Olof van Doorn – Verslag Gele Hesjes

Op zondag 25 november 2018 werd de Nederlandse Gele Hesjes actie aangekondigd op Facebook. Dit initiatief volgde op de al veel langer lopende Franse Gele Hesjes acties.
Gele Hesjes groepen op Facebook en op andere sociale media schoten als paddenstoelen uit de grond in navolging van de Franse Gele Hesjes, die al veel eerder met de sociale media aan de slag waren gegaan.

Welke standpunten nemen de Gele Hesjes in?
Wat gaan we zaterdagen doen?
Wat willen we naar de bevolking uitdragen?

Er ontstond meteen al een richtingenstrijd op Facebook door de enorme wildgroei van deelnemers aan de nieuw aangemaakte chat groepen, openbaar en gesloten.
Het bruiste van de Gele ideeën en voorstellen. Pas later kwam er een Gele lijn in de standpunten, die de Gele Hesjes huldigen. Het voorstel, dat de Gele Hesjes geen leiders hebben, maar dat iedereen een onderdeel is van de landelijke volksbeweging, wordt meteen duidelijk als zaterdag 1 december 2018 de eerste wandelingen door Nederland gelopen worden.
In Brussel heeft op vrijdag 30 november 2018 al de eerste Gele Hesjes wandeling plaatsgevonden.
De Gele Hesjes wandeling in Maastricht begint op 1 december 2018.

Gele Hesjes wandeling Maastricht
zaterdag 1 december 2018
12.00 uur

In Limburg is de groep Gele Hesjes Limburg Zuid op Facebook aangemaakt. De opkomst zag er veelbelovend uit. In zes dagen tijd waren al meer dan 2.100 leden. Helaas leerde ons de praktijk, dat er maar vijftig kwamen opdagen en 2.050 personen het, of te koud vonden, of bang geworden waren voor hard politieoptreden, of aangaven wel nieuwsgierig zijn en het te willen volgen, maar dan vanachter hun toetsenbord en maar blijven klagen. Ook blijkt een deel van hen infiltranten te zijn, die de boel ronduit intern saboteren.
Maar de vijftig mensen, die de kou trotseren en naar het de Geusselt stadion komen, staan er wel!
Net als een leger politie, dat de zaak in de gaten houdt. Ze lopen met ons mee en tot drie keer toe vormen ze een cordon om ons tegen te houden. Totdat een van ons zegt: “We laten ons niet tegenhouden. Op naar het Vrijthof!”.
Onderweg naar het Vrijthof werd de camera van Rogier Hop afgepakt. Dat gebeurde bij de aanhouding van een Geel Hesje. Rogier had hem net gefilmd, toen een agent in burger hem bedreigde en zijn camera in beslag nam. Ik heb het voorval niet gezien, want ik stak juist de straat over, maar ik zag Rogier naderhand ontredderd staan, doordat zijn camera hem was ontstolen. De Gele Hesjes besloten en masse naar het politiebureau te trekken om de vrijlating  te eisen van de gearresteerde Gele Hes en de teruggave van Rogiers camera.
Uiteindelijk is dit ook gebeurd. De Geel Hes werd kort voor 17.00 uur vrijgelaten en ook Rogier kreeg zijn camera terug.

Op 3 december 2018 kreeg de media lucht van de inbeslagname van de camera (https://nos.nl/artikel/2261948-politie-zat-fout-bij-afpakken-camera-van-geel-hesje.html) en de politie Maastricht kreeg daardoor een slecht rapportcijfer van de regionale en landelijke pers. Rogier heeft tegen de agent in burger aangifte gedaan en moest op gesprek komen met een aantal agenten op het bureau. Maar deze aangifte, als ook de aangiften van twee Gele Hesjes vanwege een geblesseerde pols en een verrekte knie als gevolg van de arrestatie op die dag, werd geseponeerd.

