Nick Dijkman – Audio legende over zijn huwelijken en nieuwe liefde: Adam Curry kan nu écht gelukkig zijn!

Na stuk gelopen huwelijken met zijn ex vrouwen Patricia Paay en Micky Hoogendijk heeft Adam Curry pas in zijn huidige vriendin Tina Snider de ware gevonden. In gesprek met Story legt hij uit waarom.

Adam verliet Patricia voor Micky…

Het lijkt er op, dat Adam Curry eindelijk rust in zijn liefdesleven heeft gevonden. Na stormachtige huwelijken met Patricia Paay en Micky Hoogendijk geniet de 53-jarige radiolegende in zijn Texaanse woonplaats Austin van zijn Amerikaanse vriendin Tina Snider, met wie hij nu bijna drie jaar samen is. ‘Tina is fantastisch!’ vertelt Adam aan Story na de uitreiking van de prestigieuze Marconi Oeuvre Award, die hij uit handen van Frits Spits kreeg op het Gouden Radioring Gala. ‘Tina is van mijn leeftijd en heeft dezelfde achtergrond. Dat maakt haar tot mijn ideale vrouw. Een Amerikaanse past gewoon beter bij mij, dan een Nederlandse. Mijn liefdes hiervoor waren een soort marktverkenning,’ grapt Adam. Tina, die twee dochters heeft, trouwde net als Adam twee maal eerder. Met Patricia leidde Adam een jetset leven vanuit hun landgoed in het Belgische Rijkevorsel, waarbij ze in hun real life soap Adams Family op vrijwel elk moment van de dag door een cameraploeg werden gevolgd. Ook zijn relatie met Micky was allerminst saai.

‘IK HEB GEEN CONTACT MEER MET MICKY’

Adam kreeg in 2012 een relatie met haar, nadat ze eerder getrouwd was met kunstenaar Rob Scholte. Die verloor in 1994 beide onderbenen, toen er een bom in zijn auto ontplofte. Micky zat op dat moment naast hem en kreeg kort daarop een miskraam, al twijfelt Rob tot op de dag van vandaag opmerkelijk genoeg, of Micky werkelijk zwanger was. In Story vertelde hij eerder: ‘Ik heb nooit een test gezien, dat ze in verwachting zou zijn.’ In hetzelfde interview liet Rob weten graag in contact te komen met Adam, omdat hij hem bewondert. Als Story Adam confronteert met die wens, reageert hij positief. ‘Ik zou Rob graag eens ontmoeten. Ik denk, dat we erg op één lijn zitten. Ik weet niet, of Micky het leuk zou vinden – ik heb namelijk geen contact meer met haar.’ Dat betekent niet, dat haar naam nooit valt, bij hem en Tina thuis. Sterker nog: in hun gesprekken gaat het geregeld over zijn twee exen. Adam: ‘Tina weet veel van mijn verleden. Daar praten we vaak over.’ Helaas kon Tina, die communicatiedirecteur is van de Ronald McDonald organisatie, vanwege haar drukke werk niet aanwezig zijn bij de uitreiking van Adams Award. In haar plaats vergezelden zijn dochter Christina en zus Tiffany hem.

Adams vriend Marco Kroon onder vuur, maar: ‘Er gaan straks een hoop mensen sorry zeggen’

Adam en Marco: ouwe jongens krentenbrood.

Ere genodigde van Adam tijdens de uitreiking van zijn Award was Marco Kroon. Het militaire kopstuk werd zelf in 2009 door koningin Beatrix persoonlijk onderscheiden met de allerhoogste militaire onderscheiding: de Willemsorde. Tijdens die ceremonie werd hij door haar tot ridder geslagen. De Bosschenaar werd daarmee beloond voor moedig optreden en leiding geven tijdens vuurgevechten in Afghanistan, in de strijd tegen terreur. Adam en Marco ontmoetten elkaar na afloop van een voorstelling van de musical Soldaat van Oranje en zijn vanaf dat moment bevriend. Adam: ‘Marco is niet zómaar iemand. Ik heb veel respect voor militairen – en al helemaal voor Marco. Hij heeft de laatste jaren een hoop gezeik over zich heen ge- kregen: hij werd volledig ten onrechte beschuldigd van drugsgebruik, en ligt ook nu onterecht onder vuur.’ Adam doelt op een geweldincident van tien jaar geleden, waarbij Marco tijdens een geheime missie in Afghanistan een van de vijanden moest uitschakelen. Marco hield dit voorval om hem moverende redenen onder de pet, en het OM onderzoekt op dit moment, of hij daar melding van had moeten maken. ‘Ik weet, dat ik naar eer en geweten heb gehandeld en heb vertrouwen in een goede afloop,’ deelt Marco met Story. ‘Als straks iedereen weet hoe het zit, gaan er een hoop mensen sorry zeggen.’ Over zijn vriendschap met Adam: ‘Op een of andere manier klikte het meteen tussen ons. Echt ouwe jongens krentenbrood. Adam is een Amerikaan – daar kijken ze met veel meer respect naar defensie.’

Story, 31 januari 2018

https://www.story.nl/

Meer info:
https://robscholtemuseum.nl/?s=Adam+Curry