NHD – Poster verkocht gaat er weer af + Petra Bies – Blindenspoor station later + Gemeentebelangen Den Helder – Eindstation Den Helder

Poster verkocht gaat er weer af

Helderse Courant, 26 oktober 2017

Helderse Courant, 26 oktober 2017

https://www.noordhollandsdagblad.nl/den-helder-eo

Blindenspoor station later

Helderse Courant, 24 oktober 2017

Helderse Courant, 24 oktober 2017

https://www.noordhollandsdagblad.nl/den-helder-eo

Eindstation Den Helder

Het klinkt als een slechte grap, maar het is echt zo: de trein vanuit Nijmegen naar Den Helder, haalt regelmatig het eindpunt Den Helder niet.
De intercity van Nijmegen naar Den Helder loopt vaak onderweg veel vertraging op. De trein werd sinds de nieuwe dienstregeling inging, afgelopen zondag, al zeker acht keer bij Anna Paulowna uit de dienstregeling gehaald. Alleen maandag al vijf keer en sindsdien minstens eenmaal per dag. Ook vertrok hij maar liefst twaalf keer niet uit Den Helder.

Reizigers, waaronder Nancy List van Gemeentebelangen Den Helder, zijn daar verbijsterd en woedend over. Nancy moest de afgelopen week al 3x minstens een half uur wachten op het station van Anna Paulowna. “Een station met nauwelijks bankjes en geen voorzieningen. Ook wordt er door de NS geen informatie gegeven en is het maar de vraag of de volgende trein wel naar Den Helder gaat.”

Onaanvaardbaar

Gemeentebelangen Den Helder vindt de situatie onaanvaardbaar. De partij wil, dat er snel wordt ingegrepen. Scholieren uit Hollands Kroon en Schagen zitten op het ROC in Den Helder en uit heel Nederland komen de Adelborsten naar het KIM in Den Helder. Maar ook het Marinemuseum, het Rob Scholte Museum en het eiland Texel slechter bereikbaar met het OV.

Reservetrein

Vroeger stond er altijd een reservetrein bij Den Helder, maar die is bij de nieuwe dienstregeling geschrapt. De plannenmakers dachten, dat die trein nooit gebruikt werd, terwijl dat wel het geval was.

Petitie

Teken deze petitie zodat station Den Helder het begin- en eindpunt blijft en Texel en Hollands Kroon weer beter bereikbaar worden met de trein. Ook willen wij de reservetrein terug op Den Helder.

Gemeentebelangen Den Helder

Neem contact op met de schrijver van het verzoekschrift:
https://www.petities24.com/contact/162327.

Teken de petitie!

https://www.petities24.com/eindstation_den_helder

3 Comments

  1. Stel dat Lolke Kuipers gelijk zou hebben en dat het gedoe rondom het “Te Koop” bord sneu is. Dan zijn er wel twee partijen sneu. En een sneue gemeente is nog altijd honderd maal erger dan een sneue individuele burger. Zelf vind ik maar een ding sneu en dat is een verkoop bord dat de gemeente gewoon voor de ramen van huurder Scholte heeft gehangen. Dat kan juridisch- en menselijk gezien volstrekt niet door de beugel.

  2. Loes Vermeer-Lagerveld. 26 oktober 2017 op 10:04

    Het is triest te moeten constateren dat een overheidsorgaan (met een voorbeeldfunctie) zich manifesteert als een orgaan met een zeer beperkt denk- en incasserings niveau. Men beseft niet dat steeds meer burgers Rob Scholte steunen in zijn plannen een goed museum/galerie in Den Helder te realiseren. Dient men nu als overheid het algemeen belang -en dat is het streven van Rob Scholte- of is men slechts bezig het eigen ego te strelen op kosten van de samenleving en met gelden van de burgers. Rob wil gewoon de koopprijs betalen en geen cent aan subsidie of iets dergelijks. Burgers zegt u het maar!!!!

  3. Weer een opmerking, we zullen rob scholte de rekening sturen, heeft het onze gemeente al niet genoeg gekost om hun eigenzinnigheid door te voeren.
    Luister naar wat Rob tijdens de rechtszaak van 2 okt jl gezegd heeft, dat hij het met de gemeente wil oplossen, nou gemeente waar blijven jullie !!!!!!!!!!
    Nee onze bestuurders spelen hun eigen spelletje ten koste van de burgerij.

Reacties zijn afgesloten bij dit onderwerp.