Niels Rigter – Crisisambassadeur begeleidt referendum

DEN HAAG – Rond het referendum over Oekraïne laat het kabinet een diplomatieke puinruimer invliegen om te voorkomen dat Nederland in Europa een blauwtje loopt.
Het ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigt dat ambassadeur Hans Docter een paar maanden wordt belast met het referendum over het samenwerkingsakkoord tussen de EU en Oekraïne.
Docter is ambassadeur in West-Afrika en speciaal ebolagezant bij de Verenigde Naties. Hij was na de aanslag op vlucht MH17 tijdelijk in Kiev om er de Nederlandse ambassade te versterken. Straks leidt hij de ’taskforce’ die het referendum over het verdrag in goede banen moet leiden. Volgens Buitenlandse Zaken is Docter gevraagd wegens zijn eerdere werk in Oekraïne en zijn ervaring met projecten.
Het kabinet zit met het referendum in zijn maag. De volksraadpleging van 6 april valt precies in het halfjaar dat Nederland EU-voorzitter is. Hoewel het akkoord met Oekraïne vooral gaat over samenwerking op gebied van handel, grijpen de initiatiefnemers het referendum aan om een punt te maken over het vermeende gebrek aan democratie in de EU. Dat het verdrag sowieso komend jaar al in werking treedt, ook zonder dat Nederland het officieel in wetgeving heeft vastgelegd, zou die stelling onderschrijven.
Formeel gaat het kabinet geen campagne voeren voor het verdrag, ook omdat eerdere overheidsbemoeienis met het referendum over de Europese grondwet slecht is bevallen. Buitenlandse Zaken wil zich echter graag in de discussie mengen. „Wij hebben de kennis”, zegt een betrokkene. Het departement gaat dan ook ’informatie aandragen’ voor de debatten over het referendum. Voor het ’stimuleren van het publieke debat’ is 2 miljoen euro beschikbaar.
„De Oekraïense bevolking heeft genoeg van corruptie, vriendjespolitiek en mensenrechtenschendingen”, zei minister Koenders (Buitenlandse Zaken) gisteren tijdens een bezoek aan Kiev. De PvdA-bewindsman ziet dat de huidige regering ’van ver’ moet komen en nog grote stappen te zetten heeft. „Het samenwerkingsakkoord met de EU duwt hen in de goede richting.”

De Telegraaf, 24 november 2015

Reacties:

Piet VL (gast)
Het is toch wel droevig gesteld met de democratische instellingen van het door mannetje Pechthold via vele manipulaties op poten gehouden Samsom Rutte Kabinet. Zij doen er alles aan om de enig juiste protesten tegen hun beleid op democratische wijze tot stand gekomen, kost wat kost te breken. Zelf met het te hulp roepen van het elite tax free kopende deel der politici. Jammer dat wij zo netjes opgevoed zijn. Want de enige tegenactie tegen zoveel ongerechtigs,zou zijn een echte anarchie.

24-11-2015, 18:42
franx (gast)
Dus de volksvertegenwoordiging neemt mensen aan die tegen de wil van het volk moet acteren. Wat een dictatuur en minachting voor de burgers.

24-11-2015, 18:23
Meneer Koenski (gast)
Erg lullig voor ‘Geen Stijl’ maar ook waanzinnig naief te denken dat alles niet allang geregeld is, alles gebeurt stiekem, net als met Albanie Servie, Roemenie etc, etc.Er is in Europa echt een duivels ‘Masterplan’ in werking getreden en ik vreeshet ergste..

24-11-2015, 16:36
monsze
Wordt het tijd voor een volksopstand?

24-11-2015, 15:50
jos67
in kiev stonde drie heeren te beloven ze binnen de eu te halen

24-11-2015, 15:23
K.R. Evert (gast)
Het is toch wel erg gesteld met de (schijn) democratie in Nederland als de door de Nederlandse burgers aangestelde en gekozen politici een zwaargewicht in zetten om dit democratisch proces te willen beïnvloeden over het referendum over het samenwerkingsakkoord tussen de EU en de Oekraïne. Maar dat krijg je als je de waarheid altijd loopt te verdraaien, waardoor je de schijn steeds meer tegen krijgt. Neem de mensen eens serieus en probeer ze niet altijd met een kluitje het riet in te sturen.

24-11-2015, 15:21
De Vries (gast)
Ook hier staat weer dat het associatieverdrag voor gaat over de “samenwerking op gebied van handel”. Dat is onjuist, of in elk geval subjectief. Toegang tot EU subsidies, vrij verkeer van personen, migratie, en belofte voor financiele steun, het staat er allemaal in.

24-11-2015, 14:26
Bart van der S (gast)
En dan vragen ze zich in Den Haag af waarom steeds minder mensen gaan stemmen? En waarom zij die gaan stemmen stemmem op Wilders? De democratie is op sterven na dood.

24-11-2015, 14:19
Maria.1 (gast)
Er is geen geld voor het referendum aldus Plasterk. Het referendum waar de burgers recht op hebben, aangezien aan de spelregels voor aanvraag is voldaan. Maar er is wel geld voor een ambassadeur. Vreemd!

24-11-2015, 13:56
A.H.Lagendijk (gast)
Een “samenwerkingsverband met de EU!” dat een land “in de goede richting duwt!”?? De EU is een afgrond van voren, een ravijn van achteren en, aan weerzijden duimschroeven!

24-11-2015, 13:54
svante (gast)
Volgens de statuten der Nederlandse Staat is het staatsbestel een democratie. Dat de gehele volksvertegenwoordiging deze statuten niet naleeft, betekent niet dat de statuten niet bestaan maar wel dat deze geschonden worden. Dus een ieder die zegt niet meer in een democratie te leven, levert enkel koren op de molen van diezelfde statutenschenders. Als ik niet fiets, wil dat toch ook niet zeggen dat ik geen fiets heb? Stop toch eens met het aannemen van onzin.

24-11-2015, 13:45
marc p
Een ja stem gaat ons zeker 70 miljard kosten. Dat is de schuldenlast die oekraine heeft. Daarbij zal een dik deel van dat geld achterover worden gedrukt door het corrupte systeem in oekraiene. Alles ingecalculeerd om maar zo snel mogelijk de machtsbasis van de e.u. in rap tempo uit te breiden ten koste van alles ,ook ten koste van de eigen bevolking en desnoods ten kost van een oorlog….

24-11-2015, 13:38
Fenna. (gast)
Het referendum gaat nergens over (wat de intiatoren ook expliciet hebben aangegeven). 90% van de bevolking weet niet uit te leggen wat een associatieverdrag inhoudt en velen zullen waarschijnlijk “tegen” stemmen om geheel andere redenen dan waar het om gaat, net zoals bij het vorige refendum. Beste mensen: LEES het associatieverdrag voordat je gaat stemmen. Verdiep je in de materie en vorm een oordeel op de feiten, niet op wat je in de media hoort of op facebook leest of anderen je wijsmaken.

24-11-2015, 13:33
dickg (gast)
Het schandalige gedrag van dit kabinet kent werkelijk geen grenzen. Liegen en bedriegen is de dagelijkse mores en nu wordt een van de trawanten ingeschakeld om het referendum te ondermijnen. We hebben al gezien dat men minder stemlokalen wil openen en nu gaat de propagandamachine werken. Ik ga stemmen en ik stem NEE!!!

24-11-2015, 13:30
Willem 1955
De EU is de 2de Toren van Babel, ook deze zal omvallen enkel een kwestie van tijd en miljarden! Elk land moet weer de eigen broek ophouden. Dit zou binnen de EU regels ook zo zijn maar kijk wat men er voor een zooitje van heeft gemaakt om Griekenland te helpen, niks eigen broek, toch? Géén land meer toelaten, zeker Turkije en oud-Oostbloklanden niet, daar hebben corrupte politici en criminelen de absolute macht, daar willen wij geen deel van uitmaken, hou daar een Referendum over, EU-breed.

24-11-2015, 13:21
Winterr (gast)
En deze man gaat straks het nee van de bevolking weer uitleggen als een ja zeker ?

24-11-2015, 13:15
john28
Te laat, is NIET meer te voorkomen want het is al gebeurt.

