Noorderhaaks – Rob Scholte Museum

Spelletjes
Hoe meer spelletjes u koopt, hoe meer korting u krijgt.
Voor elk spelletje dat u extra koopt, krijgt u 2,50 euro korting m.u.v. Letterkompas. Alle spelletjes worden u toegestuurd in brievenbusdoos. Bij aankoop van vier spelltjes in één keer krijgt u één speciaal spel gratis.

Bankiers 8,95 euro
Zakkerrollers 8,95 euro
Letterkompas 6,95 euro
Verover de Planeten 9,95 euro

Bankiers
Bankiers is een spel voor mensen met stalen zenuwen! In dit spel ben je een bankier en beheer je een bank.
Het succes en geluk van de bankier is afhankelijk van goede investeringen.
Je moet beleggings-, hypotheek-, obligatie-, verzekerings- of depositokaarten kopen of verkopen.
Soms moet je onderhandelen over de prijs van de kaarten maar het succes en geluk van de bankier is ook afhankelijk van de bankkaarten. Ineens ben je schatrijk, maar pas op; je kunt ook zomaar failliet gaan met je bank!
In dit spel komen de meest mogelijke zaken voor die je ook tegenkomt in het bankwezen:
van bonussen tot geruchten over een naderend faillissement met alle gevolgen van dien, recessies en economische bloei.
Kortom: een leerzaam en actueel spel!
Aantal spelers: 2 tot 6 spelers.
Het spel kan gespeeld worden vanaf 10 jaar.
Duur: +/- 45 minuten.
Inhoud:
Speelbord : ‘Bankiers’,
Bankkaarten (25)
Investeringen: beleggingskaarten(6), obligatiekaarten(6), depositokaarten(6), hypotheekkaarten(6), verzekeringskaarten(6).
Spelregels
Potlood/Pen (niet meegeleverd)
Papier (niet meegeleverd)
Het speelbord heeft een diameter van 20,5 cm

Letterkompas
Bij Letterkompas moet je zoveel mogelijk woorden maken. De letterschijf geeft aan welke letter je moet gebruiken. Je mag zoveel woorden maken als het getal op de cijfer schijf aangeeft. Je kunt ook op het symbool met een gummetje komen; dan moet je woorden met bepaalde letters doorstrepen. Kom je op het symbool smiley met een glimlach, dan moet je de cijfer schijf nogmaals draaien en de aanwijzingen opvolgen, enz.
Aantal spelers: 2 of meer spelers
Leeftijd: vanaf 6+ jaar
Inhoud:
Speelborden: Letterschijf en cijferschijf
Spelregels
Potlood/pen (niet meegeleverd)
Papier (niet meegeleverd)
Beide speelborden hebben een diameter van 10 cm.

Zakkenrollers
Bij het spel Zakkenrollers moet je niet alleen rekenen, maar ook strategisch denken en risico’s durven nemen met het rad van Fortuin. Hiermee krijg je opdrachten waarvoor je moet optellen, aftrekken, delen en vermenigvuldigen. Dit kan je geld opleveren, maar ook geld kosten! Als je op een zakkenroller terecht komt moet je naar het politiebureau om aangifte te doen. Dit kan je veel tijd kosten! Soms kunnen andere spelers je opeens inhalen omdat je steeds maar niet op een oversteekplaats terecht komt.
Aantal spelers: 2 tot 6 spelers
Leeftijd vanaf 7 jaar
speelduur: ongeveer 35 minuten
Inhoud:
Speelborden : ‘Zakkenrollers’ en ‘Rad van Fortuin’
Pionnen (6)
Dobbelsteen (1)
Spelregels
Papier (niet meegeleverd)
Potlood/pen (niet meegeleverd)
Het Zakkenrollers speelbord heeft een A3 formaat. Het Rad van Fortuin heeft een diameter van 21 cm.

