Nijntje beelden ook te zien in Rijksmuseum

Ter gelegenheid van de 60ste verjaardag van nijntje zijn vanaf vandaag twee beelden van nijntje te bewonderen in het Rijksmuseum. De twee 1.80m hoge beelden maken onderdeel uit van de nijntje Art Parade (1 mei – 30 september) en zijn ontworpen door ontwerpster Irma Boom en kunstenaar Rob Scholte.

Irma Boom: ‘Ik wilde het driedimensionale beeld van nijntje weer plat maken, zoals de tekeningen van Bruna. Maar telkens als ik naar haar keek en haar oren zag, dacht ik aan het vredeteken. De zwarte contour van de nijntje-tekening heb ik als het ware gebruikt om een nieuw beeld, het vredeteken, te maken. Nijntje als symbool voor vrede is een sterk beeld en kan bijdragen aan een betere wereld: de jeugd heeft de toekomst. Zo is nijntje for peace ontstaan.’

Scholte: ‘Ik zie de wereld zeker niet zwart-wit. Licht heeft duisternis niet nodig.’

Nijntje for peace, zoals het Nijntje-beeld van Irma Boom heet is te zien in de picknickruimte van het Rijksmuseum.

Het Nijntje-beeld met de titel Grijs van Rob Scholte staat naast de Teekenschool in de tuin van het Rijksmuseum.

De beelden zijn tot 30 september te zien. Op 8 oktober zullen de nijntjes in het Rijksmuseum geveild worden, ten goede aan de onderwijsprojecten van UNICEF.

Dick Bruna. Kunstenaar
Vanaf 17 augustus tot en met 15 november is ook de tentoonstelling Dick Bruna. Kunstenaar te zien in het Rijksmuseum. Zestig prenten en tekeningen vertellen het verhaal van de kunstenaar. Werk op papier van Matisse, Picasso, Calder, Léger, Werkman, Van der Leck is te zien naast boekomslagen, affiches, collages en tekeningen van Bruna.

https://www.rijksmuseum.nl/nl/nu-in-het-museum/nieuws/nijntje-beelden-ook-te-zien-in-rijksmuseum

Rijksmuseum
Museumstraat 1, Amsterdam
Openingstijden: dagelijks van 9.00 tot 17.00 uur
https://www.rijksmuseum.nl/

Grijs
Rob Scholte
meer info:
http://www.nijntjeartparade.nl/index.php?p=kunstenaars&s=rob_scholte

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image