Gele Hesjes wandeling Maastricht
zaterdag 8 december 2018
12.00 uur

Begeleid door de politie trekken de Gele Hesjes door Maastricht (foto Mitchell Giebels)
Begeleid door de politie trekken de Gele Hesjes door Maastricht (foto Mitchell Giebels)

We verzamelden ons, liepen door de straten van Witte Vrouwenveld, verder een stuk over een groene loper van gras en dan over de rotonde naar rechts, langs het spoor, over de spoorwegovergang heen, richting station en dan de Wyckerbrugstraat en de St. Servaas brug op.

Enkelen gingen via de Grote Staat naar het Vrijthof, waar we een paar toespraken tegen het regeringsbeleid mochten horen en de organisatie zichzelf complimenteerde met een geslaagde Gele Hesjes wandeling.

Gele Hesjes wandeling Maastricht
zaterdag 15 december 2018
12.00 uur

Koud weer, een erg hoge opkomst, met bijna honderd Gele Hesjes naar Plein 1992 gelopen.

Gele Hesjes wandeling Maastricht
zaterdag 22 december 2018
12.00 uur

Super opkomst, drie dagen voor Eerste Kerstdag. De organisatie verwachtte eigenlijk maar paar mensen, maar de opkomst was verrassend hoog. Het werd een leuke middag, vooral op de terugweg, waar we op de Noorderbrug door een politiebusje in de gaten werden gehouden. Er was een toespraak bij de markt voor het stadhuis.

Gele Hesjes wandeling Maastricht
zaterdag 29 december 2018
12.00 uur

Wanneer onrecht recht wordt, is verzet een plicht (foto Mcanisiuspho)

Wanneer onrecht recht wordt, is verzet een plicht (foto Mcanisiuspho)

Op 29 december 2018 gingen we de wijken Amby en Nazareth in. In Amby vierde een vrouw haar vijftigste verjaardag en voor haar huis stond een Sarah pop. Wij liepen daar langs en hebben voor haar gezongen. Het gezin was aangenaam verrast. Een aanvoerder van ons vroeg, of iemand er een opname van gemaakt heeft.

Gele Hesjes wandeling Maastricht
zaterdag 12 januari 2019
12.00 uur

Op 12 januari 2019 hadden we een ingetogen wandeling vanwege de aanrijding met dodelijke afloop voor Roger uit Luik in de grensplaats Visé.
Op 11 januari heeft een groep in het zwart geklede mannen, die pertinent niet bij de Gele Hesjes hoorden, een chauffeur in een truck aangevallen,waardoor hij is gaan rijden en Roger, een Gele Hesje, aanreed. Daarna zijn wij naar Luik gegaan om onze sympathie te betuigen. Erg mooi.

Heerlen mijn stad (foto Google)

Heerlen mijn stad (foto Google)

Op 10 januari hebben R.P. en A.V. op het Pancratiusplein in Heerlen een actie gedaan. Daarbij is  R.P. gearresteerd door de politie. Een groep Gele Hesjes deden een zebrapad actie en de politie meende dat het een wegblokkade betrof, terwijl de auto’s werden doorgelaten. Ook vanwege een snelheidscontrole verderop, die hierdoor geen nut meer had. Identiteitskaarten werden ingevorderd en gegevens genoteerd. Een van de actievoerders ging op Facebook live, terwijl door een motoragent gegevens weden opgenoemd. R. P. riep “Eikel!” naar de motoragent en agent reageerde met “Wat zei jij?” Daarop werd R.P. hardhandig gearresteerd. De volgende dag is Emile Roemer aangesproken op het hardhandige optreden van de agenten zijnde burgemeester van Heerlen en hoofd van d het politiekorps. R.P. is gedagvaard en hoopt, dat hij vrijgesproken zal worden, er af komt zonder boete of taakstraf.