Verover de planeten
Verover de planeten is een strategisch spel voor twee spelers. Eén speler is de ‘Velduil’ en de ander is de ‘Nachtzwaluw’. Het doel van het spel is om de planeten van de tegenpartij te veroveren en zoveel mogelijk punten te verzamelen. De pionnen van de Velduil en de pionnen van de Nachtzwaluw verplaatsen zich via asteroïden. Bij dit spel kunnen verschillende strategieÎn leiden tot de overwinning.
Aantal spelers: 2
Leeftijd: vanaf 6 jaar
Inhoud:
Speelborden: ‘Verover de Planeten’ en ‘Vliegende Schotel’
Dobbelsteen
Vliegende schotel
2 keer 15 pionnetjes;
Elke speler heeft 16 pionnetjes, daarvan zijn 13 soldaten.
EÈn pionnetje met een teken, dat is de engineer.
EÈn pionnetje met een teken, dat is de luitenant.
EÈn pionnetje met een teken, dat is de kapitein.
Het Verover de Planeten speelbord heeft een A3 formaat. De Vliegende Schotel heeft een diameter van 10 cm.
Verhalen

Leeftijd: vanaf 2 jaar
Siebe de slak is erg trots en blij met zijn huisje. Zijn huis is een omgekeerde bloempot, maar dan slaat het noodlot toe; het huisje breekt. Siebe gaat op zoek naar een nieuw huis, maar steeds is het huisje te klein of te groot, te hoog, te laag, te hard, te zacht, enz. Siebe wordt erg verdrietig, tot hij Pien de spin ziet. Die brengt hem op het idee zelf een huis te maken. In dit boekje worden wat oudere kleuters ook nog eens gestimuleerd om een slak te maken van papier en karton, of een slak te kleien dan wel te tekenen. Verder staat er in het boekje een slakken lied, en een spelletje. Ook kun je aan de hand van voorbeelden op zoek gaan naar een huisjesslak of een naaktslak en slakken tellen. Kortom, een heel leerzaam, informatief en gevarieerd boekje
(30 bladzijden).

Leeftijd: vanaf 3 jaar
In dit sprookjesboek vindt u maar liefst 33 sprookjes, met een gevarieerde inhoud. Zo komen er niet alleen kabouters, koningen en elfen in voor, maar ook tovenaars, draken enz.
In de sprookjes komen thema`s naar voren die voor kinderen heel herkenbaar zijn, zoals pesten, natuur enz.
De sprookjes beginnen direct spannend en hebben allemaal een goed en onverwacht eind. De sprookjes zijn prachtig geïllustreerd.
(95 bladzijdes)

Leeftijd: vanaf 8 jaar
Spoor kwijt is een heel spannend verhaal. Peter heeft sinds een jaar een hond Bobby, maar zijn moeder en haar nieuwe vriend vinden Bobby te duur worden. Dus wordt besloten om Bobby naar het dierenasiel te brengen. Peter protesteert, maar toch breekt de dag aan dat Bobby weggebracht wordt. Peter blijft echter maar aan Bobby denken. Peter gaat daarom bij het dierenasiel werken als vrijwilliger maar dan wordt Bobby opgehaald door een nieuwe eigenaar. Peter wil weten of het goed gaat met Bobby maar hoe moet hij daar achter komen? Mevrouw Peters geeft hem uit privacy overwegingen geen adres. Dan bedenken Peter en zijn vriend Max een list. Wanneer Peter Bobby terug gevonden heeft vindt Peter dat Bobby er niet al te best uitziet.
(31 bladzijdes)
Bobby zit aan een korte ketting vast en is sterk vermagerd. Peter besluit Bobby de volgende dag te bevrijden. Dan doet Peter een schokkende ontdekking en komt Peter van het ene avontuur in het andere.

Leeftijd: vanaf 8 jaar
Foute lading is net als Spoor kwijt een spannend boek over de avonturen van Peter en Bobby de hond. Peter en Bobby mogen mee op zeereis want Peter`s vader is visser. Ook Peter`s vriend Max mag mee. Wanneer Peter en Max in Vlissingen worden afgezet in de haven scheurt een bestelbus over de kade en levert vaten af die aan boord worden geladen. Wanneer ze op zee zijn worden ze opeens gevolgd door een schip van Greenpeace en wordt de bemanning van het schip door Greenpeace gevraagd om geen gif te dumpen. Peter begrijpt er niets van en gelooft zijn vader als die zegt dat Greenpeace uit is op goede publiciteit. Wanneer Bobby `s avonds erg ziek wordt neemt Peter een moedig besluit en belandt van het ene in het andere avontuur.
(22 bladzijdes)
Siebe de Slak en 33 sprookjes bevatten kleurenplaten (png). Niet elke e-reader of app ondersteunt deze.

Verhalen 1,00 euro per stuk

Contact met Noorderhaaks is mogelijk via e-mail.
E-mail: Info@noorderhaaks.com
Vragen en opmerkingen e.d. zijn van harte welkom.

http://www.noorderhaaks.com/