24-11-2015, 13:15
Minous (gast)
Ach nu krijgen we het zelfde als toen met de EU door andere wetjes werd het toch doorgegaan we weten in ieder geval waar we niet op moeten stemmen alleen er valt niet veel te stemmen er is geen een krachtige man in Nederland oja toch een Aboutaleb.

24-11-2015, 13:14
corneel (gast)
dat wordt dan weer de infuus aanleggen om ze van het nodige geld te voorzien

24-11-2015, 13:14
wim@p (gast)
Er is dit kabinet/de regering blijkbaar alles aan gelegen om koste wat het kost gelijk te krijgen, terwijl iedereen allang weet dat zij (dit kabinet/de regering) ongelijk heeft.

24-11-2015, 13:12
moc (gast)
Referenda zijn zeer belangrijk om de democratie te waarborgen. De democratie is door deze en enkele vorige regeringen afgebroken. Nederland is van de burgers! De burgers kiezen de regering! De regering moet de burgers de waarheid vertellen. Wat nu gebeurd is een soort van burgerverraad. Bedrog! Referenda zijn belangrijk maar ook hier mogelijkheden om burger te manipuleren. Kijk nu weer Engeland waar 52% voor exit EU zou zijn. Als het puntje bij paaltje komt dan is uitslag 49% voor exit. Bedrog?

24-11-2015, 13:12
Jan W
Dus dit is de man die alle meelopers er weer uit mag pikken om vooral met Den Haag mee te lullen. Goed geprobeerd Rutte, Dijsselbloem en Koenders, maar weggegooid geld. Zo’n goeie diplomaat kunnen jullie op deze aarde niet vinden dat een meerderheid voor Oekraïne zal stemmen!

24-11-2015, 13:12
Cees Ravensbergen (gast)
Crisisambassadeur inhuren om kabinet Rutte te wippen. Wanneer komt hier opstand? Vertolkt de EU de wil van het volk? Wat is de toekomst van de Nederlandse bevolking buiten de export ? Misschien een basis inkomen voor de benadeelde burgers zonder toekomst?

24-11-2015, 13:01
koosje1972 (gast)
Het democratisch gehalte van ons kabinet loopt steeds verder terug. Nu worden grote sommen geld uitgegeven om de kiezer maar te beïnvloeden en de wil van het volk te kunnen negeren.

24-11-2015, 12:59
LeenLeendert (gast)
H.Deugd; je ziet het goed de Dictatuur neemt ernstige vormen aan in Nederland, stel je voor dat de Nederlandse bevolking eindelijk wakker word en tegen het akkoord(voor opgezet plan om de Oekraïne lid te maken van de EU) met de Oekraïne stemt.

24-11-2015, 12:57
Elting (gast)
We hebben al vaker een referendum gehad waar de Nederlanders nee tegen stemden maar waar politiek den haag lak aan had, gewoon de regels veranderen en toch doen wij hebben in dit land niets te zeggen dat is een illusie, hoofdagenda van dit kabinet is Brussel en asielzoekers en de Nederlanders moeten maar in de pas meelopen

24-11-2015, 12:51
zermeer (gast)
Dit associatie verdrag zorgt alleen maar voor meer groei en banen in Nederland en Oekraine. Wie kan daar nu voor zijn? Niemand met een lage opleiding blijkbaar.

24-11-2015, 12:42
Oma Beppie (gast)
D66 is toch altijd voor een referendum geweest Stond altijd in het partij programma En nu als het niet uitkomt mag het niet Dit is toch democratie

24-11-2015, 12:42
Joris Driepinter (gast)
De regering zal wel weer een beproefd wapen in de strijd gooien. Ze gaan vast weer dreigen met als je tegen ons stemt gaat de belasting fors omhoog en moet je nog veel langer doorwerken, het strafkamp idee dus. Politici doen er echt alles aan ons leven zo goed mogelijk te verzieken. Daarvoor roepen ze zelfs extra hulp in en dat mag ook best wat kosten. Het volk moet dat toch weer betalen.

24-11-2015, 12:39
jok (gast)
Het kabinet blijft dat doen wat ze het beste kunnen,lasten en belsting verhogen.

24-11-2015, 12:30
cees(gast) (gast)
Jarenlang strijden voor vrijheid en Democratie mag niet verbloemen, dat er nog gelukkig inspraak is tegen de lijn die gedicteerd wordt door de “Elite”.

24-11-2015, 12:21
rudolfientje1
Ze hebben genoeg van zwendel en bedrog en daarom willen ze bij de EU… Een groter lachertje kan je niet bedenken. En straks wordt net als het “nee” tegen de EU grondwet ook dit weer gemanipuleerd door een knoeierige regering die de belangen van ons volk niet behartigd maar hun eigen koers vaart op weg naar vette baantjes. Alleen daarom stem ik al tegen dat verdrag. weg met de hele EU! Waarom heeft Geen Stijl geen referendum tegen het EU lidmaatschap georganiseerd? Dat had meer zin gehad.

24-11-2015, 12:20
ANTONIA35 (gast)
Ja stel je voor dat de burger zich eens mocht uitspreken in een referendum! Trouwens,dat wordt vast geen BINDEND referendum.Of anders wordt er waarschijnlijk weer een draai aan gegeven zoals met de Europese Grondwet. SCHANDALIG! De burger is alleen nog goed om te betalen maar heeft niets meer te zeggen.En diverse politici stellen hun baantjes in Brussel vast veilig, is mijn vermoeden.

24-11-2015, 12:16
E Molenaar (gast)
We leven al jaren in een bananen republiek.

24-11-2015, 12:13
E.P.Visser (gast)
Ze hebben toch altijd een waarnemend ambassadeur? O, dat is een vrouw die zit te bibberen dus wordt er een ervaren kracht voor een aantal maanden naar toe gestuurd. Dan de volgende plaatsing voor die vrouw is een ambassadeurspost. Vrouwen eerst! Dan capaciteit en ervaring.Snap u het, ik niet.

24-11-2015, 12:09
E.P.Visser (gast)
Ik dacht gehoord te hebben dat vele ervaren, senioren diplomaten met veel ervaring, buitenlandervaring etc. op non-aktief zijn gezet ivm bezuinigingen. Zitten thuis met behoud van salaris van de belastingbetaler en worden niet ingezet voor dit soort klussen. Snap u het, ik niet. Deze regeringen hebben besluit op besluit verkeerd ingezet. Gezondheidszorg, PGBregelen, onderwijs,sociale woningen, belastingen,vluchtelingen, werkeloosheid, proberen aan de pensioenpot te komen etc. etc.

24-11-2015, 12:02
H.v. Oostenbrugge (gast)
Als het Oekrainse volk genoeg heeft van corruptie en bedrog wordt het tijd dat ze de door het corrupte westen ingepikte regering vervangen door een eerlijke regering. Dan komt er hoogstwaarschijnlijk ook meteen duidelijkheid over de waarheid rond MH17

24-11-2015, 11:54
Paul Hoorn
Die miljoenen die het referendum blijkbaar moet kosten en de uitkomst die al vast staat plus het feit dat europa blijkbaar Oekraïne al gefeliciteerd heeft met de toetreding tot europa, die miljoenen gaat nog eens een hele kleine investering blijken bij een grote opkomst en een NEE. Het zal de politiek in Nederland hervormen en verder besparingen gaan opleveren op de lange termijn. Stem NEE, kleine moeite, groot plezier.

24-11-2015, 11:54
Vanem (gast)
@ Eric Dobbe (gast) Het grote maar niet onderkende probleem is dat uitverkorenen, als nu Hans Docter, hun tekortkomingen niet kennen. Maar waar ze nog altijd koning in het land der blinden zijn, staan ze binnen de eigen gelederen altijd hoog in aanzien. En daar zullen we het dus mee moeten doen…

24-11-2015, 11:53
Tineke
Mijn vader helaas al lang overleden vertelde me in de jaren 80 vorige eeuw, we gaan kapot Door de multinationals de aandeelhouders wat heeft die man gelijk gehad.

24-11-2015, 11:52
Henri (gast)
Buitenlandse zaken beweert de kennis te hebben? Wie is dat dan? Toch niet onze arrogante Koenders? Die kennis van hem kunnen we missen als kiespijn…

24-11-2015, 11:48
Willemien Bronkhorst (gast)
Wat houdt die samenwerking precies in?? Wordt ons dat duidelijk gemaakt? Is het een soort Griekenland, dat ons weer armer maakt? Hoe komt het dat ze zichzelf niet kunnen redden?

