NOS – PVV krijgt mogelijk eerste wethouder, in Den Helder + Delano Weltevreden – Chris Jansen wethouder financiën namens PVV Den Helder + Ronald Boutkan – PVV kiest Chris Jansen

PVV krijgt mogelijk eerste wethouder, in Den Helder

De PVV krijgt mogelijk voor het eerst een wethouder. Chris Jansen, die nu nog raadslid is in Almere, is benaderd door PVV-fractieleider Van den Born uit Den Helder.

“Chris heeft veel ervaring in de lokale politiek bij de fractie van PVV Almere en op provinciaal niveau in Provinciale Staten bij PVV Flevoland. Vooral zijn ervaring in de lokale politiek was van doorslaggevend belang”, zegt Van den Born tegen het Noordhollands Dagblad. In de college onderhandelingen is de post Financiën aan de PVV toegevallen.

De partijen, die het in Den Helder met de PVV eens zijn geworden over het vormen van een coalitie, zijn Beter voor Den Helder (met zes zetels de grootste), de Stadspartij, Behoorlijk Bestuur, de ChristenUnie en de Seniorenpartij. Samen hebben ze in de gemeenteraad van 31 zetels een minieme meerderheid van 16 zetels.

Formateur woedend

De samenwerking kwam stand achter de rug om van formateur Jan Nagel, voorzitter en senator van 50Plus. Hij werkte in Den Helder aan een coalitie met de Seniorenpartij, VVD en CDA. Nagel reageerde woedend op het in het geheim bereikte alternatief. “Dit is nooit eerder in Nederland vertoond. Het is onbetrouwbaar.”

Ook binnen de ChristenUnie is beroering ontstaan. Het CU bestuur in Den Helder werd compleet verrast over de coalitievorming en wil eerst spoedberaad met de fractie.

Gedeputeerde

Het zou overigens niet de eerste bestuursfunctie voor een PVV’er worden. In 2011 en 2012 was Antoine Janssen namens de partij van Geert Wilders gedeputeerde in Limburg.

NOS, 27 april 2018, 20:39, Aangepast om 22:17

https://nos.nl/artikel/2229355-pvv-krijgt-mogelijk-eerste-wethouder-in-den-helder.html

Chris Jansen wethouder financiën namens PVV Den Helder

Chris Jansen wordt namens de PVV wethouder financiën in Den Helder.

Fractievoorzitter Vincent van den Born heeft gesprekken gevoerd met diverse kandidaten, die via de landelijke organisatie zijn voorgedragen. “Nadat ik gisteren onder meer een uitgebreid gesprek had met Chris Jansen is besloten, dat hij wethouder wordt. Chris heeft veel ervaring in de lokale politiek bij de fractie van PVV Almere en op provinciaal niveau in Provinciale Staten bij PVV Flevoland. Vooral zijn ervaring in de lokale politiek was van doorslaggevend belang.”

Jansen is de eerste wethouder, die voor de PVV aan de slag gaat.

Noordhollands Dagblad, 27 april 2018, 18:25

Reacties:

Ruud Van de Kerkhof · Geen
Gaat hij dan ook in Den Helder wonen

Jan Koeten
Openheid en transparantie… Is dit een of de manier om iemand van buitenaf binnen te halen… Je kiest voor een lokale kandidaat en je krijgt iemand die niet op de hoogte is van de situatie in Den helder… Zeker in het politieke wespennest die Den helder zelf heeft gemaakt… Komt er nu een appart wijkje voor wethouders en burgemeester die van buiten de gemeente komen? Of een aanleunwoning naast het gemeentehuis? Jan.

https://www.noordhollandsdagblad.nl/den-helder-eo/chris-jansen-wethouder-financien-namens-pvv-den-helder

PVV kiest Chris Jansen als wethouder

Den Helder – Wie wordt namens de PVV wethouder, die vraag stond nog open na het opmerkelijke coalitienieuws van donderdag. Inmiddels is de naam bekend, het is Chris Jansen.

