Noordhollands Dagblad – Den Helder in beeld voor bedrijven met hoog risico

DEN HELDER – De gemeente Den Helder kan meer bedrijven met een hoog risicoprofiel huisvesten.

Dat adviseert de Rekenkamercommissie die onderzoek heeft laten doen naar samenwerking van de stad met de Koninklijke Marine. Hoogrisicobedrijven werken met grote hoeveelheden gevaarlijke stoffen. Aangezien Den Helder een brandweer heeft die nauw samenwerkt met de marinebrandweer, ziet de Rekenkamer mogelijkheden om dit aspect te vertalen in meer werkgelegenheid.

Burgemeester Koen Schuiling reageert namens het college positief op aanbevelingen van de Rekenkamer. ’Wij zullen de suggestie over bedrijven met een hoog risicoprofiel betrekken bij ons nader onderzoek naar de samenwerkingspotentie op deze gebieden’, stelt Schuiling.

In Nederland zijn ruim 450 bedrijven die met grote hoeveelheden gevaarlijke stoffen werken. Indien er iets mis gaat, kan de impact voor werknemers en omgeving enorm zijn. Daarom moeten de bedrijven specifieke maatregelen nemen om de risico’s van zware ongevallen voor de werknemers, de omwonenden en het milieu te beperken.

Volgens de onderzoekers van de Rekenkamer vormen de bijzondere omstandigheden in Den Helder een uniek punt om de stad aan het bedrijfsleven te verkopen. Daarnaast worden voorstellen gedaan om de banden met de marine ook te vertalen naar het sociaal domein en wordt gedacht over een ’Economic Board’ waarin naast overheid en marine ook bedrijfsleven en onderwijs zitting nemen.

NHD, 30-11-2015, 16:49 (Update 30-11-2015, 16:49)

Reacties:

Fred Kwast · Werkt bij Gepensioneerd
Waar willen zij die dan neerzetten? In de plofzone?? Den-helder is omgeven met kwetsbaar natuurgebied, we mogen nog niet niezen in de buurt van een zeehondje. En dan willen ze gevaarlijkestoffen industrie met een hoog risico hierheen halen?

Reyer Rensmaag · Werkt bij Zelfstandig kunstenaar
Voor mij is natuurgebied al tijd nog iets wat spontaan is onstaan in de oudheid.En niet aan gelegd door de mens alleenhet wad komt in aanmerking als natuurgebied, De rest is flauwekul in denhelder.
Vind ik leuk · Beantwoorden · 1 uur

George Bethlehem · Den Helder
Natuurlijk, den Helder loopt toch leeg, dus ruimte genoeg.
De reden om in den Helder, met zijn gezonde leefklimaat, te blijven is nu ook verdwenen

Reyer Rensmaag · Werkt bij Zelfstandig kunstenaar
Zijn dat zogenaamde plof bedrijven zoals vuurwerk gemie .Das lekker je zal er maar wonen .Want tot nu heeft uit gewezen dat er ook daadwerkelijk wat gebeurt bij deze bedrijven, vuurwerk de lucht in bij de hoogovens is elk ogenblik iets fout gemie vliegen spontaan in brand,Daar moet je dus niet op vakantie gaan,

Fred Kwast · Werkt bij Gepensioneerd
Dat weet jij als geboren en getogen jutter als de beste. En inderdaad de wadden zijn de meest kwetsbare natuurgebieden die er zijn. Het staat zelfs op de wereld erfgoed lijst. De NAM en de munitiebunkers van Defensie, vormen op Oostoever en aan de rand van het Balgzand de plofzone. We hebben , altijd een schone frisse lucht in Den-Helder gehad, daar komen heel veel toeristen voor hierheen . Dan moet je hier geen Maasvlaktes neerzetten.

http://www.noordhollandsdagblad.nl/stadstreek/denhelder/article27589195.ece/Den-Helder-in-beeld-voor-bedrijven-met-hoog-risico?lref=SR_2