24-11-2015, 11:47
Brert
De stemmers stemmen tegen, dat is zeker. Moet wel gezien als stem tegen de EU. De tegen stemmers zijn veel meer geworden sinds het vorige referendum over de E U.

24-11-2015, 11:47
dick65
Nederland een democratie? Laat me niet lachen. Bobo rules. Wat moeten wij in Godsnaam met Oekraïne? Nou, let op: onze eigen identiteit in de Eu verder verzwakken. Wij burgers zijn vuilnis.

24-11-2015, 11:44
theo2
Kan deze regering niet eens een puinruimer voor zich zelf aanstellen???

24-11-2015, 11:44
Paul Hoorn
Het aanstellen van de crisisambassadeur is weer een teken dat het steeds belangrijker wordt, om een super hoge opkomst te krijgen en een dikke vette NEE middel vinger te geven.

24-11-2015, 11:40
Johan100 (gast)
Dit is dus precies de reden dat ik tegen ga stemmen. Democratie bestaat allang niet meer in Nederland. Het is de politieke elite die het volk de wil op legt. Wij zitten niet te wachten op zaken doen met onbetrouwbare dictators, of die nou in Turkije, Saoedi-Arabië of Oekraïne zitten.

24-11-2015, 11:30
Kees (gast)
Een tweede Griekenland, een land dat hetbwesten en oosten op scherp zet en een oorlog om de krim als ze in de eu zitten. Wil je nog meer ellende dan moet je voor stemmen zodat de koloniale dictators met de borst vooruit kunnen lopen, kijk ons en de wapenindustrie meer gaat verdienen dan nu. Ja ja leve de eu, veiliger toch was het credo! Nou het is wel bewezen leugens van de landen, oorlogen, ellende, doden wat zijn we er veel mee opgeschoten, inderdaad niets alleen achteruitgqng!

24-11-2015, 11:24
tona (gast)
Deze regering heeft al zoveel puin veroorzaakt, dat 1 Doctertje te weinig zal zijn om maar iets op te ruimen.

24-11-2015, 11:23
ceebee (gast)
ook goed dat we dit van te voren weten dat er weer gemanipuleerd en bedrogen word door dit kabinet !!! en vooral natuurlijk door minister president rutte die niks anders doet als beloftes verbreken en de burgers bedonderen !!!

tona (gast)
Zijn ebolaproject is zeker afgelopen en Docter moet weer een nieuw baantje toebedeeld krijgen ? Ik begreep van eerdere regeringsuitlatingen,dat de regering geen info/sturing aan het referendum zou geven. Waarom ineens deze ommezwaai ? De uitslag van het referendum wordt door de regering toch meteen in de vuilnisbak gegooid (want raadgevend).

24-11-2015, 11:20
roosje7
“De Oekraïense bevolking heeft genoeg van corruptie, vriendjespolitiek en mensenrechtenschendingen” zegt Koenders. Nou dat zijn de Europeanen ook! Ik ga tegen stemmen. Het wordt tijd dat de EU pas op de plaats maakt en inziet dat ze de wereld niet kunnen redden maar wat gaan doen aan het huizen- en banentekort, de armoede in de EU. Hoe lang zijn ze al aan het onderhandelen met Turkije ook daar is nog niet veel veranderd! Oekranine zal niet anders zijn. Wie gelooft er nog in sprookjes?

24-11-2015, 11:17
alf
Gebruik dat referendum ook meteen of we in de euro willen blijven dan zijn we met het zetten van 2 X van heel die ellende af en kunnen we weer orde op zaken stellen Euro is nu $ 1,06 straks $0,86

24-11-2015, 11:09
Cootjo (gast)
Het is weer een PvdA minister, die zich inzet voor de Oekraïne, die door coupplegers wordt bestuurt.

24-11-2015, 11:08
Dolf Almere (gast)
Het is natuurlijk Geen Stijl als het kabinet een blauwtje loopt,snel even een Docter bellen.

24-11-2015, 11:07
Piet VL (gast)
Koenders een afgezant van een partij (PvdA)die grotendeels verantwoordelijk is voor de veredelde padvindersstaat van ons leger. Die nu via een Oekraïense toetreding tot EU ruzie wenst te zoeken met Poetin. Ons zo net als eerder zijn broeders der SDAP door hun gebroken geweertjes tactiek in de vernieling helpend. Daarom Koenders, ook wij hebben genoeg van corruptie, vriendjespolitiek, zorg en pensioenrechten schendingen. MOVE!

24-11-2015, 11:00
Franco (gast)
Totaal onzinnig referendum.

24-11-2015, 11:00
Caspar 1930 (gast)
Ze doen er niets aan, zo zeggen ze tenminste. Maar het verlies zal grote gevolgen hebben voor de EU. De regering zal de democratie moeten waarborgen. In Rotterdam werd de democratie al ten grave gedragen.

24-11-2015, 10:58
H Deugd (gast)
De dictatuur van dit kabinet begint ernstige vormen aan te nemen.D66 noemt het broddelwerk en Koenders noemt de overheidsbemoeienis met EU grondwet dat dit slecht is bevallen. Voor bevallen mag je rustig VERRAAD invullen. En de D van D66 dictatuur, de partij die destijds het referendum hoog in het vaandel had. De kiezers worden dus steeds meer als ” noodzakelijk kwaad” gezien. Stemvee plat gezegd. Maar die wel het meest getroffen wordt door het criminele gedrag van politici. FYRA zegt alles.

24-11-2015, 10:48
Peter1568 (gast)
Het zal me worst zijn wie ze invliegen of inzetten om hun gezicht te redden, ik stem tegen. Ik wil Oekraïne niet binnen de EU. De Oekraïne hoort bij moedertje Rusland en dat moet het arrogante westen maar eens leren respecteren. De VS en de EU denken samen de hele wereld te kunnen besturen maar ondertussen vergallen ze miljarden levens met hun ziekelijke spelletjes. Stem nee tijdens het referendum. Stem NEE tegen de Oekraïne.

24-11-2015, 10:46
ger.keizer1
Wat er komen gaat in dit referendum laat zich nu al raden. De vraagstellingen zullen niet to the point zijn en verzanden in wat algemene beschouwingen waar dit soort politici wel raad mee weten en er een eigen uitleg aan gaan geven dat is juist waar het referendum niet voor is bedoeld en zo maak je van een democratie een dictatuur. Dit list en bedrog kabinet rest maar 1 ding opstappen. Plucheplakkers van het ergste soort die het vak en imago politicus fors onderuit hebben gehaald.

24-11-2015, 10:46
Pieter Leidschendam (gast)
Waarom eigenlijk geen puinruimer voor de kronkels der geest van het Rutte Samsom en Pechthold kabinet. Wat zij puinruimen noemen is niet anders dan pogen het tegen de wil van het overgrote deel der kiezers handelen te camoufleren. Vreemd dat een Oekraïne kenner deze rol is toebedacht. Het brengt immers alleen maar meer spanningen met zich mee. En die kunnen wij er na het Jihad en IS gebeuren absoluut niet meert bijhebben. En gezien de circus in het aanslagen debat deze regering al helemaal niet

24-11-2015, 10:46
AstridR (gast)
“„De Oekraïense bevolking heeft genoeg van corruptie, vriendjespolitiek en mensenrechtenschendingen”, zei minister Koenders …” En als ze bij de EU komen is dat direct afgelopen? Zet toch die oogkleppen eens af! Het zal alleen maar erger worden omdat er ineens veel meer geld beschikbaar komt. Overigens slaat ‘een blauwtje lopen’ hier nergens op, dat doe je als je verliefd bent en wordt afgewezen. Onze overheid is echt niet verliefd op de bevolking die ze afwijst hoor, integendeel.

24-11-2015, 10:45
Tineke
Burgers kijk op geen stijl het is er al doorheen buiten het referendum om, de regering heeft lak aan de bevolking het heeft geen enkele zin

24-11-2015, 10:42
Qi Minhua (gast)
veel geblaat weinig wol, het kenmerkt van deze regering!!

