl/binnenland/29261054/__Blokkade_eigen_ministerie__.html

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image