NHD – Twee autobranden in één nacht in Den Helder + Redactie DHA – Mogelijk brandstichting bij twee autobranden

Twee autobranden in één nacht in Den Helder

In de nacht van vrijdag op zaterdag hebben er twee auto’s vlam gevat in Den Helder. Omstreeks 2 uur was het raak op de Willem Barentzstraat, waarna de brandweer om 5 uur moest uitrukken naar de Adriaan de Grootstraat. In beide gevallen gaat de politie uit van brandstichting.

De schade aan de auto’s bleef beperkt. Bij het brandje aan de Barentzstraat voorkwam een buurtbewoner erger, doordat hij het vuur doofde met een poederblusser. De brandweer heeft na geblutst.

Ook houdt de politie rekening met dezelfde dader, omdat de brand op dezelfde manier is aangestoken en de locaties zo’n vier kilometer uit elkaar liggen.

De politie heeft de zaak in onderzoek en verzoekt getuigen zich te melden.

NHD, 1 april 2017 10:09

https://www.noordhollandsdagblad.nl/den-helder-eo/twee-autobranden-een-nacht-den-helder

Mogelijk brandstichting bij twee autobranden

Den Helder – In de nacht van vrijdag op zaterdag bleken twee personenauto’s in brand te staan in Den Helder. Omstreeks 02.00 uur werd een brand gemeld in de Willem Barentszstraat. Een buurtbewoner had de brand ontdekt, had de hulpdiensten gewaarschuwd en was begonnen met blussen. Hierdoor bleef de schade beperkt tot een wielkast en een bumper.

Omstreeks 05.00 uur bleek een tweede auto in brand te staan op de Adriaan de Grootstraat. Ook hier bleek het in een van de wielkasten te branden. De gewaarschuwde brandweer kon de brand snel blussen. In beide gevallen gaat de politie uit van brandstichting. Gezien de plaats waar de branden zijn ontstaan is het goed mogelijk dat het om dezelfde dader gaat.

De politie stelt een onderzoek in en verzoekt eventuele getuigen zich te melden. De politie is bereikbaar op tel.nr. 0900-8844.

Den Helder Actueel, 1 april 2017 – 10:42

http://www.denhelderactueel.nl/2017/04/mogelijk-brandstichting-twee-autobranden/