NHD – Tussenstand enquete | Rob Scholte heeft zijn kans gehad: 59 % oneens + Delano Weltevreden – Scholte niet snel uit postkantoor + alberdina‏ @alberdine – RSMuseum blijft

Tussenstand enquete | Rob Scholte heeft zijn kans gehad: 59 % oneens

NHD, 10 april 2017 06.00

NHD, 10 april 2017 06:00

https://www.noordhollandsdagblad.nl/den-helder-eo/stelling-rob-scholte-heeft-zijn-kans-gehad

Scholte niet snel uit postkantoor

Een rechtszaak over de ontruiming van het Rob Scholte Museum kan maanden gaan duren.

Dat zeggen huurrecht specialisten. De gemeente wil het pand aan een ontwikkelaar verkopen. Scholte moet er eind juni uit zijn. De kunstenaar woont met zijn gezin op de eerste verdieping en heeft zijn Rob Scholte Museum op de begane grond.

De kunstenaar heeft impliciet laten weten dat hij het op een rechtszaak aan laat komen. Volgens hem staat in de gebruiksovereenkomst dat hij uit het pand moet áls op die locatie een nieuw stadhuis wordt gebouwd. ,,Ik ken niet alle feiten’’, zegt de Helderse advocaat Joop van der Heiden. ,,Als in het contract staat dat hij eruit moet als daar een nieuw stadhuis komt, gaat het om een tijdelijke overeenkomst. Die tijdelijkheid is onbepaalde tijd geworden, want dat stadhuis komt daar niet. De rechter moet dan interpreteren wat partijen in redelijkheid hebben bedoeld met de clausule ’totdat er een nieuw stadhuis wordt gebouwd’. Met zo’n bodemprocedure ben je zo zes, zeven maanden verder.’’

Floris Wubbena is bestuurslid van de Vereniging van Huurrecht Advocaten. Hij denkt dat er ’een bepaalde logica’ zit in de redenering van Scholte. Maar ook hij houdt een slag om de arm omdat hij niet alle feiten kent. ,,Voor een kort geding moet er een spoedeisend belang zijn. De rechter moet oordelen of daar sprake van is. Een bodemprocedure kan een maand of zeven, acht duren.’’

Beide juristen zeggen dat een huurder bij een rechtszaak steviger staat dan iemand die een gebruiksovereenkomst. Scholte huurt niet, maar heeft een bruikleen overeenkomst. Hij betaalt een vergoeding voor gas, water en licht. ,,Als hij met de gemeente daadwerkelijk heeft afgesproken dat hij in het gebouw mag blijven zitten zolang er geen nieuw stadhuis wordt gebouwd, kan dat een complicerende factor zijn’’, denkt de advocaat uit Oosterhout.

Als de rechter bepaalt dat Scholte ongelijk heeft, kan hij in beroep. Maar doorprocederen betekent niet automatisch dat hij in het gebouw mag blijven zitten totdat er een definitieve uitspraak ligt. De rechter kan bepalen dat hij het oude postkantoor meteen moet verlaten.

NHD, 9 april 2017, 18:49

https://www.noordhollandsdagblad.nl/playlist/den-helder-uitgelicht/artikel/scholte-niet-snel-uit-postkantoor

RSMuseum blijft

https://twitter.com/alberdine/status/850276689657516033

3 Comments

 1. Oeps 60 % voor Rob Scholte ( wist ik wel )
  Nu nog publiceren Ronald de Boer.
  Doet effe pijn maar dat went wel.

 2. “Objectieve”Enquete:

  De angsthaas Ronald den Boer speelt als chef van de Helderse redactie van het Noordhollands Dagblad een zeer kwalijke rol in deze stad. De bestaansangst van deze man is zo groot, dat hij de lokale machthebbers niet controleert, maar ogenblikkelijk bij hen op schoot gaat zitten, ongeacht hun criminele gehalte. Op cruciale momenten -meestal vlak voor doorslaggevende raadsvergaderingen- publiceert den Boer misselijkmakende riooljournalistieke verhalen die zijn vriendjes uit de brand moeten helpen. Nadat hij zijn lezers op een afschuwelijke wijze op het verkeerde been heeft gezet, plakt hij een zogenaamd objectieve enquete achter zij leugens. Maar heel langzaam begint de Helderse bevolking wakker te worden…

  Dan volgt hier de objectieve enquete;

  Vindt u dat Ronald den Boer zijn kans heeft gehad en ontslagen dient te worden als redactiechef van de Helderse Courant?

 3. De lafhartige journalistieke criminaliteit van Ronald den Boer kent geen grenzen. “Rob Scholte mobiliseert aanhang om stelling Helderse Courant”, schrijft het Noordhollands Dagblad vandaag. Nu de valse enquete verkeerd uitpakt voor den Boer, zet hij de zaken op zijn kop en beschuldigt hij Scholte van vals spel. Exact dat, doen Schuiling ca aan de lopende band ten opzichte van Scholte. Ze slopen hem omdat Scholte kritisch is, om de kunstenaar vervolgens zelf de schuld van hun manipulaties in de schoenen te schuiven.

  Den Boer betoogt nu valselijk dat hij om en om prikkelende stellingen gebruikt bij zijn ‘objectieve’ enquetes. Zogenaamd de ene keer pro Scholte en dan weer eens contra Scholte. Niets is minder waar. “Het Scholtemuseum mag wat kosten” zou een pro Scholte stelling zijn geweest. Maar een dergelijke stelling appelleert alleen maar aan het de terechte wens van de bevolking om geen geld te verspillen. Iets waar de lokale politieke maffia meester in is. Bovendien kost het Rob Scholtemuseum -dat geen enkele subsidie wil hebben en haar eigen broek ophoudt- geen geld, maar levert het de gemeente op termijn alleen maar geld op.

  Nog nooit heb ik zo’n valse leugenaar aan het werk gezien. De Boer is helemaal geen journalist maar een intrigant die slechts de belangen van Koen Schuiling dient. Met subsidie van de lezers van de Helderse Courant.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image