NHD – Problemen bij sluizen en bruggen Afsluitdijk + Afsluitdijk gaat meerdere nachten dicht voor veiligheidstests + DWDD – Daan Roosegaarde over ‘Icoon Afsluitdijk’

Problemen bij sluizen en bruggen Afsluitdijk

Den Haag – Rijkswaterstaat heeft ,,acute” maatregelen getroffen bij de sluizen en beweegbare bruggen van de Afsluitdijk. Dat was nodig om ,,onveilige situaties” te voorkomen, meldt minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat).

Uit onderzoek van Rijkswaterstaat kwam vorig jaar een ,,groot aantal gebreken” naar voren in de bediening- en besturingsinstallatie van de sluizen en beweegbare bruggen bij Kornwerderzand en Den Oever. Het gaat om tekortkomingen in zowel de software als technische componenten.

De conclusie van het onderzoek was dat de veiligheidsfuncties in de machines niet betrouwbaar waren. De installatie was in 2016 geplaatst. Brug- en sluismeesters konden er niet op vertrouwen dat hun opdrachten correct werden uitgevoerd. Daardoor konden ,,onveilige situaties” ontstaan, aldus de minister. ,,Door alert menselijk handelen heeft dit niet tot gevaarlijke situaties geleid.”

Er zijn extra brug- en sluismeesters ingezet om de zaak veilig te maken. Ook zijn extra camera’s geplaatst. Het zal nog een anderhalf tot twee jaar duren voordat alle problemen zijn opgelost. Dit voorjaar zal de weg en/of vaarweg vijf tot zeven nachten zijn afgesloten in verband met herstelwerkzaamheden.

Rijkswaterstaat onderzoekt wie aansp

Noordholland Dagblad, 31/01/2019 om 17:16

https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20190131_92331651/problemen-bij-sluizen-en-bruggen-afsluitdijk

Afsluitdijk gaat meerdere nachten dicht voor veiligheidstests

Den Oever – De Afsluitdijk (A7) is de komende twee weken meerdere nachten afgesloten voor het testen van bruggen, meldt Rijkswaterstaat.

Het verkeer over de weg en het scheepvaartverkeer zijn tijdens de werkzaamheden in de avonden en nachten van 18 tot en met 20 februari en op 25 en 26 februari gestremd. De afsluiting is tussen 22.00 en 05.00 uur van kracht. Voor het wegverkeer worden in beide richtingen omleidingsroutes ingesteld, die naar verwachting een uur extra reistijd vragen.

De afsluiting is noodzakelijk om veiligheidssystemen van de draaibruggen in de Afsluitdijk te testen. Volgens Rijkswaterstaat is vastgesteld dat de informatieoverdracht tussen de verschillende bedienings- en besturingssystemen niet optimaal functioneerde.

Noordhollands Dagblad, 12 februari 2019, 09:20

https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20190212_39593204/afsluitdijk-gaat-meerdere-nachten-dicht-voor-veiligheidstests

Daan Roosegaarde over ‘Icoon Afsluitdijk’

Gepubliceerd op 16 nov. 2017

Rijkswaterstaat versterkt de Afsluitdijk de komende jaren om Nederland ook in de toekomst tegen de kracht van het water te beschermen. In 2018 start Rijkswaterstaat de uitvoering van dit project. Aan ontwerper Daan Roosegaarde is twee en een half jaar geleden gevraagd een bijdrage te leveren aan het versterken van de iconische waarde van de Afsluitdijk. Dit werd het project Icoon Afsluitdijk. Hij heeft er meer dan 30 maanden aan gewerkt, maar morgen opent dan eindelijk zijn project: Icoon Afsluitdijk.

Bekijk ook onze YouTube-playlists:
Alle muziekminuutjes achter elkaar: http://bit.ly/DWDDdeMINUUT
Alle Groot Nederlands Songbook bijdragen: http://bit.ly/DWDDSongbook
Alle Trump & Hillary duetten: http://bit.ly/TrumpAndHillary

Op ons Spotify-account vind je alle artiesten uit DWDD in één grote afspeellijst: http://ow.ly/VKak306GlVU

Reacties:
https://youtu.be/BVHzmtPlFD0

Meer informatie:
https://robscholtemuseum.nl/?s=Afsluitdijk
https://robscholtemuseum.nl/?s=Daan+Roosegaarde

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image