Noordhollands Dagblad – Celstraf Geëist tegen Oprichter Loterijverlies Ferdy R uit Bergen

Ferdy R bij Rechtbank Zwolle (foto Nicole van den Hout))

Celstraf Geëist tegen Oprichter Loterijverlies Ferdy R uit Bergen

Zwolle – Ferdy R uit Bergen, Oprichter van Claim Stichting Loterijverlies, die de Staatsloterij Beticht van Misleiding, verdient een Celstraf van Vier Jaar wegens Verduistering en Belastingfraude via Guernsey. Tot die Strafeis komt het Openbaar Ministerie (OM) maandag.

Van de Vier Jaar is een Half jaar Voorwaardelijk, indien R het Resterende Banksaldo op Guernsey van circa 900.000  euro overmaakt aan de Stichting Loterijverlies. Mocht de Rechtbank Bezwaar Maken tegen deze Voorwaarde, dan eist het OM een Celstraf van Vijf Jaar.

R. wordt Verdacht van Vijf Strafbare Feiten, Gepleegd met Enkele van zijn Vennootschappen, waaronder Morand Juridische Bijstand, Loterijverlies en Europa Enterprises Limited (EEL). Dat Laatste is een Vennootschap, die op het Kanaaleiland Isle of Man gevestigd is. De Telegraaf onthulde jaren geleden al, dat R via EEL ruim Twee Miljoen euro Inleggeld Gebruikte om een Gigantische Duinvilla in het Noord Hollandse Bergen mee Aan te Schaffen.

Volgens het Openbaar Ministerie verduisterde R Op deze Manier 2,8 Miljoen euro. „Dit Bedrag, Afkomstig van de Seelnemers aan de Claims Sichting en Bedoeld om Mee te Procederen tegen de Staatsloterij, werd Door R Als Zijn Eigen Geld Beschouwd”, stelde de Zaaksofficier begin dit jaar. De Claim Stichting Voegde Zich Eerder dit Jaar Als Benadeelde Partij in het Strafproces tegen de Oprichter, en Eist de Miljoenen van Hem Terug.

Ook wordt R Beschuldigd van het Vervalsen van Twee Facturen, Die Bij de Stichting Loterijverlies Werden Ingediend en die Volgens de Aanklager Werden Opgeklopt”. Het gaat daarbij om Facturen van Respectievelijk 1,6 en 1,2 Miljoen euro.

Het OM spreekt van een ’Verkapte Winstuitkering’ aan R, Waarover hij Vervolgens Geen Inkomstenbelasting Betaalde. Daarnaast betaalde R ook nog eens Geen BTW over de Afdrachten van de Deelnemers, Waardoor de Schatkist in Totaal zo’n 1,3 Miljoen euro aan Inkomsten Misliep.

Rolls Royce

Ruim Drie Jaar Geleden werd de Oprichter van de Veel Besproken Claims Stichting Door de Fiscale Inlichtingen Opsporings Dienst FIOD Gearresteerd, omdat hij Verdacht werd Van Zowel Verduistering van 2,8 Miljoen euro  Als Van Belastingfraude, aangezien hij een Half Miljoen euro Te Weinig Omzetbelasting Zou Hebben Betaald. Hij zat Enige Tijd in Voorarrest.

Bij de Aanhouding Doorzocht de FIOD een van R’s Woningen en Twee Kantoorpanden van de Claim Stichting Loterijverlies in Heerhugowaard en Amstelveen. Daarbij werd Beslag Gelegd op onder andere de Administratie, Bankrekeningen en een Rolls Royce.

Ferdy R. startte in 2008 met Procederen tegen de Staatsloterij, toen bleek dat de Loterij Jaren Lang had Geadverteerd met Onjuiste Winkansen. Door Ook Niet Verkochte Loten Te Laten Mee Dingen naar de Prijzenpot werden de Kansen van Loterij Deelnemers Beperkt.

Misleiding

Nadat de Hoge Raad in 2015 Bevestigde, dat de Staatsloterij Zich Schuldig Had Gemaakt aan Misleiding, groeide Zijn Aanhang Snel. Ruim 194.000 Spelers Sloten Zich Aan Bij Stichting Loterijverlies Om Bij de Staatsloterij een Schadevergoeding Los te Pulken. Zij eisten Hun inleg Terug, want, zo stelden zij, als ze Van de Geringere Win Kansen hadden Geweten, dan hadden zij Helemaal Niet Deel Genomen aan de Loterij. Hun Gezamenlijke Claim liep Daardoor in de Honderden Miljoenen euro’s.

Hoewel R Met Succes tot aan de Hoge Raad Procedeerde, lukte het hem niet om de Staatsloterij tot een Schadevergoeding te Dwingen. Een Groep Loterijverlies Deelnemers stapte daarop Naar de Rechter en liet R in 2017 als Bestuurder van de Claims Stichting Afzetten. Sindsdien probeerde hij Op Diverse Manieren Terug in het Zadel te Komen, waaronder Via Zijn Vennootschap Loterijverlies BV, die Dezelfde Naam Draagt Als de Claim Stichting.

Uitschakelen

Volgens de Advocaat van R wordt het OM Doelbewust Gebruikt Om Hem Dwars te Zitten bij zijn Pogingen om de Staatsloterij te Dwingen tot een Schadevergoeding. „Dit gebeurt Allemaal Om Hem Uit te Schakelen”, stelde Zijn Advocaat tijdens een Regie Zitting eerder dit jaar.

Noordhollands Dagblad, 22 november 2021,  16:47

https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20211122_75481248

https://twitter.com/HansJen17625634/status/1463768228317077506

https://twitter.com/andya_d/status/1463768775929393155

Meer informatie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Ferdy+Roet
https://robscholtemuseum.nl/?s=Loterijverlies
https://robscholtemuseum.nl/?s=Loterijverlies+BV
https://robscholtemuseum.nl/?s=Morand+Juridische+Bijstand
https://robscholtemuseum.nl/?s=Europa+Enterprises+Limited
https://robscholtemuseum.nl/?s=Openbaar+Ministerie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Ministerie+van+Financiën
https://robscholtemuseum.nl/?s=Staatsloterij
https://robscholtemuseum.nl/?s=Stichting+Staatsloterij+Schadeclaim
https://robscholtemuseum.nl/?s=Belastingdienst
https://robscholtemuseum.nl/?s=FIOD
https://robscholtemuseum.nl/?s=Fiscale+Inlichtingen+Opsporings+Dienst
https://robscholtemuseum.nl/?s=Belasting+Deurwaarder
https://robscholtemuseum.nl/?s=Hoge+Raad
https://robscholtemuseum.nl/?s=Gerechtshof+Amsterdam
https://robscholtemuseum.nl/?s=Deelnamekosten
https://robscholtemuseum.nl/?s=Inleggelden
https://robscholtemuseum.nl/?s=Erik+van+den+Emster
https://robscholtemuseum.nl/?s=Bart+Mos
https://robscholtemuseum.nl/?s=Jan+Driessen
https://robscholtemuseum.nl/?s=Misleiding
https://robscholtemuseum.nl/?s=Duinvilla
https://robscholtemuseum.nl/?s=Bergen

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image