NIEUW VAN BULKBOEK – DE WIFI VERHALEN

Honderdenenige ijzersterke Nederlandstalige Korte Verhalen, van Maarten Biesheuvel tot Maartje Wortel, zijn nu gratis te lezen op elke smartphone, tablet, laptop, notebook, desktop en de meeste e-readers.
Theo Knippenberg, een halve eeuw geleden de oprichter van Bulkboek, waarmee hele generaties lezers zijn opgegroeid, heeft de verhalen online gezet op www.bulkboek.nl

Knippenberg ontwikkelde zijn digitale verhalenbank (met steun van de Taalunie) afgelopen najaar voor scholieren. In de trein, terug van de zoveelste treurige conferentie over ‘de ontlezing van onze jeugd’, viel hem op dat al die jongelui om hem heen hetzelfde deden, namelijk wèl lezen, maar dan op hun smartphone.
De wifi verhalen, zoals Knippenberg ze noemt, zijn dan ook vooral toegesneden op de smartphone, die bijna alle scholieren tegenwoordig hebben.
Duizenden scholieren hebben zo de afgelopen maanden digitaal kennisgemaakt met topliteratuur op de korte baan, uiteenlopend van de Camera Obscura en Louis Couperus tot Bart Chabot en Martin Bril.
Maar ook volwassen lezers kunnen in de wachtkamer, in de trein of in de hotelkamer, op het vliegveld of op het terras, waar-dan-ook en wereldwijd, genieten van de mooiste korte verhalen.
Zaterdag 14 februari begint de landelijke Week van het Korte Verhaal (www.weekvanhetkorteverhaal.nl). Het wordt tijd dat het genre ‘kort verhaal’ ook in Nederland de erkenning krijgt die het in de meeste landen al heeft.
De wifi verhalen laten zien waarom.
Spaar de bomen! Lees online!
www.bulkboek.nl.
———————————
voor vragen: theo@knippenberg.nu

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image