Jérôme Rodrigues, l'une des figures du mouvement des gilets jaunes (foto AFP
Jérôme Rodrigues, l’une des figures du mouvement des gilets jaunes (foto Le Progres/AFP)

Niet alleen in Franse steden, maar ook in België werden mensen met traangas bespoten, gearresteerd, klem gezet, neer geknuppeld door de politie, een nare bijkomstigheid van een gerechtigde demonstratie tegen de eigen corrupte regering, voor de bevrijding van je land en voor gelijke rechten. In Parijs zijn de flash balls ingezet tegen Gele Hesjes. Een aantal jonge vrouwen werd zwaar verwond en president Emmanuel Macron moet zich diep schamen. Jerôme Rodrigues werd in zijn oog geraakt. Velen verloren, door een flashgranaat geraakt, vingers, handen en of ogen.
https://www.lunion.fr/id34459/article/2019-01-27/jerome-rodrigues-victime-dun-tir-de-flash-ball-selon-son-avocat-une-cagnotte-est
https://www.francetvinfo.fr/economie/transports/gilets-jaunes/gilets-jaunes-eric-drouet-peut-il-etre-condamne-pour-son-appel-au-soulevement-apres-la-blessure-de-jerome-rodrigues_3164713.html

Gilets Jaunes et Police (foto esterepublicain.fr
Gilets Jaunes et Police (foto esterepublicain.fr)

Op vrijdag 23 augustus 2019 al is een groep Franse Gele Hesjes, ondersteund door hun Belgische en Nederlandse medestanders, van Frankrijk naar Den Haag gelopen om bij het Internationale Strafhof (ICC) hun beklag te doen en een aanklacht in dienen tegen de onnodig buitensporig gewelddadige repressie door de Gendarmerie van Macron (https://www.ellaster.nl/2019/06/19/president-macron-aangeklaagd-bij-internationaal-strafhof/). Het is nu of nooit voor de Fransen, want de vuilak heeft zijn ware aard laten zien door de inzet van een Europese leger bij de herdenking van D Day.

Macron Doleances (foto Fripou)

Macron Doleances (foto Fripou)

Op 29 december 2018 hebben ook de moedige Nederlandse strijders rake klappen moeten incasseren van de Mobiele Eenheid, zijn mobiele telefoons en vlaggenstokken ingevorderd. De politie is behoorlijk agressief en slaat  hard in op de Gele Hesjes, dezelfde Gele strijders, die ook voor een beter inkomen voor de hardwerkende politieman strijden.

Internationale Mars van Gele Hesjes in Maastricht
2 februari 2019
12.00 uur

 

Maastricht 02-02-2019 (foto De Gele Banaan)
Maastricht 02-02-2019 (foto De Gele Banaan)

Gele Hesjes Maastricht (foto Oscar Brak)

Gele Hesjes Maastricht (foto Oscar Brak)

Tegen Rutte (foto Oscar Brak)

Tegen Rutte (foto Oscar Brak)

Verzet een plicht (foto NU.nl)

Verzet een plicht (foto NU.nl)

Gele Hesjes (foto Google)

Gele Hesjes (foto Google)

Op deze historische dag liepen er 2.138 Gele Hesjes door Maastricht, een geweldige zaterdag met een geslaagde wandeling, toespraken en een bijzonder terugweg onder begeleiding van veel kit met grote knuppels, grijze bussen, paarden en een hardcore Mobiele Eenheid. Een van de geweldigste dagen, die ik heb mogen ervaren.
Gele vrienden, medestrijders in Gele Hesjes, kwamen uit Friesland, Den Haag, Rotterdam, Amsterdam, Drenthe, grote aantallen uit  Emmen, Eindhoven en Tilburg. Veel Hesjes liepen met ons mee, de hele groene loper af. Van het startpunt, Geusselt Stadion, richting Europaplein en dan weer naar Plein 1992.

Maria van Boekelen van WeAreChangeRotterdam heeft nog een mooie reportage gemaakt van het dag verloop.

