NOS – Scholte moet Den Helder vier ton betalen + RTL Boulevard – Scholte terecht door Den Helder uitgezet + Panorama – Moet 400.000 euro betalen + Ditjes Datjes – Scholte terecht uitgezet

Kunstenaar Rob Scholte moet gemeente Den Helder vier ton betalen

Kunstenaar Rob Scholte moet ongeveer 400.000 euro betalen aan de gemeente Den Helder. Dat heeft de rechter besloten. Scholte en de gemeente hadden een langlopend conflict over de huur van het voormalige postkantoor, waar de kunstenaar een museum, atelier en woonruimte had.

Het gebouw werd vorig jaar april ontruimd na een voorlopige uitspraak van het hof in Amsterdam. De kunstenaar weigerde te vertrekken toen de gemeente het pand wilde verkopen. Volgens Den Helder moest Scholte weg, omdat hij het pand slechts in bruikleen had en dus geen huurder was.

Volgens de rechtbank blijkt nu uit diverse overeenkomsten, dat Scholte een bedrijfswoning huurde en geen woning. De gemeente heeft correct gehandeld en de overeenkomsten terecht opgezegd.

Imago aangetast

De kunstenaar moet ontruiming en opslagkosten betalen ter waarde van ruim 361.000 euro. Ook is hij veroordeeld tot het betalen van bijna 25.000 euro aan openstaande rekeningen voor gas, water en licht en moet hij nog wat dwangsommen betalen.

De kwestie heeft niemand goed gedaan“, zegt wethouder Michiel Wouters tegen NH Nieuws. “Het heeft veel tijd en energie gekost en het imago van de stad is aangetast.”

NOS, 18 september 2019, 19:22

https://nos.nl/artikel/2302320-kunstenaar-rob-scholte-moet-gemeente-den-helder-vier-ton-betalen.html

Rechtbank: Rob Scholte terecht door Den Helder uit atelier gezet

Naar nu blijkt illegaal – zijn museum en zijn atelier exploiteerde.

Het gebouw werd vorig jaar ontruimd na een voorlopige uitspraak van het hof in Amsterdam, omdat Scholte weigerde te vertrekken. Volgens de gemeente Den Helder had Scholte een gebruiksovereenkomst en was hij dus geen huurder. De rechtbank oordeelde, dat de gemeente in de kwestie correct heeft gehandeld.

Scholte moet volgens NH Nieuws nu de ontruiming en opslagkosten van 361.000 euro betalen. Bovendien staat er nog een bedrag van bijna 25.000 euro open aan gas, water en lichtkosten voor het pand. De kunstenaar heeft op zijn website een open brief geplaatst, waarin tientallen kunstenaars ervoor pleiten het Rob Scholte Museum open te houden.

RTL Boulevard, 18 september 2019, 19:52

https://www.rtlboulevard.nl/entertainment/artikel/4853651/rechtbank-rob-scholte-terecht-door-den-helder-uit-atelier-gezet

Rechtbank: Rob Scholte moet Den Helder 400.000 euro betalen

De rechtbank in Alkmaar heeft de gemeente Den Helder in het gelijk gesteld in een langlopend conflict met kunstenaar Rob Scholte. Dat maakte de gemeente woensdag bekend. De ruzie ging over een een voormalig postkantoor waar Scholte – naar nu blijkt illegaal – zijn museum en zijn atelier exploiteerde.

Panorama, 18 september 2019 19:51

https://panorama.nl/entertainment/rechtbank-rob-scholte-moet-den-helder-400000-euro-betalen

https://www.stadindex.nl/den-helder/2379541-kunstenaar-rob-scholte-moet-400000-euro-betalen-aan-gemeente-den-helder

Rechtbank: Rob Scholte terecht door Den Helder uit atelier gezet

De rechtbank in Alkmaar heeft de gemeente Den Helder in het gelijk gesteld in een langlopend conflict met kunstenaar Rob Scholte. Dat maakte de gemeente woensdag bekend. De ruzie ging over een een voormalig postkantoor, waar Scholte – naar nu blijkt illegaal – zijn museum en zijn atelier exploiteerde.

Het gebouw werd vorig jaar ontruimd na een voorlopige uitspraak van het hof in Amsterdam, omdat Scholte weigerde te vertrekken. Volgens de gemeente Den Helder had Scholte een gebruiksovereenkomst en was hij dus geen huurder. De rechtbank oordeelde, dat de gemeente in de kwestie correct heeft gehandeld.

Scholte moet volgens NH Nieuws nu de ontruiming en opslagkosten van 361.000 euro betalen. Bovendien staat er nog een bedrag van bijna 25.000 euro open aan gas, water- en lichtkosten voor het pand. De kunstenaar heeft op zijn website een open brief geplaatst, waarin tientallen kunstenaars ervoor pleiten het Rob Scholte Museum open te houden.

DitjesDatjes, 18 september 2019

https://www.ditjesendatjes.nl/rechtbank-rob-scholte-terecht-door-den-helder-uit-atelier-gezet/

Meer informatie:
https://robscholtemuseum.nl/?s=Jacqueline+van+Dongen
https://robscholtemuseum.nl/?s=Pieter+Kos
https://robscholtemuseum.nl/?s=Lolke+Kuipers
https://robscholtemuseum.nl/?s=Michiel+Wouters

4 Comments

  1. Berichten uit het Romeinse rijk vlak voor de val;

    “SAINT-POURÇAIN-SUR-SIOULE – In Frankrijk is flinke heisa ontstaan omdat een basisschool twee kinderen letterlijk op water en brood heeft gezet. Die maatregel is genomen omdat hun moeder de rekening voor de schoolkantine al een jaar lang niet had betaald”. De burgemeester verdedigde het besluit van de onderwijswethouder. bron: De Telegraaf.

  2. Als Michiel Wouters in het Rob Scholte Museum zijn regelmatige kopje koffie had gedronken, verdween hij daarna via de achteruitgang, sprong schichtig om zich heen kijkend op de fiets, om zich ‘ongezien’ snel uit de voeten te maken.

    Ja ….; “Ook gij Brutus!”.

  3. Hoezo illegaal ?
    Dit is een puur politiek spelletje geweest en waar is de aanstichter nu ?

  4. Was Michiel Wouters maar eens een Brutus. Stop je hem in een hondenkennel, dan zit hij daar binnen een dag te blaffen. Stop je hem in een kippenhok, dan legt hij na een week eieren.

Reacties zijn afgesloten bij dit onderwerp.