24-11-2015, 10:42
roy1956 (gast)
Koenders kan ook zeggen in kiev.De Nederlanders zijn bemoeienis ,vriendjespolitiek , geld strooien zat.En de buitenlandse politiek met het alsmaar knikken buigen en likken.

24-11-2015, 10:40
Eric Dobbe (gast)
Van ambassadeur in West-Afrika tot speciaal ebolagezant bij de Verenigde Naties tot tijdelijk Nederlands ambassadeur in Kiev tot leider van de taskforce van het referendum over Oekraine. Wat zijn dat toch voor personen die dit allemaal denken te kunnen en steeds door regerings vriendjes worden aangesteld?

24-11-2015, 10:39
johan99 (gast)
2 miljoen van ons belastinggeld om propaganda te maken tegen het referendum!

24-11-2015, 10:37
Holbert (gast)
De politiek vind de EU belangrijker dan het eigen volk! Het verdrag gaat over geld overmaken aan de Oekraïne voor de aankomende tien jaar, meer is het niet!

24-11-2015, 10:36
harn12
De Oekraïense bevolking bedoeld Koenders mee de mensen die niks hebben die hoeven ook niet corrupt te wezen die hebben niks.Nee het gaat over de grote die geen zee te hoog gaat. Die hebben niks te vrezen die hebben nooit genoeg. En dit wordt gezegd door Bert Koenders die wilde voor een vlucht voor hem zelf, een vliegtuig laten overspuiten wat U zegt,”Corrupt”

24-11-2015, 10:34
J.E. (gast)
Krijgen we hetzelfde als met die europese grondwet ,gewoon door je strot gedouwd democratie noemen ze dat!!!

24-11-2015, 10:33
Harry707 (gast)
Alleen door dit soort trucs ga ik nu stemmen, en ik kruis NEE aan! Waarom zo je eigen burgers voorbij gaan bij belangrijke beslissingen, ik roep ook echt iedereen op te gaan stemmen, ook als je ja stemt. Laat zien door een grote opkomst in het eerste referendum van Europa dat wij het zat zijn dat alles boven onze hoofden besloten word! We worden als schapen behandeld door deze regering, ze duwen ons een richting in en gaan er van uit dat de rest volgt.

24-11-2015, 10:31
fransje52
Wat wel opvalt is dat er weinig tegengas gegeven wordt door de Eurofielen,of zouden ze ook het licht gezien hebben ?????

24-11-2015, 10:30
S. van Breda. (gast)
Een beter brevet van onvermogen én goede reden om dat referendum nu zeker te houden krijgt men niet. Democratie? Alleen als het de hoge heren/dames goed uitkomt. En de rest v/d wereld maar blijven toe wapperen met dat belerende vingertje.

24-11-2015, 10:28
Henk uit Utrecht (gast)
Wat gaat er gebeuren als dit referendum wordt afgewezen. Dan gaan we een nieuw referendum starten. Om duidelijk te maken dat de regering niet luistert naar de bevolking. Als we nu een referendum over binnenlaten vluchtelingen hielden, dan weet iedereen de uitslag. De tweede kamer snapt ook, dat het zo niet verder kan. De wil van het volk kan niet genegeerd worden. Tenzij ze een soort franse revolutie willen.

24-11-2015, 10:26
MBteA (gast)
Hee, wat gek. Hebben we opeens geen “ambassadeur van West- Afrika” meer nodig dan? Wat doet die man de hele dag, behalve aan de staatsruif hangen? Lijkt me geen hoogvlieger dit, beetje niveautje Koenders/Ploumen. Kunnen we hebben.

24-11-2015, 10:24
m.z. (gast)
Buiten het FEIT dat Ukraine een uitermate corrupt land is, komt het belangrijkste niet echt naar buiten! Schaliegas, dat is wat de ‘heren’ drijft. Ik heb een ‘mooie’ foto gezien met de voormalige president, Rutte en 2 gasten van Shell, handen op elkaar. En daar gaat het om, het schaliegas in Oost-Ukraine, dat is wat er speelt, olv de oorlogshitser Obama, die je niet hoort, nu alle ‘vluchtelingen’ deze kant op komen.

24-11-2015, 10:23
jwsaeijs (gast)
De ‘EURO-angst’ van dit incompetente, maar o zo arrogante kabinet slaat hard toe. Het kabinet met zijn gedogers zien de bui al hangen: een niet te stuiten opmars van de anti Europa partijen. Nederland, met een premier die er niet voor terugdeinst chantagemiddelen in te zetten om bv. een onzalig belastingplan door te drukken, staat binnen Europa in haar hemd! Stem nee tegen Oekraïne!

24-11-2015, 10:22
cooman
we kunnen wel nee stemmen maar geloof maar dat het toch doorgaat hoe wil je controleren wie nee gestemd heeft

24-11-2015, 10:20
vanwijkzakelijk
Echt deze diplomatieke grootheid zal invloed hebben op mijn stem. Not !. Ik ben de manipulatie van deze linkse maffia regering spuugzat, en de kiezer is geen idioot, wat ze overigens in Den Haag wel denken.

24-11-2015, 10:20
knet (gast)
Lees en HUIVER Nederland democratie anno 2015. Te walgelijk voor woorden. Alles is hiermee gezegd.

24-11-2015, 10:20
Maarten (gast)
Let op! Dit referendum ligt daar in Den Haag zo zwaar op de maag dat er op een hele elegante manier mee gesjoemeld gaat worden door de gevestigde orde! Het hele kaarthuis wat de EU is staat echt op instorten maar het Haagse elite korps wil daar niet van weten zolang ze daar zitten! Is voor hun een kwestie van overleven en hun geld op de één of andere manier binnen graaien! Politiek is een smerig spel en winnen zullen ze! Wat zou ik graag uit Nederland weg willen, lukt mij helaas niet!

24-11-2015, 10:20
ceebee (gast)
oke dus nu vliegen ze al iemand in om de burger te manipuleren en te dwingen iets goed te keuren wat de burger niet wil !!! erg zwak hoor rutte !!! weer minpunten !!! ook al zijn die allang op bij de burger !!! dieper kun je niet zakken !!!

24-11-2015, 10:18
R.T. (gast)
Stel je voor zeg dat het volk nee zal zeggen! Dat mag en kan niet hoor gewoon doordrukken en het volk monddood maken. Waar is die Hans van Balen gebleven van de VVD die daar in Kiev op dat plein stond? We horen niets meer van hem en hij is ook gestopt met zijn bijbaantje bij Mercedes na het VW schandaal.

24-11-2015, 10:16
dirkje
Ach en wat gaat dit weer kosten, omdat ze als de dood zijn, dat ze negatief in de belangstelling komen. Daar hoeft de regering niet bang voor te zijn, dat gebeurd toch wel. En dit geintje gaat weer een hoop geld kosten dat Nederland dan wel gauw zal ophoesten, alles om zichzelf ergens en overal te beschermen als goede regering. En daar knijpen we gewoon de bevolking nog meer voor uit. Als Rutte en Co maar de beste blijven.

24-11-2015, 10:14
Nattallie (gast)
Dus als ik het goed begrijp is een ja stem een goedkeuring voor een Europese dictatuur en een nee stem een bevestiging ervan. Want er verandert dus geen bal. 2 miljoen voor indoctrinatie en de miljoenen van het referendum zelf zijn dus over de balk gegooid geld. Bij voorbaat dus. Welk zinnig mens begint hier aan?

24-11-2015, 10:13
iwab
de westerse landen betalen zich blauw aan de voormalige oost blok landen en als dank laten ze alle vluchtelingen door ????

24-11-2015, 10:12
japo
Als er maar genoeg tegenstemmers zijn.

24-11-2015, 10:12
Leo Dickhaut (gast)
zelfs over de jaarlijkse 4,5 miljard euro aan ontwikkelingshulp weet men tot op de dag van vandaag nog steeds niet of die wel op de juiste plaatsen terecht komen !!! Nederland gaat door voor een van de rijkste landen ter wereld maar de armoede wordt steeds groter in ons land !

24-11-2015, 10:11
manus26 (gast)
dit gaat ons weer een heleboel geld kosten en de uitkomst???? staat die nu alvast???

24-11-2015, 10:09
karel234 (gast)
Ooh,wat zouden ze het graag tegen houden.

24-11-2015, 10:06
michel
Al weer iets waar deze incompetente regering niet mee kan omgaan.