Het was een dag om in te lijsten. We werden tegengehouden toen we naar het Gouvernement wilden. Goed om te zien hoe twee voortrekkers een grote veldslag wisten te voorkomen, omdat de politie Zuid Limburg en agenten uit andere korpsen, opgetrommeld als versterking, ons aan het provoceren was: duwen als ook dreigen met de paarden. De weduwe van de omgekomen Roger was aanwezig en toen zij het woord nam, werden wij erg emotioneel.

In de aanloop en als voorbereiding op de wandeling van 2 februari 2019 hebben we door de week afgesproken in McDonald’s naast de Geusselt om elkaar beter te leren kennen .
De drijvende kracht achter Gele Hesjes Limburg viel in de twee weken na 2 februari volledig stil, de organisatie nam rust.

Naar het centrum van Maastricht (foto MPCNC)

Naar het centrum van Maastricht (foto MPCNC)

Fuck the $y$tem (foto wnl.tv)

Fuck the $y$tem (foto wnl.tv)

Na die datum werd de samenwerking in Zuid Limburg verder gefrustreerd, doordat bepaalde ego’s de leiding probeerden over te nemen.
Op 6 februari 2019 werden enkele oorspronkelijke initiatiefnemers op een zijspoor gezet. Er was veel te doen omtrent een vuurwerkincident gedurende de wandeling 2 februari, waarbij een autobestuurder per ongeluk door vuurwerk werd geraakt door opeens uitstap te stappen Achteraf moest hij wel schadeloos gesteld worden.
Daarna werd het chaotisch. Plots werden vier woordvoerders aangesteld en werkgroepen gecreëerd,  je mocht in twee of drie tegelijk zitting nemen. Iemand, ene L.V., benoemde zich uit het niets tot voorzitter van onze vergadering. Het werd een onoverzichtelijk geheel, zodat ik met verbazing en een vol hoofd de vergadering verliet in plaats van voldaan te zijn.

Gele Hesjes wandeling Eindhoven
9 februari 2019
12.00 uur

Rogier Hop heeft zijn rust gepakt en ikzelf ben naar Eindhoven gegaan. Er stonden op zaterdag 9 februari 2019 nog maar 25 Gele Hesjes voor stadion De Geusselt. Een drama voor diegenen, die de groep hadden opgebouwd. Ze zijn naar België gegaan, naar een parkeerplaats voor vrachtwagens langs de snelweg bij Maasmechelen. De reacties van passanten waren dankzij de media en raddraaiers overwegend negatief. We werden over het algemeen weggezet als “rechtse Hesjes, nazi’s en racisten.” Dit werd veroorzaakt, omdat een aantal Gele Hesjes luidruchtig tegen het Marrakesh akkoord waren, dat in december 2018 afgesloten werd in Europees verband. Een voorbeeld uit Eindhoven: bij de Woenselse Markt bij een kraam een juffrouw, die ons niet luchten kon, ons uit gaan schelden. Toen zijn we maar naar Eindhoven Centrum teruggelopen.

Gele Hesjes wandeling Arnhem
5 mei 2019
12.00 uur

Rogier is in Arnhem gaan helpen.

2018-12-08 14:36:59 MAASTRICHT - Betogers nemen, gekleed in gele hesjes, deel aan een protestwandeling. In navolging van het protest in Frankrijk en Belgie zijn ook in Nederland op meerdere plaatsen betogers in felgele hesjes de straat opgegaan om te demonstreren tegen een regering die zich volgens hen onvoldoende bekommert om hun situatie. ANP MARCEL VAN HOORN

Wie betaalt straks de energie? (foto Elsevier Weekblad)

Bord gemaakt door Hans op 11 mei 2019 bij Malberg voor de Plus (foto Olof van Doorn)

Bord gemaakt door Hans (foto Olof van Doorn)

Op 5 mei 2019 hebben Rogier en Brenda daar samen de Gele Hesjes wandeling  georganiseerd.
Ik kon meerijden met anderen daarheen.
In het Musispark heeft Rogier de mensen toegesproken. Dat werd een groot succes.

