NOS – Scholte wil bemiddeling Rutte bij ruzie met burgemeester + NHD – Scholte vraagt Rutte ontruiming tegen te houden + Binnenlands Bestuur & Transport Online & NH – Hulp Mark Rutte

Kunstenaar Scholte wil bemiddeling Rutte bij ruzie met burgemeester

Kunstenaar Rob Scholte wil dat premier Rutte bemiddelt in de ruzie die hij heeft met burgemeester Schuiling van Den Helder. Scholte heeft een museum in het oude postkantoor in de stad en hij woont ook in dat gebouw.

De kunstenaar heeft al een tijd geen water, elektra en gas betaald. De schuld is opgelopen tot ruim 19.000 euro en daarom bepaalde het gerechtshof dat de gemeente hem uit het pand mag zetten. De gemeente Den Helder is eigenaar van het oude postkantoor en wil het verkopen.

Scholte wil dat hij in elk geval de bodemprocedure mag afwachten, maar dat kan wel even duren.
Goed woordje

Rob Scholte heeft nu een beroep gedaan op premier Rutte om VVD-burgemeester Schuiling over te halen om hem en zijn gezin voorlopig in het gebouw te laten zitten.

“Nu wil ik aan u vragen of u als VVD’er en minister-president niet een goed woordje voor mij, mijn gezin, het museum, mijn assistenten en vrijwilligers wilt doen bij uw partijgenoot, de burgemeester van Den Helder”, schrijft Scholte in een brief.

NOS, 28 maart 2018, 12:46

https://nos.nl/artikel/2224722-kunstenaar-scholte-wil-bemiddeling-rutte-bij-ruzie-met-burgemeester.html

Rob Scholte vraagt premier Rutte ontruiming museum Den Helder tegen te houden

Kunstenaar Rob Scholte heeft in een open brief aan minister-president Mark Rutte gevraagd te bemiddelen om de dreigende ontruiming van zijn Rob Scholte Museum in Den Helder – inclusief de woning waar Scholte met zijn gezin woont – te voorkomen.

In de brief geeft Scholte aan dat de gemeenteraad in 2016 unaniem de voorkeur gaf aan verkoop van het voormalige postkantoor aan de Middenweg aan Scholte, maar dat burgemeester en wethouders ’geen goede wil’ hebben getoond om de verkoop te realiseren, ’ondanks mijn eerste recht van koop’. ’Liever verkocht de gemeente het gebouw in een dubieuze tenderprocedure aan een zakelijk partner van de inmiddels afgetreden wethouder en startte men de ene na de andere gerechtelijke procedure om mij, mijn gezin en het museum uit het gebouw te krijgen.’

De jongste rechtszaak won de gemeente, Scholte moet het postkantoor uiterlijk 13 april bezemschoon opleveren. Tegelijkertijd loopt er nog een bodemprocedure over de status van Scholtes eerdere afspraken met de gemeente. Volgens de kunstenaar kan het dus zo zijn dat het museum straks ontruimd wordt, maar achteraf zal blijken dat dit onterecht is.

Noordhollands Dagblad, 28 maart 2018, 9:13

https://www.noordhollandsdagblad.nl/den-helder-eo/rob-scholte-vraagt-premier-rutte-ontruiming-museum-den-helder-tegen-te-houden

Rob Scholte roept hulp Mark Rutte in

De kunstenaar, die een deel van het postkantoor in bruikleen heeft, moet van het hof uiterlijk 13 april weg zijn. De gemeente Den Helder wil het pand verkopen. Als Scholte niet vrijwillig gaat, volgt ontruiming.

Rob Scholte wil dat premier Mark Rutte tussenbeide komt in het conflict dat de kunstenaar heeft met de burgemeester van Den Helder. Scholte heeft daar een museum in het voormalige postkantoor, maar hij moet dat pand uit, zo heeft het gerechtshof van Amsterdam onlangs bepaald. Scholte wil dat niet, zolang er nog een bodemprocedure loopt.

Ontruiming dreigt

‘Nu wil ik aan u vragen, of u als VVD’er en minister-president niet een goed woordje voor mij, mijn gezin, het museum, mijn assistenten en vrijwilligers wilt doen bij uw partijgenoot, de burgemeester van Den Helder’, schrijft Scholte in een open brief. De kunstenaar, die een deel van het postkantoor in bruikleen heeft, moet van het hof uiterlijk 13 april weg zijn. De gemeente Den Helder wil het pand verkopen. Als Scholte niet vrijwillig gaat, volgt ontruiming. Scholte heeft in het pand niet alleen een museum, maar woont en werkt er ook met zijn gezin. In 2016 wilde de Helderse gemeenteraad het oude postkantoor aan Scholte verkopen, maar daar gingen B&W niet in mee.

Binnenlands Bestuur, 28 mrt 2018

Reacties:

M. Kap op 29 maart 2018 09:17
Waarom zorgt Scholte zelf niet voor een eigen geschikt pand ipv bij de gemeente het handje op te houden. Goed recht van de gemeente dat ze van de bruikleen af willen en de raad van State geeft ze in de eerste uitspraak nog gelijk ook

Broadcaster (gemeenteambtenaar) op 29 maart 2018 08:29
Heeft Nederland eindelijk eens een kunstenaar die echt wat kan, willen ze dat niet koesteren.

https://www.binnenlandsbestuur.nl/bestuur-en-organisatie/nieuws/rob-scholte-roept-hulp-mark-rutte-in.9584983.lynkx

https://www.transport-online.nl/site/89736/kunstenaar-rob-scholte-roept-hulp-mark-rutte-in/

http://www.nhnieuws.nl/nieuws/221985/Kunstenaar-Rob-Scholte-roept-hulp-van-Mark-Rutte-in

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image