NTR – Verklaring College Tour over uitzending met Daan Roosegaarde (19-2-2016)

Tijdens de opnames met Daan Roosegaarde afgelopen dinsdag besloot onze gast een ‘pauze’ in te lassen, na het zien van een korte bijdrage van Bob Ursem van de TU Delft over de Smog Free Tower. Ursem is ontevreden over zijn samenwerking met Daan Roosegaarde en voelt zich niet voldoende gerespecteerd als wetenschapper. Hij vindt dat Roosegaarde zich ten onrechte poneert als uitvinder van de Smog Free Tower.
Roosegaarde wilde aanvankelijk niet ingaan op de vraag die het filmpje opriep, namelijk: in hoeverre is een uitvinding aan één iemand toe te schrijven en doet dat er eigenlijk toe? Daan Roosegaarde kwam na 18 minuten terug, waarna de opname verder ging. Hij ging alsnog in op de uitspraken van Bob Ursem.

Tijdens de voorbereidingen van het gesprek met Daan Roosegaarde stuitte de redactie op een aantal vergelijkbare voorbeelden als dat van Ursem. Ook de mensen achter de Sustainable Dance Floor en de lichtgevende verf hebben kritiek op de manier waarop Roosegaarde zich in de media profileerde met die projecten. De redactie van College Tour vond het niet meer dan vanzelfsprekend om een van die opvattingen aan Roosegaarde zelf voor te leggen, zodat hij kon reageren op deze uitspraken.

Bekijk hier de uitzending terug:
http://www.npo.nl/college-tour/19-02-2016/VPWON_1248330

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image