Rogier in Arnhem (foto Olof van Doorn)

Rogier in Arnhem (foto Olof van Doorn)

Gele Hesjes wandeling Nijmegen
11 mei 2019
12.00 uur

Daarna volgde Nijmegen. Het plan was, dat we Dieren, Arnhem en Nijmegen zouden bundelen. Helaas is tussen Nijmegen en Arnhem ruzie ontstaan, waardoor de Gele Hesjes uit Nijmegen het gebeuren in Arnhem zijn gaan negeren. Oorspronkelijk zou voor de provincie Gelderland een gecombineerde dagwandeling komen door de Gele Hesjes. Ruzie en te grote ego’s hebben de boel verknald. Daardoor zijn er twee data uitgekomen. 11 mei kwam opeens versneld na 5 mei en dat leidde natuurlijk weer tot de nodige problemen.
Helaas blijven er steeds ruzie makende ego’s, die de gebeurtenissen naar zich toe willen trekken en de boel via Facebook en meetings blijven provoceren. Zde proberen hun wil aan de groep op te dringen en ze  jagen andere gele strijders weg, omdat die het principe willen behouden, dat Gele Hesjes geen leiders kennen, maar dat iedereen bepalend is in de groep.

Gele Hesjes wandeling Leeuwarden (zo komt het Carnaval naar Friesland)
2 maart 2019
12.00 uur

Sheep no more | Dark to light (foto Stephan)
Sheep no more | Dark to light (foto Stephan)

Met twee volle bussen zijn om 7.30 uur we vanuit Maastricht vertrokken. Er wordt getracht het luchtig te houden, de goede sfeer te herstellen na de weinig opbouwende avonden van 6 en 13 februari 2019.
Er waren plusminus 450 Gele Hesjes uit alle steden van Nederland naar Leeuwarden afgereisd. Er was een korte en een lange route naar het stadsplein van Leeuwarden.

E.U.thanasie (foto Olof van Doorn)

E.U.thanasie (foto Olof van Doorn)
Leeuwarden landelijke mars (foto Olof van Doorn)
Leeuwarden landelijke mars (foto Olof van Doorn)

Onderweg werden we er tijdens de wandeling langs de rechtbank, die zich daar bevindt, op attent gemaakt, dit het gerechtshof is, waar een ‘politiek correct’ proces aangespannen is tegen de blokeerfriezen. Vanwege hun dappere poging om de extreem linkse Nederland haters tegen te houden, die  een kinderfeest wilden verstoren in Dokkum.

Gele Hesjes wandeling Eindhoven & Roermond
9 maart 2019
12.00 uur

In de middag van 9 maart 2019 liep ik met de groep uit Eindhoven door hun stad, een thuiswedstrijd, via Woenselse Mark, even door de Bijenkorf, waar ik wederom een Franse meneer tegenkwam, die blij was, dat hij ook in Nederland Gele Hesjes zag lopen, dat gaf ‘m het gevoel thuis te zijn. Hij sympathiseert met de Gele acties en is tegen het beleid van Macron. Op 9 februari 2019 had ik ook al een gesprek gehad met een Fransman uit de buurt van Parijs.

Eerder in de ochtend zijn wij met Gele Hesjes uit heel Limburg naar Roermond gekomen, waar onze premier Flutrutte campagne voerde voor de VVD op de zaterdagmarkt. Ik heb naar Mark Rutte geroepen: ‘Waarom krijgen we minder zorg? Waarvoor we ook nog zuur voor betalen? Rutte lachte mijn opmerkingen weg en zei tegen mij: “Ja, ik had het ook anders gewild”. Rogier riep Rutte meermaals toe: “Wat doet Rutte bij de Bilderberg groep?”.