24-11-2015, 10:02
ger.keizer1
Wat een blamage voor dit kabinet wat bijna wekelijks in een nieuw schandaal is verwikkeld neem alleen de NS al, dit kabinet staat aan de top samen met de EU voor wat betreft besluiteloosheid en daadkracht . Het imago van dit kabinet heeft het absolute nulpunt bereikt 80% van de burgers is tegen dit list en bedrog kabinet. Democratie is geen sprake van lijkt meer en meer op een dictatuur en hele slechte toneelspelers. Houdbaarheid is al ver overschreden. Krampachtige plucheplakkers zijn het .

24-11-2015, 10:01
Jan de Vries (gast)
Aha, democratie past het kabinet even niet en gaan we een grootheid inbrengen? Ha ha men knijpt hem nu al in Den Haag. Maar Rutte heeft zijn plan allang klaar hoor, als dit referendum verkeerd uitpakt voor het kabinet, legt men de uitslag gewoon naast zich neer!! Let maar op.

24-11-2015, 10:01
Leo Kusters (gast)
De zoveelste redenen om tegen te stemmen.Deze politieke elite luistert niet naar de bevolking en verdiend een afstraffing die men niet meer te boven komt.

24-11-2015, 10:00
irene_visser
Ze bedoelen dus eigenlijk te zeggen dat ze het af gaan remmen. Dat wordt voor de bevolking allemaal voor stemmen. Misschien kunnen wij nu is puin gaan ruimen. Puin dat er nog meer landen bij komen bij deze warhoop van landen. Wat nooit een eenheid zal gaan worden. Dat is nu allemaal duidelijk aangetoond.

24-11-2015, 10:00
Maaike2288 (gast)
Alle moeite en de heer Docter ten spijt maar ik stem NEE. Ik stem nee omdat ik als burger een stem wens. Dit kabinet laat nu al jaren niets gelegen aan de Nederlandse burger. Steeds meer kinderen in de bijstand, vluchtelingenprobleem kunnen ze niet oplossen, chronisch zieken worden uitgekleed enzv. Daarbij niet nog eens besodemietert worden want de Oekraine kan wel eens de trigger worden voor nog meer problemen in de EU en mét Rusland. Problemen zijn er al genoeg door dit infantiele kabinet.

24-11-2015, 10:00
ron janszen (gast)
stem tegen een zgn handelsverdrag,dit is weer een EU afspraak die ons weer miljarden belastinggeld gaat kosten en niets oplevert !!!

24-11-2015, 09:55
Arie Schiedam (gast)
Dictoriale staten , communisme al deze zaken worden veroordeeld ! Maar in watvoor systeem leven wij ? Democratie zeggen de nette mensen , ik zeg van niet.

24-11-2015, 09:53
Ruth-Paula
Gemeentes hebben in Den Haag gevraagd om meer geld om de stembusgang te betalen, dit hebben zij niet gekregen, maar de regering wil wel een crisis ambassadeur aanstellen voor een paar miljoen.Manipulatie van de bovenste plank.

24-11-2015, 09:52
wupke (gast)
nou dit (en vorige) kabinet heeft een heeeleeeeeeeee grote maag. als waar n.land (bevolking) tegen is drukken ze er gewoon door. neem alleen maar de euro en brussel. het gaat den haag erom dat ze inderdaad niet afgaan t.o.v. brussel, ze betalen liever miljarden aan dit instituut als dat ze protesteren. helaas helaas, dit kabinet komt als aller aller slechtste sinds de oprichting van de bv n.land uit de bus.

24-11-2015, 09:50
martan491
waar blijft Pinokio nu met zijn onderste steen zal boven komen, je hoort of ziet niets meer daar over .

24-11-2015, 09:48
mariehelena (gast)
Zo langzamerhand lijkt het erop alsof de burger in dit land vele malen meer intelligentie heeft dan de hele politieke club bij elkaar. Daar in Den Haag zetten ons weg, ze schofferen ons met deze belachelijke overeenkomst met een land in oorlog, vol corruptie, laten ons overal voor opdraaien, belasten ons steeds zwaarder om hun EU projectjes te kunnen bekostigen. Geen enkele interesse in de eigen bevolking, alleen maar in eigen EU gewin, weg ermee!

24-11-2015, 09:48
JOOP AMERIKA (gast)
Ze doen maar ! het duurt toch niet lang meer voordat die hele EU uit elkaar valt ! en het kan mij niet snel genoeg gebeuren !! Nederland kan heel goed zijn eigen broek ophouden !!! zo is het altijd al geweest !

24-11-2015, 09:47
hendrikusb
Moet je eens kijken wie er in de regering zitten van Oekraine ,er zijn extreem rechtse nazi partijen die erin zitten ,en waarom wil je een door en door corrupt land erbij hebben ,wan daar gaat het eigenlijk om ,het land wordt een tweede Griekenland maar dan nog veel erger .

24-11-2015, 09:45
Gerard H.
Ook deze houding van Rutte en zijn trawanten maakt weer duidelijk dat van democratie geen sprake is. Rutte doet wat hij wil, luistert niet naar het volk, verbreekt zijn beloften en zal er alles aan doen om te blijven zitten en het kabinet niet te laten vallen. Nederland is geen democratie meer.

24-11-2015, 09:45
jan gorcum
Ze zijn bang dat het schoothondje van Brussel gaat grommen,of althans de bevolking van dat schoothondje,waar maakt den Haag zich druk over of willen ze ons laten denken dat ze zich iets aantrekken van wat de meerderheid wil.De meerderheid wilden ook geen EU en zie wat voor en gedrocht we hebben gekregen.

24-11-2015, 09:44
Andre Hof (gast)
Nederland is al langere tijd GEEN DEMOCRATIE meer; de regering en de gevestigde orde liegt en bedriegt. Geld gaat zomaar naar Brussel terwijl we diep in een crisis zitten dankzij de EU! Als je dan vraagt: wees transparant en laat eens zien hoe of wat dan wordt je gedemoniseerd en weggezet als xenofoob en racist.dit “verdrag” gaat gewoon door ook zonder legale ondertekening; precies de EU! Regering wil niet meedoen want net als met grondwet EU heeft men inhoudelijk geen enkel argument voor!

24-11-2015, 09:44
Paulsr (gast)
A.U.B. Weg uit de EU, terug met die Gulden en de BeNeLux.

24-11-2015, 09:43
Antoin
Een puinruimer!?… Zo ziet de regering dus de mening van de Nederlanders als deze niet strookt met haar eigen vertekende beeld van de EU; Als puin.

24-11-2015, 09:43
paul123 (gast)
Ik ga een vette NEE stemmen. Dat mijn belastinggeld wordt gebruikt om de corrupte regering in Kiev te steunen is een schande. De hoogverhevenen moeten nu maar eens luisteren naar het volk.

24-11-2015, 09:42
Babs (gast)
Mensen vertrouwen deze en vorige regeringen niet meer. We moeten alles maar slikken en als er iets misgaat is de regering verrast en vragen ze zich af hoe dit kan. Ze staan compleet buiten de maatschappij. Ik ben tegen een verdrag, voor je het weet is de Oekraïne in de EU gemoffeld en er moeten dus landen uit en niet erbij. Ik hoop nog mee te maken dat er geen EU meer is

24-11-2015, 09:42
gait (gast)
Een reden te meer om tegen te stemmen.

24-11-2015, 09:37
jmk (gast)
De Oekraïense bevolking heeft genoeg van corruptie, vriendjespolitiek en mensenrechtenschendingen. Aldus sprak Koenders. Wat moeten ze dan bij de EU? Een duidelijker NEE kun je niet formuleren. Niet dat het iets uitmaakt overigens. De EU trekt zich daar niets van aan. Dat is bewezen.

24-11-2015, 09:36
Cees Ravensbergen (gast)
De ware democratie moet terug komen. Bestuur per land is vertolkt beter de burgers van dat land. Samenwerking in de handel is prima, indien ieder land maar z’n in eigen financien kan voorzien. Nederland gaat kapot aan de EU, voor de buitenwereld de AAA-status en gemiddelde burger heeft het nakijken. Mensen van 50-60 jaar komen nooit meer aan werk. Onze maatschappij is ziek. Het verzet bij de Nederlandse bevolking neemt toe. Wij hebben nu een weglachend kabinet, door de macht van Brussel.

