NHD – Versteden gaat Vissergate in Den Helder onderzoeken

DEN HELDER – Oud-gemeentesecretaris van Bussum en Utrecht C. Versteden, oud-directeur van de provincie Noord-holland wordt genoemd als de onderzoeker die de gang van zaken rond het vertrek van wethouder Geurt Visser in Den Helder moet onderzoeken. Dat blijkt uit het onderzoeksvoorstel dat de gemeenteraad maandagavond van burgemeester en wethouders kreeg voorgelegd. Blijkens de onderzoeksopdracht moet Versteden reconstrueren en analyseren wat er is gebeurd in de tijd voorafgaand aan het ontslag van Visser. Daarbij wordt aandacht besteed aan de bespreking en behandeling van de kwestie in en door het college. Verder moet hij de klachten en signalen die over het gedrag van Visser tegenover vrouwen naar voren kwamen onderzoeken. Visser krijgt daarbij gelegenheid tot wederhoor. Versteden moet voorts onderzoeken of er voldoende politiek-bestuurlijke grond is geweest voor diens ontslag en of het college hierin zorgvuldig heeft geopereerd. Ook de communicatie van het college richting gemeenteraad moet hij in beeld brengen.

NHD, 29 juni 2015

Reacties:

Henk van Kuijk · Populaire reageerder · Leraar banjo, gitaar, bouzouki en zang bij Muziekleraar
Te hopen valt dat de doofpot niet dicht blijft, wat betreft de klachten. Staan ze op papier? Met naam en toenaam? Is er aangifte gedaan? Zijn ze te bewijzen? Zijn er getuigen?
Wat opvalt in de opdracht is dat de Raad geheel buiten schot blijft. Maar feit is dat alle raadsleden alleen op basis van horen zeggen een wethouder hebben ontslagen, ook de PvdA en Rachel Post. Terwijl toch de volgorde hoort te zijn: eerst vaste, betrouwbare informatie inwinnen, inclusief hoor en wederhoor (want dat hoort daarbij), en dan wel of niet ontslaan. Ook de raad heeft het principe “hoor en wederhoor” niet gerespecteerd, in meerderheid. Ook niet de PvdA en Rachel Post.

Mirjam Elisabeth
Rinkel de kinkel…ik zie de euro tekens al in de ogen van onderzoekscommissie … Graag het kostenplaatje in september ook publiceren in NHD. Bij deze bedankt namens de hele helderse bevolking voor smaad en verspilling van gemeenschapsgeld.

Hank Doek · Chr. HS Noord-Nederland
Als je de tape zoals op het NHD stond gehoord hebt en uit gaat van een originele opname dan zou ik als ik college was al aftreden. Eerst zeggen dat je geen druk hebt gezet en uit het fragment blijkt van wel is simpelweg keihard liegen en verdraaien en dan hoor je niet in de politiek en zeker geen b&w, zonder b, te vormen.

Sjoerd Hansum · Johannes College Den Helder
Haha, de verstandige burgers van Den Helder kozen toch. En dat bracht deze wethouders naar voren. Wat een succes !!!!!!

Georgius van Cappadocië · Werkt bij Gepensioneerd
Wat worden wij, inwoners van den Helder”er wijzer op als de ruis is verdwenen mijnheer Reenders?

http://www.noordhollandsdagblad.nl/stadstreek/denhelder/article27437164.ece/Versteden-gaat-Vissergate-in-Den-Helder-onderzoeken?lref=SL_1