Mark Rutte en de Gele ontvangst in Roermond (foto Olof van Doorn)

Mark Rutte en de Gele ontvangst in Roermond (foto Olof van Doorn)

Dankzij onze rumoerige aanwezigheid heeft Rutte ons een samenkomst beloofd in Den Haag. Om in het torentje te gaan praten over onze zorgen en over wat we veranderd willen zien. Achteraf was het accepteren van de uitnodiging geen verstandige zet. Het getuigde van zelfoverschatting van de kant van Deesje. 7 mei 2019 ontstond een mediahype, die zich tegen de Gele Hesjes keerde toen Hannie en Ingeborg aan Rutte geen hand wilden geven. De feitelijke begroeting had al van tevoren plaatsgevonden buiten het zicht van de camera’s. Hierdoor raakte de inhoudelijke kant van het gesprek op de achtergrond, precies wat Rutte en de elite voor ogen hadden gehad. Rutte had naar Roermond of Maastricht moeten komen, daar wij hadden harde eisen kunnen stellen. Rutte heeft een mediastunt uitgehaald om de beweging in een kwaad daglicht te kunnen zetten.

Deesje is na het gesprek met Rutte ook nog bij Pauw geweest en Jeroen Pauw stelde echt stompzinnige vragen aangaande het geen hand geven. Waarom is er geen standpunt ingenomen, terwijl alles heel helder op papier stond, zoals een Bindend Referendum. De uitzending is terug te zien bij YouTube of Uitzending Gemist van de NPO. Door dit gedoe hebben veel Gele strijders hun hesjes uitgedaan. Het meeste publiek keerde zich tegen de gele hesjes door dat ‘geen hand geven‘. Ingeborg heeft naar mijn mening naderhand goed geformuleerd waarom ze Rutte geen hand wilde geven en drie van de vijf Gele Hesjes hebben Rutte wel een hand gegeven, waaronder Deesje.

Ook andere conflicten binnen de chat groepen en op Facebook hebben een negatieve wissel getrokken op de hele sfeer binnen de Gele Hesjes. Ook het bekende conflict in de Randstad tussen Rotterdam en Amsterdam vanwege Ajax – Feyenoord en de linkse gekte van Amsterdammers, die op verschillende agressieve manieren de Gele Hesjes infiltreerden om het zogenaamde rechtse geluid te weren. Op 6 april 2019 hebben de Amsterdamse Gele Hesjes een succesvolle Gele Hesjes dag gehad, ik ben daar om gezondheidsredenen niet bij geweest.

Gele Hesjes zijn niet links, niet rechts, maar wakker.
Dat is onze bekende slogan. Het is een brede protestbeweging, een volksbeweging, het tonen van volkswoede in een poging om zo veel mogelijk mensen wakker te schudden.

De Rode Hesjes infiltreerden via Utrecht en Rotterdam opeens de volksbeweging om doelbewust verdeeldheid te zaaien, de protestbeweging in een kwaad daglicht te stellen en om onze onderlinge samenwerking kapot te maken. Er is veel geprobeerd om onderlinge verdeeldheid te veroorzaken. De gewone man of vrouw, die een Geel Hesje aantrekt, is niet opgewassen tegen deze vorm van manipulatie. Ze zijn onbekend met de kwaadaardigheid van onze tegenstanders, die onherkenbaar binnen vreten.

Gele Hesjes wandeling Rotterdam
1 juni 2019
13.00 uur

Gele Hesjes Rotterdam (foto AD)

 Gele Hesjes Rotterdam (foto AD)

