NHD – Voorstel referendum Den Helder om stadhuis + Marischka de Jager – Glazen gevels voor nieuwe horeca op Willemsoord + Arie Booy – Damen: geen verhuizing naar Nieuwe Haven

Voorstel tot referendum Den Helder om stadhuis

Den Helder – De fracties van GroenLinks en D66 doen komende maandag tijdens de raadsvergadering een voorstel tot het houden van een raadplegend referendum.

Dit met betrekking tot het ’scenario onderzoek nieuwbouw van het stadhuis op Willemsoord’.

Partijen stellen, dat dit onderzoek zoveel onduidelijkheden, problemen en moeilijkheden met zich meebrengt, dat het gerechtvaardigd is om de inwoners van Den Helder te raadplegen.

Helderse Courant, 21 februari 2019, 15:09

Reacties:

Henk van Kuijk
Voor de duidelijkheid: een referendumverzoek vanuit de burgers behoeft een meerderheid van stemmen in de gemeenteraad. Dat geldt niet voor een verzoek vanuit de raad zelf. In de referendumverordening staat daarover uitdrukkelijk niet dat een meerderheid van stemmen daarvoor nodig is. Doen dus, parallel met de Europese verkiezingen in mei. Een goed initiatief van GroenLinks en D66. Overigens, het zou nog veel beter zijn als B&W dit ondoordachte, niet door de burger gedragen, financieel en ruimtelijk niet onderbouwde, slechte besluit (het is niet eens een voorstel) zou terugnemen. “Gehoord de vergadering en de reacties van burgers, vrijwilligersorganisaties en ondernemers trekken wij het terug. Via een inspraakprocedure met alternatieven uit de bevolking ontwikkelen wij een nieuw voorstel.”

Fred Brand
Helemaal eens Henk, V&D pand is super daarvoor geschikt. Alle ambtenaren kunnen in één pand… Centraal gelegen en goed bereikbaar met trein en bus + taxi… genoeg Parkeer plaatsen…. beter kan het haast niet . Kan over een jaar gereed zijn…. dus nog even op deze voet verder gaan. Géén verbouwingen nodig aan bijvoorbeeld het “Oude stadhuis” wat van Huib Broeke was, kan de W.S dáár appartementen maken als dit gereed is !!!

Ruud Van de Kerkhof
Gewoon in de Doggershoek Azielzoekers eruit en Ambtenaren d,r in .
Lekker bereikbaar voor de Dorpers dicht bij het station en parkeren geen probleem enz .
Klein beetje aanpassen en ze kunnen er zo in .
En niet in de binnenstad of op Willemsoord .

https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20190221_73451966/voorstel-tot-referendum-den-helder-om-stadhuis

Glazen gevels voor nieuwe horeca op Willemsoord

Den Helder – Met het plaatsen van nieuwe, glazen geveldelen is de verbouwing van een deel van Gebouw 51 op Willemsoord een stapje verder richting oplevering.

Terwijl buiten de laatste deurkozijnen worden voorzien van glas, wordt er binnen druk gewerkt aan de afwerking van de drie horecagelegenheden. die zich in Gebouw 51 gaan vestigen.

Bij zowel Bar Bonaire als café Pimpandoer staat de bar al grotendeels op zijn plek. Toiletunits zijn betegeld, net als de keukens. En met flink wat verbeeldingskracht kun je hier de twee toekomstige cafés voor je zien.

Over twee maanden, met Koningsdag, gaan in ieder geval de Pimpandoer en Bar Bonaire open.

Mark Demoitié, samen met zijn vrouw Willeke eigenaar van Bar Bonaire, heeft er alle vertrouwen in dat die datum wordt gehaald. Achter de bar liggen al fraai gekleurde vloertegels op de grond, de rest van het café krijgt een houten vloer. “Het verloopt allemaal voorspoedig. De voorgevel is nu nog niet wind- en waterdicht. Waardoor het erg koud is hierbinnen. Zodra dat klaar is, gaat het hard. De meubels zijn al besteld. We zijn klaar voor Bar Bonaire 2.0.’’ In de ’serre’, de ruimte tussen cafés en terras, zijn statafels gepland.

Voortgang

Doordat de gevels nu zijn voorzien van glas, kunnen voorbijgangers de voortgang van de verbouwing goed volgen.

De glazen ramen beslaan bijna de gehele hoogte van de gevel, ter hoogte van de ingangen naar de cafés zijn openslaande terrasdeuren geplaatst. “Hiervoor krijgen we een terras. Eerst twee meter, dan moeten we recht van overpad verlenen en dan komt er weer een stuk terras”, vertelt Demoitié. Er komt geen uitgebreide lunchkaart, wel zal er koffie met gebak worden geserveerd.

Helderse Courant, 21 februari 2018, 17:00

https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20190221_34318219/glazen-gevels-voor-nieuwe-horeca-op-willemsoord-video

Damen: geen verhuizing naar Nieuwe Haven

Den Helder – Damen Shipyards blijft gevestigd aan de huidige locatie tussen Zwartepad en de Binnenhaven.

Dat meldt directeur Jelle Loosman naar aanleiding van berichtgeving over de toekomst van Buitenveld. In gemeentelijke wandelgangen is de indruk gewekt, dat de werf op termijn naar de Nieuwe Haven kan gaan. Loosman ontkent dat: “Bij Damen Shipyards Den Helder is hierover niets bekend en er zijn ook geen gesprekken daarover met de gemeente en of Port of Den Helder.”

Samenwerking

De directeur vervolgt: “Wel worden, samen met de Koninklijke Marine en Defensie, in het kader van civiel militaire samenwerking, mogelijkheden verkend voor verdere intensivering van de bestaande samenwerking. Verhuizing van de bestaande locatie in Den Helder is hierbij echter niet aan de orde”

Helderse Courant, 21 februari 2019, 16:24

https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20190221_53666740/damen-geen-verhuizing-naar-nieuwe-haven

Meer informatie:
https://robscholtemuseum.nl/?s=referendum
https://robscholtemuseum.nl/?s=horeca+Willemsoord
https://robscholtemuseum.nl/?s=Damen+Shipyards

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image