24-11-2015, 09:31
Th de Nijs (gast)
En dat noemt men dan democratie ze zullen heus wel wat uit de kast halen of bedenken dat ze zich van de uitslag zullen verwerpen of er niets van aan zullen trekken .Al is het alleen maar dat ze dan voor joker staan in Brussel en dat levert dan daar geen goed betaalde baantjes op .Daar hebben veel politieke lui alles voor over zelfs Nederland

24-11-2015, 09:30
bertie-p (gast)
Laten we eerste eens puinruimen in de huidige EU, voordat we de banden met de Oekraïne aanhalen. Het was daar corrupt en het is naif om te denken dat dit nu voorbij is. Maar het moet koste wat het kost doorgaan. Het gaat gewoon om een politiek spel richting Rusland. Dat de EU burger straks daarvoor flink gaat betalen, interesseert de politici niet. Het gaat om eigen eer.

24-11-2015, 09:30
polleke 52 (gast)
hopelijk komt met het puinruimen ook de( onderste steen boven).

24-11-2015, 09:29
gestelle (gast)
ik stem ten aller tijden op alles wat direct of zijdelings met rusland te maken heeft..ik ben de v.n. america en de zogenaamde democratie spuugzat heeft enkel ellende gebracht.

24-11-2015, 09:28
JV63 (gast)
Anne Linde 9.05, ik wilde dat dit waar was, niets is minder waar, we moeten snel uit onze droom, we hebben/ hadden niets te kiezen, de pionnen staan al klaar voor 2017! Inmiddels moge dit wel duidelijk zijn de touwtjes blijven ,stevig, in handen van de zelfden alleen een ander jasje..

24-11-2015, 09:27
ettore (gast)
Nederland loopt geen blauwtje, onze bestuurders die beter weten dan wij zelf lopen een blauwtje!

24-11-2015, 09:26
Petra (gast)
Dat riekt naar dictatuur. Ik laat mij niet afleiden en stem hoe dan ook tegen. Geen naar voor geschoven crisisambtenaar kan mij op andere gedachten brengen. Ik sluit mij volledig af van deze propaganda. Deze info komt niet binnen bij mij.

24-11-2015, 09:26
Hans Z.H.
Men heeft dus iemand nodig die op subtiele wijze de bevolking kan manipuleren. Lijkt mij totaal onnodig als je een eerlijk verhaal kan vertellen. Is natuurlijk broodnodig als je je bevolking wilt voorliegen.

24-11-2015, 09:24
robbietje (gast)
Kennelijk is Den Haag is paniek omdat de burger de sprookjes over de EU niet meer slikt en de hele EU et al aar verdragen niet meer vertrouwt. Nou zal de politiek de uitslag van het referendum vast wel aast zich neer leggen maar een negatieve uitslag is in de EU een afgang van jewelste.

24-11-2015, 09:22
jvstempvoort (gast)
Zal Docter ervoor moeten zorgen dat Nederland voor Oekraiene gaat kiezen in een referendum.Moet er gemanipuleerd worden of zo?Daar lijkt het wel op.Persoonlijk vind ik dat er al genoeg geld is verspild aan Europa.Samenwerken oke.Maar er is teveel geld verspild aan projecten zonder enige controle op de werking.Toevallig ook van mijn geld en ik ben het daar niet mee eens.Die verspilling moet gewoon stoppen.

24-11-2015, 09:21
deWilde (gast)
Een spreekwoord bevat `de splinter in andermans oog wel zien, maar niet de balk in het eigen`. Balken genoeg in de EU en NL zou ik zeggen.

24-11-2015, 09:18
Cor1
er zou 2 miljoen te kort zijn voor het referendum maar we hebben wel 2 miljoen om een puinruimer in te laten vliegen voor het ’stimuleren van het publieke debat’ Jan Roos gaat bewijzen dat als er veel mensen tegen zijn en de kamer dit naast zich neerlegt er hier in Nederland geen sprake is van democratie maar dat wisten wij natuurlijk al

24-11-2015, 09:17
STP (gast)
En zo gaan Nederlandse politici om met hun onkunde, gewoon afkopen, simpelweg een ander het echte werk laten opknappen, maar wel voor heel erg veel geld. Het wordt steeds gekker, burgemeesters en andere lage ambtenaren zijn net zo erg, er is altijd wel iemand in de kennissenkring te vinden die een “advies” bureau ergens heeft liggen, tegen een mooie vergoeding hakken die knopen door die voor de zittende ambtenaar te lastig zijn, of te riskant om zijn of haar naam aan een besluit te koppelen.

24-11-2015, 09:17
koperslager (gast)
Buitenlandse Zaken wil zich echter graag in de discussie mengen. „Wij hebben de kennis”. Net zoals het hele Kabinet Nep de kennis heeft om het volk uit te zuigen. Meer arrogantie bestaat niet meer.

24-11-2015, 09:16
Johan (gast)
Het kabinet zit in de maag met de democratie. Corruptie en vriendjespolitiek zijn hier in NL ook aan de orde van de dag. Laten we in ieder geval hopen dat de verkiezingen eerlijk verlopen.

24-11-2015, 09:13
Astrid369 (gast)
Een puinruimer die ingehuurd is door het Kabinet. Het gaat dus gebeuren zoals het kabinet het wil zonder dat zij hun handen vuil hoeven maken. En de puinruimer? Die wordt dik betaald van onze belastingscenten. Walgelijk zooitje daar op het binnenhof!

24-11-2015, 09:11
j de ruiter (gast)
Mooi dan kan hij eerst beginnen om die puinzooi aan het binnenhof op te ruimen.

24-11-2015, 09:11
Pietertjes (gast)
Geen geld voor stemhokjes,wel geld voor een puinruimer die moet gaan stimuleren. Ze doen er echt alles aan om toch door te gaan met het samenwerkingsakkoord en NL belastinggeld weg te sluizen.

24-11-2015, 09:07
Elske (gast) (gast)
uuhhhh, ga EERST Nederland redden en dan de rest!!!

24-11-2015, 09:07
Astrid369 (gast)
Ik vraag me af wat de EU nog voor waarde heeft. De EU moest er perse komen. Goed voor de samenhorigheid en samen stonden we sterk en zou de kans op oorlog verminderen. De EU is inmiddels een afvalput van alle nationaliteiten geworden. Oekraïne, Kom ook maar binnen met je knecht. We passen onze EU cultuur en tradities aan. Doen zwarte Piet in de ban. Alles en iedereen wat helemaal niet Europees is, bouwen we hier zoals moskeeën en laten we toe. En wat heeft het opgeleverd anno 2015? Juist, Oorlog

24-11-2015, 09:07
JV63 (gast)
Waar hebben we in Gods naam mee te maken, de maffia in Italie is er niets bij! Onze zaak is Wakker worden!

24-11-2015, 09:05
staaldraad (gast)
Een grote meerderheid van Nederland heeft ook genoeg van de corruppte euro Parlementariers die hun declartie verzwijgen.

24-11-2015, 09:05
Anne Linde (gast)
In 2017 komt er een puinruimer op het Binnenhof!

24-11-2015, 09:04
Robby E. (gast)
„De Oekraïense bevolking heeft genoeg van corruptie, vriendjespolitiek en mensenrechtenschendingen” Als je twee jaar wordt opgesloten zonder dat daar een rechter aan te pas is gekomen, omdat je een waxinelichthoudertje naar een vergulde postkoets hebt gegooid is geen schending van mensenrechten? En zullen we eerst maar eens de corruptie en vriendjespolitiek in dit land aanpakken? En daarna Brussel? En daarna Italië en daarna Roemenië,Albanië …..enz enz.

24-11-2015, 09:04
Johan1967 (gast)
Wat moeten we in hemelsnaam met een handelsverdrag met ukraine,het ligt zo n 40 jaar achter op ons alles wat ze van hier willen hebben kopen ze toch wel en ze hebben ons echt niets te bieden …… Het enige wat er voor ons overblijft is heel veel europees geld overmaken naar zulke landen om ze er bovenop te krijgen honderden miljarden zijn er nodig en van de laatste miljarden die er heen zijn gegaan hebben alleen de machthebbers geprofiteerd die zijn honderden miljoenen rijker geworden

24-11-2015, 09:03
catherine1956
Ik heb genoeg van dir kabinet, kunnen we daar die puinruimer niet voor gebruiken , gooi dat Haagse kliekje maar op de belt.