De tekst op een spandoek luidde: ‘Wie het volk niet eert, is het torentje niet weerd!!!
Om één uur was het verzamelen bij het station en daarna liepen we in lekker zomerweer door het centrum van Rotterdam.
Het eindpunt was het plein bij het station, waar we goed opgevangen werden, speeches gehouden, hoe zat we Rutte III en de verdere machtsuitbreiding van de EU zijn.
Er was ook een stuk straat, waar we rechts langs de kant moesten lopen om het verkeer niet te hinderen anders zou de Mobiele Eenheid de demonstratie stoppen.
Er werd ons duidelijk op een vlog aangegeven, dat deze afspraak met gemeente Rotterdam gemaakt is.
Het was een mooie Geel en groot succes, waarschijnlijk de laatste oprisping van de internationale Gele Hesjes wandelingen in Nederland.
Daarna is het binnen chat groepen op ruzie en conflicten uitgelopen. Vanaf woensdag 12 juni 2019 heb ik door privé omstandigheden mij uit de gele hesjes teruggetrokken en van de groepen afstand genomen. Even geen Facebook, geen negatieve prikkels meer. De Gele Hesjes, die het wel goede bedoelden, kan ik toch blijven volgen. Maar geen opdringerigheid meer via Messenger, geen overspannen toestanden.

De revolutie heeft zichzelf opgegeten,” zegt vriend en medestrijder Rogier over het lot van de Gele Hesjes,.
Na zijn bezoek in Roermond, zoals hier te zien is, heeft Rutte de Gele Hesjes gebruikt voor zijn verkiezingscampagne en zijn overwinningsspeech op de avond met de uitslagen van de Provinciale Staten verkiezingen. Een cameraploeg stond klaar om de handjesweigeraars te schandpalen. Alsof Rutte kon voorspellen, dat hij bij het gewone volk niet geliefd is, want dat is ook zo. Vele Gele Hesjes vonden, dat de twee niet handschudders Rutte wel de hand hadden moesten schudden. Weer ruzie achteraf en minder mensen kwamen op 1 juni 2019 naar Rotterdam, precies de Rutte tactiek om de weerstand van de bevolking tegen de VVD en het gesloten roofkartel van deze regering te smoren.

Ook daar vond inmenging van buitenaf plaats.
Groeperingen, die identiteitspolitiek bedrijven, hebben binnen de Gele Hesjes personen laten infiltreren om zo hun dwangmatige mening aan ons op te leggen. Deze infiltranten mopperden op Gele Hesjes, die sympathie hebben voor het Forum voor Democratie en de PVV, veelal rond de verkiezingen speelt de giftige politieke agenda van linkse indoctrinatie op bij protestacties. Occupy is ook door deze externe clubs gekaapt. Of deze infiltranten uitgestuurd worden door de VVD, of door extreem linkse bewegingen, is niet te achterhalen. Zo is er ook in Maastricht een man, die het niet kon verkroppen, dat FvD veel stemmen hadden behaald en dat de SP zo zwaar verloor bij de EU verkiezingen. Verliezen valt zwaar. In mei 2019 is tijdens een EU debat in Maastricht, waar Frans Timmermans verscheen, de betreffende man in een Rood Hesje verschenen. Gele Hesjes zijn niet links, niet rechts, maar Geel, niet verbonden aan een specifieke partij. Een deel is anti politiek en gaat niet stemmen om zodoende het politieke systeem niet te helpen en dus je stem weg te geven.

Ook de uitslag van de Europese verkiezingen met de PvdA als partij met zes zetels door de anti Timmermans campagne van de SP, is slecht gevallen bij het merendeel van de Gele Hesjes. De Nederlandse kiezer, die tegen het establishment stemt, kan het kennelijk maar één keer per jaar opbrengen om te stemmen, twee verkiezingen op korte termijn is ze te veel. De mensen, die op de grote partijen stemmen, gaan altijd stemmen. Ook de Piratenpartij heeft een bestuurder, waarvan de zoon bij de Gele Hesjes een hoop toestanden heeft gemaakt en hij andere Gele Hesjes flink heeft lopen bashen. Wat het doel hiervan was, laat ik in het midden.
Het VVD|CDA|D66|CU kartel en de linkse machthebbers, van GroenLinks, Piratenpartij en BIJ1 aan toe, hebben een hekel aan Gele Hesjes, omdat die tegen het globalisten ideaal en de multinationals maatschappij ageren en een eerlijkere samenleving willen, waar de gewone man met de pet ook meetelt. Om meer burger inspraak te geven middels een correctief en bindend referendum om zo actuele onderwerpen in de politiek aan te kaarten. Zo zijn in de zomer van 2019 de Gele Hesjes activiteiten in Limburg met koffiepunten op zaterdagmiddag afgewisseld te Genk en in Heerlen Noord. In Emmen en in de Noord Brabantse steden komen er ook nog wandelingen voor, evenals koffiepunten, waar bij mooi weer ook de BBQ aangestoken wordt. Er wordt ook wel aan carpoolen gedaan.
Afgelopen zomer is er na 1 juni 2019 in Rotterdam in juli nog een landelijke activiteit geweest en ook op 17 augustus 2019 in Tiel, waar ik niet bij kon zijn.