“Door de PVV zijn mij enkele kandidaten voorgedragen welke hiervoor in aanmerking komen”, laat fractievoorzitter Vincent van den Born weten. “Nadat ik gisteren onder meer een uitgebreid gesprek had met Chris Jansen is besloten, dat hij wethouder wordt voor de PVV in Den Helder. Chris heeft een langdurige ervaring in de lokale politiek bij de fractie PVV Almere en als fractievoorzitter van de PVV in Provinciale Staten van Flevoland. Vooral deze ervaring was van doorslaggevend belang.”

De andere wethouders worden Tjitske Biersteker (CU), Peter Cruijff (Beter voor Den Helder), Remco Duijnker (Seniorenpartij) en (vermoedelijk) Pieter Kos (Stadspartij). Bij de Stadspartij moeten echter eerst de leden nog instemmen met deze coalitie. Dat gebeurt maandagavond, fractie en commissie zijn al akkoord.

Den Helder Actueel, 27 april 2018 – 21:13

Reacties:

Peter Schenk
27 april 2018 at 22:23
Dat de CU onder leiding van Tjitske Biersteker een coalitie gaat vormen met de PVV.
Ze moet het interview met de heer van de Born van de PVV in de HC nog maar eens goed lezen.
Ik kan mij niet voor stellen dat zij ook achter zijn normen en waarden gaat staan.
Maar aangezien er ook al stiekem buiten de formateur om is gehandeld kruipt de CU al aardig richting PVV

Judge X
28 april 2018 at 00:36
Wen er maar aan met met je gebral ! 😀

Peter Schenk
28 april 2018 at 10:41
Jammer Judge X dat je zo reageert en niet een gewone discussie aangaat..
En misschien moet je voor je wat schrijft even kijken of het woord (gebral) wat je gebruikt wel in de goede context staat, het is namelijk gewoon een mening die ik geef.

Judge X
28 april 2018 at 12:19
Ja het woord staat in de goede context hoor Peter, ik vind dat er nogal wat ontbreekt in uw reactie, bv een link naar het betreffende artikel of op z’n minst citaten daar uit, om uw reactie enige onderbouwing te geven tot discussie, dat is mijn mening en u heeft gelukkig recht op de uwe. 😉

HaKatje
28 april 2018 at 11:21
Wat een merkwaardige reactie Judge X.

Henk
28 april 2018 at 07:05
Wat heeft dat er nou mee te maken, waarden en normen van een partij? Het gaat toch om de persoon die dat moet uitvoeren en hoe die erin staat? En lokale politiek heeft niets te doen met landelijke politiek, jammer deze stemmingmakerij. En de pvv kun je van veel betichten maar stiekem iig niet! Denk dat het eerder andersom is

Harmanus J Johansen
28 april 2018 at 09:08
Prima op naar een goede toekomst voor Den Helder.

Corina van den Blink
28 april 2018 at 09:24
Het is nog afwachten of de CU gaat meedoen

HaKatje
28 april 2018 at 09:58
Ik ben eerlijk gezegd een beetje opgelucht nu ik heb vernomen dat de cu hier heel zorgvuldig mee omgaat en goed over nadenkt. En dus nog helemaal geen akkoord heeft gegeven voor deelname aan deze coalitie omdat men moeite heeft met het gedachtegoed van de pvv. Wat ik heel vreemd vind is dat het hele verhaal naar buiten is gebracht alsof iedereen er achter stond. Nu blijkt dat de cu hierdoor is overvallen? Dus bvdh brengt iets naar buiten zonder eerst zorgvuldig met iedereen te overleggen, en terwijl er nog twijfels zijn bij de cu. Is het zo gegaan?

https://denhelderactueel.nl/2018/04/pvv-kiest-chris-jansen-als-wethouder/

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image