24-11-2015, 09:03
Nelis Jan (gast)
Mee willen spelen op een niveau, dat we ons niet kunnen veroorloven. We kunnen onze eigen mensen niet eens aan werk helpen. Allemaal van die vanachter het bureau oplossingen. Geen verstand hebben van zaken en al helemaal geen geld. Het geld wat er is, wordt op een walgelijke manier over de balk gesmeten. De Fyra, de HSL. windmolenparken op zee, enz. Weg is het geld, en iedereen gaat vrijuit. Er zit niemand achter de tralies. Zelfs niet als je een woningstichting met een miljardenschuld opzadeld

24-11-2015, 09:02
mart3 (gast)
En vooral stug vol blijven houden dat het hier alleen om een handelsverdrag gaat. Wel jammer dat je dan twee regels verder zegt dat de Oekraïense bevolking de corruptie, vriendjespolitiek en mensenrechtenschendingen zat zijn. Hoe zou je dat oplossen met een handelsakkoord? Niks handels akkoord toetredingsakkoord met de EU. niets meer en niets minder.

24-11-2015, 08:56
erwin2000 (gast)
Nederlanders die graag Oekraïne in hun armen willen sluiten,moeten bereid zijn om te geven.Oekraïne komt heus niet iets brengen,hun doel is ophalen,heel veel eurootjes ophalen.Gevolg daarvan nog een groter afdracht aan Brussel nog meer naheffingen geëist ven Brussel en Rutte/Dijsselbloem maar tekenen bij het kruisje.

24-11-2015, 08:56
Sjoepio (gast)
Wij zijn die gladjanus van Koenders méér dan zat!

24-11-2015, 08:54
Syhan (gast)
Een mooie test of het kabinet gaat luisteren (mits de meerderheid tegen is). In principe ben ik tegen de huidige EU, wel voor EEG, dus zal op alles wat EU bevorderd nee stemmen.

24-11-2015, 08:53
Stefan (gast)
Ja,ja ik stem toch tegen.

24-11-2015, 08:52
carthago (gast)
Eerst het puin ruimen in Oekraïne zou ik zeggen, het ligt daar bezaaid met puin.De Eu wil dat wij die rekening gaan betalen tot in de eeuwigheid met de belofte op een gouden toekomst voor Oekraïne en een zwarte ondergang voor de nederlander. Wat een leugen en bedrog.

24-11-2015, 08:49
de musch (gast)
Ambassadeurs,wat een leuke baantjes,verhuispremie,s huis in nederland totaal vergoed,vrij woonhuis in land van bestemming etc.etc.en als je ze nodig hebt wordt t lastig,hou toch op,wat een weke hotemetotige “erebaantjes”……

24-11-2015, 08:48
rinusvl
Waardeloze referendums en maar beweren dat er democratie is .

24-11-2015, 08:48
kalava48
Zodra er verkiezingen zijn dan beloven ze ons wederom koeien met gouden hoorns.

24-11-2015, 08:47
DieterW (gast)
Dit is dus een mooie gelegenheid dit kabinet dwars te zitten door NEE te stemmen.

24-11-2015, 08:47
papahennie (gast)
Wij hebben ook genoeg van onze corrupte, graaiende, baantjes door vriendjespolitieke gedreven politici Ook onze mensenrechten worden geschonden door alles maar door onze strot te duwen al is het merendeel er niet mee eens. Het merendeel van de bevolking is deze regering meer dan zat die meer op een dictatuur lijken dan op een democratisch kabinet, maar opstappen doen ze ook niet.

24-11-2015, 08:45
Mieke v/d Staal (gast)
Twee miljoen voor een campagne om ons te hersenspoelen is veel geld. We worden in een bepaalde hoek gedreven. Ik weet nu al dat de uitslag niet bindend zal zijn. Democratie??

24-11-2015, 08:45
Harry Versteegh (gast)
Hoezo gaat Nederland een blauwtje lopen ? Ze hebben nu een uitgelezen kans om te laten zien dat ze de mening van de burger serieus nemen. Om te laten zien dat democratie nog telt in Europa. Bovendien mogen ze wel goed uitleggen in welk heilloos avontuur de EU nu weer in wil stappen.

24-11-2015, 08:45
ronaldoverbosch
Koenders heeft anders afgelopen week in kiev al feest gevierd voor het toetreden bij EU! Zo te zien is alles al weer in kannen en kruiken.

24-11-2015, 08:39
Henk Van Den Berg (gast)
Kan hij eerst niet even naar de 2e kamer en brussel ,dat zijn wij zat ,misschien komt hij dijselbloem ook wel tegen met een zak geld rennend naar brussel ,en als hij een leuk stelletje tegenkomt op een bankje is het gewoon ons markje en vrouwtje merkel.

24-11-2015, 08:38
Torenaar (gast)
Wat kost dat grapje?

24-11-2015, 08:38
jan10 (gast)
Het vertrouwen in politiek Den Haag is bijzonder laag zo niet heeft het nulpunt al bereikt. Waarom zou ik JA zeggen over deze referendum. Daar heb je geen crisisambassadeur of psychiater voor nodig.

24-11-2015, 08:38
twh (gast)
Ook ik heb meer dan genoeg van de corruptie in Brussel en binnen deze regering. Mijn droom is flink puin ruimen in Brussel en de boel opheffen en dat hele linkse zooitje dat ons land kapot heeft gemaakt er met spoed uit flikkeren Nieuwe verkiezingen. Ik wil graag mee helpen met puin ruimen maar dan wel ten voordele van eigen volk.

24-11-2015, 08:37
Saar (gast)
Het enige antwoord: massaal NEE stemmen. Als iedereen tegen dat verdrag stemt, lopen ze een blauwtje in Den Haag.En niet laten beïnvloeden door de s.staatsomroep n.p.o. want de eurofielen zullen vol op het orgel gaan, d66 voorop. Democratie in Nederland??? Welke democratie????

24-11-2015, 08:36
Janey (gast)
Het vermeende gebrek aan democratie in de EU. Het “vermeende” gebrek? Nee hoor de EU is juist héél erg democratisch, ja toch……

24-11-2015, 08:35
Ome Sjaak (gast)
Heel makkelijk. Zorgen dat we via dit referendum tegen de samenwerking met de Oekraïne stemmen en de politieke druk dusdanig opvoeren, dat we met grote getale komen stemmen!! De politiek kan de uitslag van dit referendum naast zich neerleggen, maar laat dit dan gevolgen hebben in maart 2017, door de schuldige partijen hiervan, te elimineren. Te weten PVDA, VVD, D66 en klein christelijke partijen.

24-11-2015, 08:35
ljw (gast)
Laat deze man beginnen met puin te ruimen in Den Haag.Die EU kan beter morgen nog uiteen vallen.Het is een miljarden verslindend bolwerk dat totaal niets opbrengt dan ellende.Nu nog de Oekraïne er bij een failliet land dus dan kunnen er nog meer miljarden opgehoest worden.Ook wij raken failliet door deze mislukte EU.Vaarwel EU ik heb er meer dan genoeg van om nog langer te storten in bodemloze putten en uitnemers die geen enkele toegevoegde waarde meer hebben.Baas over eigen land grenzen dicht

24-11-2015, 08:35
eldevee (gast)
Prima zet, hoe meer mensen gaan stemmen hoe valider de uitkomst wordt. De tactiek van de voorstander = parlement , was negeren en de tegenstanders als dom en onwetend betitelen. Inmiddels is dat blijkbaar anders omdat de teneur naar anti EU doorslaat. En dat laatste zal wel als argument gebruikt gaan worden als de uitkomst ongewenst is om dit referendum te negeren.

24-11-2015, 08:34
Rinus Vos (gast)
Ik wens deze man veel succes. De politiek heeft er zo’n puinhoop van gemaakt dat alle gemeente reinigingsbedrijven in Nederland de rotzooi NOOIT voor het referendum opgeruimd kunnen hebben. Dus deze man wel? Dream On!!!

24-11-2015, 08:33
Simon Boer19300 (gast)
Koenders Pvda zegt genoeg

24-11-2015, 08:32
Marloesje (gast)
Eerst maar eens bij dit kabinet puinruimen.