Sinds een tijd zijn sommigen zonder Hesje gaan meelopen, omdat de populariteit van het Gele Hesjes teruggelopen is.
De Gele Hesjes lopen nog iedere zaterdag, ook gaan Nederlandse Gele Hesjes naar Parijs.
Op sommige zaterdagen zijn er koffiepunten in Genk, op E14 bij Stein, bij Antwerpen en op de Albert Cuypstraat in Heerlen. Op deze laatste locatie ben ik graag te vinden. Het is een zichtbaarheidsactie en bedoelt om de Gele Hesjes groep weer groter in getal te maken, om mensen op zaterdagmiddag, marktdag, de straat op te krijgen tegen dit regeringsbeleid.
In Eindhoven zijn er ook geregeld BBQ’s, want de tijd van de wandelingen zijn nu echt voorbij en we moeten andere strategieën gaan uitvoeren om onze boodschap onder de aandacht te houden. Van de mainstream media hoeven we niets te verwachten.
Op 17 september 2019 op Prinsjesdag een groep Gele Hesjes naar het Binnenhof gegaan en het ging over de dure zorgpremie en dat onze Belgische buren maar € 22 per maand betalen voor een ziektekostenverzekering zonder eigen risico. Minister Hugo de Jonge pruttelt, dat de zorg hier veel beter is, terwijl in ons land de ziekenhuizen juist omvallen! Deze regering diskwalificeert zich dagelijks meer door ongeloofwaardigheid, ze zijn gaan geloven in de door henzelf gecreëerde leugens.

Gele Hesjes wandeling Maastricht (foto Tessa reporter)

Gele Hesjes wandeling Maastricht (foto Tessa reporter)

Op zaterdag 23 november 2019 is er nog een internationale Gele Hesjes wandeling geweest in Vaals, georganiseerd met drie landen. Duitse, Vlaams, Waalse en Nederlandse Gele Hesjes kwamen bijeen. De opkomst was 200 à 250 mensen.

Er is door bepaalde personen op Twitter en andere sociale media een fake nieuwsbericht verspreid geweest, waarin stond dat een vooraanstaand rechts radicaal kopstuk mee zou wandelen. Daarom heeft er toen een tegendemonstratie van de anti fascistische actie Duitsland plaatsgevonden, die de wandeling van de Gele Hesjes tot op paar honderd meter is genaderd. De politie heeft de Gele Hesjes toen besloten, dat de doortocht over de Vaalserberg naar het Drielandenpunt niet door kon gaan. Ondanks deze tegenvaller spreekt de organisatie toch van een geslaagde wandeling.

Meer informatie:
https://robscholtemuseum.nl/?s=Olof+van+Doorn
https://robscholtemuseum.nl/?s=Rogier+Hop
https://robscholtemuseum.nl/?s=gele+hesjes
https://robscholtemuseum.nl/?s=yellow+vests
https://robscholtemuseum.nl/?s=gilets+jaunes
https://robscholtemuseum.nl/?s=gelbe+westen
https://robscholtemuseum.nl/?s=chalecos+amarillos