24-11-2015, 08:31
gassie (gast)
Ik begrijp dat er toch al niets aan te doen is. We laten ons in de mailing nemen door onze eigen regering. Om een signaal af te geven zou er voor elk besluit van deze regering een referendum moeten worden gevraagd. Alleen, hoe is dat te organiseren? Mijn handtekening gaat op elke lijst die beschikbaar komt. Misschien dat het in Den Haag dan aankomt dat men daar vooral met zichzelf bezig is in plaats van met het belang van de Nederlanders.

24-11-2015, 08:31
Oma Bets (gast)
Het vorige referendum..is totaal genegeerd door den Haag, omdat de burgers NEE tegen Europa stemden!!…dat zal nu weer gebeuren..wij willen GEEN EU…en ja daar zit den Haag toch wel een beetje mee in zijn maag…dus hup 2 miljoen euro om ons de mond te snoeren??

24-11-2015, 08:30
V.viegen (gast)
In DenHaag doen net wat ze zelf willen.Burgers luisteren niet naar.Wij zijn maar klootjesvolk.Die ze het liefst de nek om draaien.

24-11-2015, 08:30
peter12345 (gast)
Je zou alleen al NEE stemmen om het gehele pro EU beleid de nek om te draaien.

24-11-2015, 08:29
erwin2000 (gast)
Als men oorlog wil met Rusland moet men niet stemmen of voor het verdrag,een verdrag die de weg opent met nog een corrupt land. Oekraïne wil alleen profiteren niet bijdragen.Men opent de weg voor nog meer arbeidskrachten die onze banen overnemen,z.a. in het transport,bouw,enz,enz.De afdracht naar Brussel zal met miljarden euro,s worden verhoogd.

24-11-2015, 08:28
Mark (gast)
Als je dit weer vluchtig lees dan merk je al dat de referendum , eigenlijk niks gaat worden . De plannen worden al weer gemaakt om er onderuit te komen. Dan word er gesproken over dat Oekraïne mensen dat ze het zat zijn over corruptie en vriendjes politiek. Ik heb nieuws dat zijn de Nederlands mensen ook . Maar daar hebben we het niet over. We gaan gewoon door om het land verder uit te kleden . We kijken liever buiten Nederland . En laat het volk in de steek.

24-11-2015, 08:27
Nik
Kan die puinruimer niet beter eerst dit zo geweldige kabinet van Rutte opruimen.

24-11-2015, 08:27
Ronald (gast)
Inderdaad Europa is geen democratie daarom alleen al een proteststem tegen dat plan. Dan kunnen we ook gelijk is zien of er wat veranderd is na het referendum van het Europees verdrag wat ons toch door de strot is geduwd.

24-11-2015, 08:27
R. Haagsma (gast)
“De Oekraïense bevolking heeft genoeg van corruptie, vriendjespolitiek” Wij ook Koenders, wij ook!!!

24-11-2015, 08:27
Simon Boer1930 (gast)
Het meest corupte land met de meest corupte onwettige president moet bij de mislukte democrratie van de EU komen de Amerikanen schrijven dit voor en Merkel met het schoothondje Rutte gehoorzamen.

24-11-2015, 08:24
Jos (gast)
Nog erger dan Rusland! Wie probeert men hier om de tuin te leiden? Wie slaat er een figuur? De man van de toegezegde 1000 euro? Wat een stelletje sukkels hebben jullie gekozen! Ik hoop zo dat doe club zo snel mogelijk uit elkaar valt

24-11-2015, 08:19
Robert Haakstra (gast)
Beste eurofielen, De Oekraïense bevolking heeft genoeg van corruptie, vriendjespolitiek en mensenrechtenschendingen”, zei minister Koenders…… Een meerderheid van de bevolking heeft inmiddels genoeg van de EU met zijn baantjesmachine en de vele kosten voor Nederland. Oekraine is failliet en heeft al genoeg geld ontvangen vanuit de EU. Een lidmaatschap van de EU zou ons weer veel geld gaan kosten.Dit kabinet kan zich beter eens gaan bezighouden met de eigen bevolking ipv het buitenland.

24-11-2015, 08:19
Ruud van de Kerkhof (gast)
Kunnen wel een puinruimer gebruiker, toch. Meteen een vaste aanstelling geven. Overigens wel weer een zwaktebod, doe toch eens wat aan de oorzaak en geef de burger meer zeggenschap, wordt eens een volwassen democratie.

24-11-2015, 08:18
RobertXXL (gast)
Ik zit een beetje met dit kabinet in de maag…mag ik ook aub een puinruimer?

24-11-2015, 08:17
fransje52
Ik zie deze man als een soort kok,die van een drol een delicatesse moet gaan maken.

24-11-2015, 08:17
Jaap Kooiman (gast)
Citaat: „De Oekraïense bevolking heeft genoeg van corruptie, vriendjespolitiek. Daarom zijn de EU burgers Brussel ook zo zat.

24-11-2015, 08:15
Andries (gast)
Wat mag dat weer kosten? Nl loopt namelijk constant mega dure blauwtjes. Laten ze de kranen van uitgaande geldstromen maar s stoppen. Dan staan ze allemaal te smeken. Softe gedoe hiero

24-11-2015, 08:15
Jaap Kooiman (gast)
Citaat: „De Oekraïense bevolking heeft genoeg van corruptie, vriendjespolitiek en mensenrechtenschendingen”, zei minister Koenders. Daar hebben ze in West-Afrika en in velen andere regio’s ook last van. Gaan we die ook bij de EU trekken?

24-11-2015, 08:14
albertino w (gast)
Mag even een paar miljoen kosten dat oeverloos gezer van weer een politieke baantjesjager om ons over te halen voor te stemmen. Ik denk dat de nederlandse burger geen enkel verrtrouwen meer heeft voor wat dit kabinet en hun meelopers d66. Dus schrijf maar verkiezingen uit dan krijgen ze wat ze werkelijk verdienen (pek en veren) daar in Den Haag.

24-11-2015, 08:11
Fred Schuit (gast)
Het is zgn kabinet er alles aan gelegen om deze volks raadpleging de nek om te draaien, ze trekken zelfs 2 miljoen euro uit om hun (kromme)standpunt recht te praten.

24-11-2015, 08:11
teuncorrie
De bevolking van Oekraine kan er wel genoeg van hebben, dat wil niet zeggen dat er naar de bevolking wordt geluisterd,als de politiek net zo als in Nederland naar het volk luistert dan wordt het helemaal niks en blijft het een corrupte bende.Er wordt over onze hoofden verdragen afgesloten,onbekende buitenlandse politici in het EU-parlement maken voor ons de dienst uit. misschien kan die politieke puinruimer de bezem door Den-Haag halen,dan doet ie ook wat nuttigs.

24-11-2015, 08:10
Pedro33 (gast)
“Wij hebben de kennis” zegt Buitenlandse Zaken, maar ze gaan wél iemand uit Zuid Afrika inhuren ?! En Koenders bevestigd dat Oekraïne corrupt is, zullen we dat probleem dan eerst oplossen ! “Voor het stimuleren van het politieke debat” is 2 miljoen beschikbaar. Ze bedoelen uiteraard, om de Nederlander over te halen om vóór Oekraïne te stemmen, mag het alles kosten ! Samengevat, onze democratie is ter ziele !

24-11-2015, 08:09
fpldirkx
het kabinet zit wel een beetje in de maag met het referendum. dat heet democratie. het liefst zou dit kabinet alles erdoor drukken zonder de bemoeienissen van het plebs. zoals ze al vaker hebben gedaan. tijd dat het kabinet hun voltallige benen pakt en uit den haag vertrekt

24-11-2015, 08:08
Stefanie
Koenders moet zich eens afvragen waar Nederlanders genoeg van hebben…

http://www.telegraaf.nl/binnenland/24783400/__Puinruimer_op_referendum_gezet__.html

1 Comment

  1. Ha, ha, ha, ha, wat een schitterende commentaren. Ik kan daar hooguit nog een plaatje aan toevoegen van het kabinetsbeleid rondom dit referendum;

    http://www.freakingnews.com/pictures/38500/Cannon-with-a-Bent-Gun-38922.jpg

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image